עסקית משובחת ומפנקת במשייה

erezavn

New member
עסקית משובחת ומפנקת במשייה

ביום ג' השבוע קפצתי ספונטנית לנסות את העסקית הדי חדשה של מסעדת משייה המצוינת.
תפריט הצהריים משלב בין בראנץ' סוף השבוע המושקע של המסעדה לבין ארוחת הערב. בוחרים מנה עיקרית ומקבלים לשולחן לחמים ומטבלים, פתיחים שונים וסלטים - בסגנון של "לפתוח שולחן" של מסעדות דגים. עלות העסקית היא כעלות המנה העיקרית, ויכולה לנוע מ-98 ש"ח עד 132 ש"ח. כחלק מהארוחה מקבלים גם "תה משייה" חם או קר, שאני ויתרתי עליו כי הוא מכיל קינמון וציפורן - שאינם "כוס התה שלי"... במקום התאפשר לי לקבל כוס מיץ תפוזים שהסתבר כמיץ סחוט במקום.

ראשית קיבלתי סלסלת לחמים מכמה סוגים עם שמן זית ובלסמי, זיתים והשוס - חמאה חומה מוקצפת וכל-כך טעימה. הלחמים היו טובים מאד (אם כי פושרים - זה היה כבר אחרי 14:45 כך שהם לא היו חמים מהטאבון).
חיש מהר הוזרמו הסלטים. כולם מנות קרות שמוכנות מראש בסגנון בראנץ'. היו בסה"כ 9 מנות: כרובית צלויה עם טחינה שחורה (עם חציל שרוף) ושום קונפי. סלט קייל טרי עם חזה עוף (מעין פסטרמה דקיקה), גרגרי תירס וקציפת (או איולי) קארי. קישואים מטוגנים עם פרמזן מגורר משובח, אגוזים ושמן זית. בטטה צלויה עם קרם פרש (של משק יעקבס) ופיסטוקים. סלט עגבניות, עם גבינת פטה צרפתית מעולה, חלקה ונימוחה. (במקור היה צריך להגיע עם מוצרלה בפאלו שלשמחתי הומרה בפטה). סלט בורגול, עשבי תיבול ושקדים. חציל קלוי עם טחינה וגרגרי רימון. פלפלונים אדומים קלויים. סלקים צלויים וצנוניות, טעימים ומעט קראנצ'יים.

כל המנות היו טעימות, עשויות כמו שצריך, מחומרי גלם טובים מאד. הירקות היו רעננים וטובים. התיבול טוב. המצטייינים לטעמי: סלט הקייל שהוא אולי היחיד שהיה בו טאץ' של שף עם קציפת הקארי, החציל הקלוי, הקישואים והכרובית.
לכל הסלטים הציעו לי refill אבל סירבתי בנימוס, כדי שיישאר לי קצת מקום למנה העיקרית. אפשר בקלות לצאת מפוצצים מהפחמימות ומהפתיחים.

למנה עיקרית הזמנתי את מנת הקלמרי: קלמרי טרי (גוף וראשים) צרוב ומתובל בגרגרי כוסברה, ג'ל סויה, ריזוטו מוגרבייה ובצל ירוק. את המנה עיטרו גם עלי מיזונה. זו מנה שתומחרה ב-114 ש"ח וזו הייתה גם עלות הארוחה. מנה מצוינת. יפה לעין וערבה לחך - כמו שיוסי שטרית יודע לנפק. ריזוטו מוגרביה לא עשוי מאורז ארבוריו אלא מפתיתים קטנים עשויים מבורגול. זו מנה עם תיבול ים תיכוני די עדין, כשג'ל הסויה המתקתק הוא על תקן המרכיב המגניב (שבעיניי היה אפשר להמיר אותו בג'ל או קציפה אחרת שיותר תתאים למנה ולמרכיביה). כך או כך זו מנת קלמרי מצוינת, עם חומרי גלם משובחים והכנה כמו שצריך.

הצלחתי לסיים את המנה ואחרי כמה דקות של מנוחה העזתי להזמין גם קינוח (32 ש"ח לקינוח עסקי). הזמנתי מוס שוקולד עם שבבי שוקולד וגלידת וניל. מוס מצוין. מאד שוקולדי ולא מתוק מדי. בדיוק כמו שאני אוהב.

השורה התחתונה - עסקית משובחת.
ארוחה נדיבה ומושקעת שבהחלט שווה את עלותה. שירות מעולה ומקצועי. אווירה מאד נעימה. זו לא עסקית זולה - לא לארוחה יומיומית, אבל מי שגר או עובד באיזור, כדאי לו לקפוץ פעם ב...
המינוס היחיד שמצאתי זה הפשטות היחסית של הסלטים (הטובים). אין שם בשורות קולינריות. יוסי שטרית וצוותו יכולים בקלות לתת קצת יותר טאץ' של שף לכל אחת ממנות הפתיחה, בדומה לסלט הקייל. עוד איזשהו אלמנט קטן שהיה הופך את כל העסק להרבה יותר מעניין ומגניב. (בצער גדול מוותרים כאן על מנה ראשונה מושקעת מההיצע הנהדר של משייה אז הייתי רוצה שינסו להוסיף אלמנט מפתיע גם לסלטים).

מה שכן - מי שרוצה בכל זאת לחוות את משייה בצורה המיטבית שיקפוץ בכל מקרה בערב, אז התפריט עשיר יותר באופציות, כולל מנות ראשונות נהדרות, שבעסקית כאמור לא מופיעות.

כרגיל מוזמנים ליתר פירוט ותמונות כאן:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/01/blog-post.html













 

gastro101

New member
מרבית סלטי הפתיחה הם חלק ממזנון ארוחת הבקר...

הבת שלי תהתה למה הטחינה שליותה את הכרוטבית, צבעה כהה..עכשו אני מבינה
אישית בארוחת הבקר שם התרכזתי בסלמון המעושן ובסלט העגבניות עם הפטה שליווה יפה את החביתה
מנת הפיקניה בתפריט קורצת לי
תודה על הדיווח
 
עובדים חכם

מצד אחד , זה נראה המון אוכל, מגוון..ואני יודעת שטעים שם.
מצד שני ולאור,תגובתה של גסטרו, אני מניחה שהם פשוט נותנים את מה שנשאר ממזנון הבוקר כסלטי פתיחה של הצהריים ,מינוס הפרודוקטים שיכולים להמתין לבוקר המחרת כמו הסלמון המעושן וכך הם נהנים מפחות הכנות מקדימות וניצול מקסימלי של מנות הבוקר.
זו כנראה הסיבה שאין סלטים מפתיעים....
 

Nרב

New member
מדהים אותי איך חלק מהעסקיות בעיר כבר מזמן חצו את

קו ה- 100 ש"ח.
אני מנסה לחשוב איך משייה ממוצבת מבחינת דירוג - מבחינת מחיר זה דירוג "יוקרה" כמעט, האוכל נשמע נפלא, אבל לא משהו שלא מגישים בעוד 10-15 מסעדות בעיר לפחות מבחינת מגוון (ולפחות בשעות הערב).
האם עיסקית לזוג, עם אולי כוס יין אחת, אולי מים מינרליים למי שלא מת על "מי אביבים", עם קינוח משותף (שלא רשום כאן אבל אני מניחה שעולה בסביבות ה- 40-50) עם טיפ - באמת אמורה להגיע לכ- 400 ש"ח?
תשימו לב לסלטים / מנות ראשונות - כולם כמעט מירקות וגבינות - אפילו שכמה מהגבינות הם של יעקובס (שאני אוהבת מאד, היוגורט שלהם נפלא ממש) .
למה זה כ"כ יקר (וברור שאנחנו הסועדים משלמים מעבר לעלויות חומרים נטו)?

לשם השוואה בדקתי כמה עיסקיות בעיר (חיפוש "תפריט עיסקית" בגוגל):
רפאל - 125 כל המנות ראשונה+עיקרית
הרברט - 88 כל המנות ראשונה+עיקרית
טאיזו - מגוון מחירים אבל מנות שכוללות שייטל או אונטריב כוללות גם מנה ראשונה ומתומחרות 78/88
קופי בר - 60-139 (משניצל ועד סינטה, מגוו) ראשונה+עיקרית
יפו תל אביב - תמחור דומה למשייה
מזללה - כנ"ל
פרונטו - 74-129 ראשונה+עיקרית
בית תאילנדי - בסביבות 68-86 ראשונה+עיקרית + שציה
טוטו - 125 ראשונה+עיקרית
מסה 98 או 128 ראשונה+עיקרית
 

erezavn

New member
אכן עסקיות צהריים במסעדות היוקרה זה עסק לא זול...

לפחות בחלק מהמסעדות התמורה בצהריים היא טובה מאד, ויחסית לעלות ארוחת הערב, יוצאים יותר בזול.. (למשל מסה, למשל טופולופומפו וכו').
בחלק מהמסעדות העסקית לא כוללת אפילו שתייה קלה וזו קמצנות לשמה.

במשייה הרגשתי שכן קיבלתי תמורה טובה. לעומת זאת ברפאל בה הייתי לפני כמה שבועות בעסקית היה בינוני וממש לא שווה את 125 השקלים.
במשייה יש הוזלה יחסית של מחירי היין בעסקית (סביב 30-30 ומשהו ש"ח לכוס) וכך גם של הקינוחים (32 ש"ח לקינוח), אבל זוג שיישב שם וירצה גם 2 כוסות יין וקינוח משותף ייאלץ בכל מקרה להיפרד מכ- 310-320 ש"ח.
 

gastro101

New member
לכן אני ממליצה על העיסקית של הוטל מונטיפיורי

ראשונה + עיקרית כמו צ'יקן טיק'ה שהיא מצוינת, קפה וקינוחון ב 70 שח בערך....
 

salo22

New member
יופי של ביקורת, תמיד מהנה לקרוא ולראות

מקווה שתצא לפועל עסקית שם בקרוב.. האמת לא סגור אפילו באופן יחסי היכן ממוקמת בתל אביב ולאן קרובה, נבדוק..
 

erezavn

New member
תודה... ואם זו פעם ראשונה במשייה - נסה אותם דווקא בערב...

הם ברח' מנדלי 5 שזה לא רחוק מבן יהודה פינת פרישמן למשל (או הירקון פינת פרישמן מהצד השני).
 

החתולית

New member
על הדיווח

חכם ונכון כלכלית להשתמש בסלטים שנותרו ממזנון ארוחת הבוקר, כמנות פתיחה בארוחת צהריים. אני רק לא בטוחה כמה מרוצה מזה כלקוחה פוטנציאלית.
 
למעלה