עסקת חבילה - תשמעו רעיון טוב

@ריטה

New member
עסקת חבילה - תשמעו רעיון טוב

אתמול התקשרה אלי חברה שאנחנו נמצאות בהריון בהפרש של שבוע והציע לי רעיון נפלא. לקנות את הקניות ללידה יחד ואז נוכל לקבל מחיר טוב יותר. גם את סקרי השוק אנחנו עושים יחד, וזה גם כייף וגם הבעל שלי ששונא קניות יכול לשלוח אותי איתה ועם בעלה, רק שייזכור שבסוף הוא זה שישלם. אז התוכנית היא שביום שישי אנחנו נוסעים לחנות ההיא בגבעת שמואל. ובשבוע הבא נקפוץ יחד לחנות המקומית של רב קט. כיוון שאנחנו גרים רחוק (ליד קרית מלאכי) אז גם את בעית ההובלה מגבעת שמואל פתרנו יחד (לבעלי יש טנדר גדול ועגלה שמתחברת). חוץ מזה שרצות המון בדיחות על הקטע הזה שאנחנו אמורות ללדת פחות או יותר יחד, בעלי אומר שזה יחסוך לו לנסוע לבית חולים לבקר אותה, ואני הודעתי לה שאני לא באה לברית כי אני אהיה באמצע לידה. יש לי כמה דברים אחד שאולי הייתי רוצה להתייעץ אתכן. אנחנו נמצאות בשבועות 31 ו- 32 וזה נשמע לי קצת מוקדם לא? חוץ מזה שרציתי בפסח לצבוע את החדר של הקטנה ולצייר לה פו הדב על הקירות אבל כולם התחילו להגיד זה אסור (עין הרע וכאלה) אז מה לעשות לחכות שהיא תצא ואז לצבוע, או לצבוע עכשיו. נ.ב SORRY על האורך....

אני מציעה המשך לעסקת החבילה...../images/Emo77.gif

ע"מ "לחסוך" מהבעלים שלכן את השהייה לצידכן בזמן הלידה - אולי תלדו יחד באותו חדר ותחזיקו אחת לשניה את היד ( + עיסויים ונשימות)?מה שנקרא -"העליונות הנשית"... סתאאם , צחקתי. זה דווקא נחמד שיש חברה כזו שהריונה חופף לשלך , למרות שמאוד יכול להיות שתלדו בהפרש של שבועיים או משהו כזה - אבל מה זה משנה , בעצם... לגבי פו הדב , צביעת קירות ושאר ירקות : מה אומר לך - נורא "מדגדג בידיים" לעשות את זה , אבל דחילק - חכי שהתינוקת תיוולד ואז תצבעו. בין כה וכה תינוקות בהתחלה הם "עווארים" וממש לא רואים צבעים וציורים , לא כל שכן לא רואים למרחק הגדול מ-30 ס"מ... פו הדב ממש לא יטריד אותה - רק ציצי ציצי ושוב , לשם הגיוון - ציצי.

פישון

New member
אני מאמינה בעין הרע

אבל תקחי בחשבון שאחרי הלידה יהיה לך הרבה פחות זמן ולא תוכלי לעשות שום דבר ברצף. חוצמזה, איזה כיף! אני עברתי מחיפה לרחובות אחרי הלידה ולא היה לי עם מי לטייל בחופשת לידה! (ולא להשוות צבע של קקי). בנוגע להצעה של ענת, אני רק מקווה שאם תלדו ביחד כל בעל יגיע עם האשה שלו ושלא יתבלבלו באמצע: על מי תצעקי "אתה עשית לי את זה" אם האבא לא שם?

ריטה1

New member
אנחנו כמעט שכנה

אני גרה במושב ליד קרית מלאכי. 20 דקות נסיעה אני אהיה מוכנה להחליף איתך חוויות לידה בעוד חודשיים וחצי. וגם חוויות על איך זה לעובר לכאן מהעיר הגדולה. חוץ מזה אני בהחלט חשבתי כמוך, שבטח לא יהיה לי זמן בייחוד שאני צריכה ללדת לקראת סוף שנת הלימודים ויהיה לי בקושי זמן להשלים את החומר ולהתכונן לבחינות שלא לדבר על צביעה. מה גם שכל הריהוט שלה יהיה בחדר שלה כי אצלי בחדר יהיה בקושי מקום למיטה. אז מה אני אעשה עם כל הריהוט בזמן צביעה?!

לצבוע עכשיו

גם אנחנו צבענו לפני הלידה, למרות שלא הבאנו את הדברים מהחנות עד הלידה. אחרי הלידה יהיו כל הרהיטים בחדר, שטיח וכו´, ולא תוכלי לצבוע. תעשי את זה עכשיו. אם משהו רע יקרה, חס וחלילה, זה לא יהיה בגלל שצבעת את החדר.

yaelhul

New member
גם אני בעד לצבוע עכשיו !!!

לאן תעבירי את הרהיטים אחרי שהקטנה תהיה בבית?? ואם תשאירי אותה בחדר - איך תצבעי? הרי יהיה ריח של צבע וזה לא טוב לתינוקות. אני לא מאמינה בעין הרע. אני מאמינה שמה שצריך לקרות יקרה, ואנחנו יכולים לעשות את הטוב ביותר במסגרת האפשרויות. אצלי באותו עניין אגב, אני אצבע כנראה לפני שבוע 28, כי אח"כ אני אהיה בארץ, ובעלי הוא לא ממש, איך לאמר, ממחלקת העיצוב בבית, כך שאני לא משאירה את זה על אחריותו
... יעל

תשמעי מה קרה לי....../images/Emo153.gif

חברתי הטובה הייתה אמורה ללדת 3 שבועות אחרי וכמוך וכמו חברתך עשינו את כל סקרי השוק יחד על מנת לחסוך לבעלים וכמובן שקנינו באותו מקום, שתינו גם החלטנו יחד ללדת בלידה פרטית בתה"ש ואח"כ לעבור לבייבי אפרופו. ונחשי מה? שתינו ילדנו באותו היום, חדר ליד חדר, הם הגיעו עם ירידת מים לביה"ח חצי שעה לאחר שאנחנו הגענו!!!!!! ואח"כ בילינו יחד עם התינוקות (גם לה יש בן) בביבי אפרופו ועכשיו אנחנו מעבירות את חופשת הלידה יחד. לגבי הציורים על הקירות - אני אזרתי אומץ וציירתי כבשים על המיטה והשידה לפני הלידה ולמעשה כאשר ירדו לי המים הייתי עסוקה בלצייר כבשים על הארונית!!!! שיהיה בהצלחה!!!!!!!

@ריטה

New member
איזה סיפור מדהים!!!!

מקוות שזה יקרה גם לנו, מה שיכול להיות הגיוני, כבר קרו לנו כמה צירופי מקרים בהריון הזה למשל, גילינו שאנחנו בהריון כי נפגשנו לגמרי בטעות בבדיקות הגנטיות, ואח"כ נפגשנו לגמרי במקרה בקורס הכנה ללידה,

מה שלא תעשי עכשיו - לא תעשי אח"כ

אחרי הלידה לא יהיה לך זמן ולא כח לנשום ואין מה לדבר על צביעת קירות. אני, באופן אישי, לא מכירה את עין הרע ולכן אני לא מתחשבת בו. מה שלא עשיתי לפני הלידה היה רק מטעמי עצלות או שלא הספקתי. התכוונתי לעשות הכל הכל מראש. אני לא יכולה לאמר לך לצבוע עכשיו אם זה מפחיד אותך. מה שכן - אני מציעה לך לא לשמוע לכולם. תעשי את מה שנוח לך ואם האנשים מסביבך פוחדים מעין הרע - שישימו שום בתחתונים ושיעזבו אותך במנוחה.
חנה

ligo

New member
../images/Emo57.gifגם אני לא מאמינה בעין הרע

אם כבר- באנרגיות שליליות, אבל אני מבינה את הדילמה שלך. צביעת החדר בעניי זה בסדר, אבל מצד שני אני מתלבטת לגבי משהו אחר- קיבלנו מגיסתי מלא בגדים- אז האם להביא אותם הביתה כבר עכשיו או רק אחרי הלידה? כעקרון התשובה לשתי השאלות צריכה להיות זהה, אבל משום מה צביעה נראה לי בסדר ובגדים עוד לא... אז מה הפואנטה? שתעשו מה שאתם מרגישים ולא מה שאחרים אומרים.

limi m

New member
אנחנו קיבלנו כבר מיטה והיא בבית../images/Emo95.gif

קיבלנו אותה ממשפחת גיסי. הנימוק היה "אם לא תקחו אותה, היא תגיע לפח". היה לנו חבל, כי היא במצב מצוין. בפסח כנראה נקבל מהם גם עגלה ועוד דברים. אין לי בעיה עם זה, היות ואני בנאדם מסודר, שאוהב לארגן דברים מראש, כדי לא להלחץ (בעלי סטודנט ועובד קשה, כך שלא יהיה לנו זמן לכל הסידורים האלה אח"כ. גם אני עובדת ולומדת, אבל פחות אינטסיבי). לגבי עין הרע מצד שני, אחי נתן לי נימוק הגיוני: "אולי אם תתחילו להכניס דברים לבית, זה יתן חשק לתינוק לעבור את ההריון ולהגיע". יש בזה משהו, לא? לגבי הצביעה, יש לנו חדר קטן נוסף , שהחלטנו שהוא יהיה מיועד לתינוק והיות ופסח מתקרב ואני מחוסרת תעסוקה בבקרים (אני עובדת בערב בד"כ) החלטתי אולי לצבוע את החדר. אני יודעת שזה מוקדם (אני רק באמצע החודש הרביעי) אבל באמת "מדגדג לי באצבעות". אני גם לוקחת בחשבון שאולי בשלב מאוחר יותר לא יהיה כח לעשות את זה, מטעמי עצלות או אולי ההריון יתברר כבעייתי (אולי אאלץ לשכב עד הלידה?) ובין כה אחד הקירות כאן באמת זקוק לצביעה. בקיצור, שמתי את עין הרע בצד (חוץ מזה, כנראה שאין עין רעה מעורבת בסיפור שלי, כי עובדה: הטיפולים הצליחו מוקדם, בניגוד לציפיות, אז אולי זה אמור להמשך כשורה?). ואגב, גם חברתו של אחי (הם עוד לא נשואים ומתלבטים...סיפור ארוך) בהריון. יש בינינו הפרש של בדיוק חודש! איזה כיף. כל יום אנחנו מקטרות אחת לשניה וגם קבענו שבאמת נעשה קניות מרוכזות....

ligo

New member
נראה לי שבאמת נביא הכול

מיד אחרי שנעבור דירה

אני לא יודעת אם לקרוא לזה עין הרע

אבל אני הרגשתי שאסור לי לעשות כלום עד שלא אראה אותה בחוץ... ייעדנו חדש אבל הוא נותר ריק וחשוף עד שהבאנו את אלה הביתה. היה לי גם קשה לעשות את ההזמנה ללידה, ודחיתי אותה ממש עד לרגע האחרון. מאחר ואלה ישנה איתנו בארבעת השבועות הראשונים, יכולנו אז לסדר לה את החדר. למען האמת, עד היום אנחנו מסדרים אותו טיפין טיפין... הכל עניין של הרגשה אישית. שיהיה בהצלחה ובכייף (גם ההכנות)

keren1

New member
ריטה עצה אחת יש לי

לא ללכת לבייב שיק (בגבעת שמואל) ביום שישי. פשוט פיצוץ אוכלוסיה יש שם ביום שישי. ואם בכל זאת את מתעקשים אז לחנות בחניון התת קרקעי. קרן

למעלה