עסק חדש בתחום המזון כמה אמור להפסיד?

עסק חדש בתחום המזון כמה אמור להפסיד?

שלום וברכה רציתי לשאול, עסק חד בתחום המזון אני מעריך שזה די פשוט שהוא אמור להפסיד בתחילת הדרך. השאלה שלי כמה אחוזי הפסד זה בתחום הנורמה וכמה אחוזי הפסד זה רחוק מהנורמה תודה רבה
 
מצטרפת לטכנאי... למה עסק חדש צריך להפסיד?

כשנכנסים לעסק חדש יש השקעה. יש השקעה במקום. יש השקעה בפירסום.
יש רכישת לקוחות חדשים.
כל זה עלויות הקמה. לא הפסדים.
אם יש הפסדים והפסדים גדולים והעסק לא מתקדם - שווה לבדוק ויפה שעה אחת קודם.
אם תרשום קצת פרטים אפשרי יהיה לעזור לך לגלות מה קורה.
אפרת רמתי,
ליווי להצלחה עסקית
 
תשובה:

איש לא אמר לי שעסק חדש חיייב להפסיד אך להערכתי כל עסק חדש עם כל פרסום שיהיה החשיפה עדיין לא מספיקה ואין מאגר לקוחות מסודר ולכן להערכתי הפסדים בתחילת הדרך מהחשבון השוטף הוא דבר סביר.

השאלה שלי האם יש הערכה כללית מה הסכום נחשב בתחום הנורמה ומה הסכום שלא בתוך תחום הנורמה


תודה
 

einatgross1

New member
בתחום המזון


יכול להמשיך להפסיד עד הסוף המר שלו...
נחשב לתחום ריסקי מאוד בישראל. במיוחד כשמדובר על בתי קפה ומסעדות.
ספר קצת יותר על העסק שאתה מכוון אליו, תן קצת מספרים ויהיה אפשר לעזור לך עם התכנון הפיננסי
 
התחום נחשב סיכוני, מה שכן הרבה פותחים עסקי מזון מהסיבות הלא

תחום המזון נחשב סיכוני, מה שכן, רבים פותחים עסקי מזון ממש מהסיבות הלא נכונות.
הרבה אנשים בוחרים לפתוח עסק בתחום המזון בלי הידע שנדרש ובלי "סטאז" בעסק מצליח.
יש את אלו שפותחים עסק מזון ואז מגלים שהם כבולים אליו 24 שעות ביממה כי הם לא יכולים לסמוך על אף אחד אחר שינהל אותו כמו שצריך.

דברים ששמעתי בעבר מבעלי עסקי מזון:
"אני אוהב בתי קפה אז אני אפתח בית קפה"
"זה נראה קל עם המון רווח, אז פתחתי פיצריה"
"אני מרוויח אבל אז מגיעים כל מני תיקונים ובסוף אני בקושי מכסה את הוצאות החניה"
"אני אוריד מחירים אז יהיו לי יותר לקוחות ואני ארוויח"

ניהול הכספים בעסק מזון הוא קריטי להצלחה. הרבה כסף "נזרק לפח" פשוטו כמשמעו.
הרבה נקודות שחשוב לשים לב בעבודה עם הספקים.
מיקום.
וזה עוד לפני שדיברנו על שיווק יחסי ציבור וכו.
אני יכולה להגיד לך עוד דבר, לגבי יעוץ עסקי לעסק בתחום הזה - כדאי מאוד לבחור יועץ שיש לו ניסיון בתחום, כי אחרת אין שום סיכוי שהוא יעלה איתך על כל הקטנות שיכולות לגרום להפסד.

פה אני שואלת...
האם אתה נמצא במקום כזה שיש לך עסק של מזון שמפסיד או שאתה רוצה לפתוח עסק כזה ומנסה לגלות מה הגיוני בעסק כזה?

אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית.
 
אפרת תודה על התשובה הארוכה

פתחתי עסק בתחום המשון לפני כ3 חודשים ואני מקווה שיתפתח ויצליח
 
טרי מדה מרקר: השנה הגרועה של ענף המסעדנות

השנה הגרועה של ענף המסעדנות: "צריך להיות חולה נופש כדי להיכנס לתחום"

3,700 מסעדות ובתי קפה נסגרו ב–2015, ומחזור המכירות בענף ירד מ–11.2 מיליארד שקל ב–2014 ל–10.5 מיליארד שקל השנה ■ בניגוד לשנים קודמות, השנה מספר המסעדות שנסגרו היה גדול מאלה שנפתחו

חולמים או מתכננים לפתוח מסעדה? כדאי שתשקלו מחדש את צעדיכם. ענף המסעדות סיים את השנתיים האחרונות עם ירידה של כ–12.5% במכירות, מהם כ–6.5% בשנה האחרונה. במקביל, חלה עלייה של כ–11% במספר המסעדות שנסגרו ב–2015 — כך לפי נתונים של איגוד המסעדות, בתי הקפה והברים שנאספו עבור TheMarker.

ב–2015 נסגר מספר לא מבוטל של כ–3,700 מסעדות, המספר הגבוה ביותר בשנים האחרונות. ענף המסעדות ובתי הקפה אמנם מאופיין במספר סגירות ופתיחות רב מדי שנה, אבל לפי הנתונים, מדי שנה גדל מספר המסעדות ובתי הקפה שנסגרים במקביל לירידה במספר המסעדות ובתי הקפה שנפתחים במקומם. השנה היתה השנה הראשונה מאז 2012 שמספר הסגירות עלה על מספר הפתיחות בענף.

לכתבה בדה מרקר
 
ועוד כתבה - בתי קפה-לראשונה מאז 2008 - ענף בתי הקפה התכווץ

לראשונה מאז 2008 - ענף בתי הקפה התכווץ
הפדיון הממוצע לסניף ירד ב 10-20%. מספר בתי הקפה הפרטיים ירד ב-6%. ללא קופיקס, היו נפתחים רק 30 סניפים של רשתות בתי הקפה בכל 2015

2015 היתה השנה הראשונה מאז 2008 שבה שוק בתי הקפה לא הראה צמיחה, ואף קטן בכ–3%. הכנסות הענף הסתכמו בכ–4.75 מיליארד שקל, לעומת 4.9 מיליארד שקל ב–2014.
ב–2008–2013 גדל שוק הקפה ב–200–300 מיליון שקל מדי שנה. כך נוצר מצב שמשוק המגלגל כ–3.5 מיליארד שקל ב–2008 הוא צמח לכדי 4.8 מיליארד שקל ב–2013. ואולם ב–2014, שבה התרחש מבצע צוק איתן, החלה האטה בשוק, והוא גדל בכ–100 מיליון שקל בלבד — פחות מקצב הגידול הטבעי באוכלוסייה. בשנה החולפת, ההידרדרות החריפה והשוק עבר לראשונה מצמיחה להתכווצות — כך לפי נתוני חברת הייעוץ צ'מנסקי בן שחר עבור TheMarker.

קישור לכתבה המלאה
 

paretomc

New member
אתה שואל שאלה חשובה מאוד.

התשובה לשאלה שלך נחלקת לשניים - הון חוזר והפסד.

הון חוזר פירושו (בהפשטה) - ההפרש בין הרווחים לבין תזרים המזומנים.
אם השקעת בציוד ושיפוצים, קנית מלאי לחודשיים, שילמת לספקים במזומן מאחר ואתה עסק חדש והשקעת בפרסום, את הכסף מהלקוחות תקבל בממוצע אחרי חודש של עבודה כך שיש פער בתזרים המזומנים.

הפסד פירושו - העסק מוכר פחות ממה שהוא משלם על קניות+שכירות+משכורות+שכר לבעלים.
עסקים צעירים בתחום המזון, בד"כ מפסידים בחצי שנה הראשונה סכומים הולכים ופוחתים (אם העסק בסה"כ בריא).

ככלל אצבע אני ממליץ להיערך עם הון ראשוני (הון עצמי+אשראי בנקאי) שולל את כל הרשום מטה:
1. סך ההשקעה הנדרשת על ציוד ושיפוצים (גם אם חלק בתשלומים)
2. משכורת חודשית לבעל הבית לחצי שנה (גם אם אין כוונה למשוך משכורת)
3. הוצאות קבועות לחצי שנה (שוב, גם אם התשלום הוא מראש)
4. כסף למלאי לשלושה חודשים (גם אם קונים לשבוע או שבועיים)
5. תקציב פרסום הכולל שילוט, פלאיירים, מבצעים, חלוקת פלאיירים בבנייני משרדים בסביבה, אינטרנט, פייסבוק וכו'.

כדי להעריך את כל אלה, ולבנות את העסק נכון, אני מאוד ממליץ לעשות תכנית עסקית (בקישור מדריך לכתיבת תכנית עסקית) ולקבל ליווי מקצועי בבניית העסק, בתכנית השיווק ובגיוס הון ואשראי - אתה יכול בהחלט לקבל את הליווי ממעוף לעסקים באזור המגורים שלך.

בהצלחה, ניר
 
הי ניר זה התשובה שכה רציתי -

אכן בניתי תוכנית עסקית אמנם היו לי מספר טעויות אך אני מנסה עם הטעויות להמשיך ולזרום ולהצליח.
אני מאוד היה חשוב לי לקרוא את המשפט שכתבת:

"הפסד פירושו - העסק מוכר פחות ממה שהוא משלם על קניות+שכירות+משכורות+שכר לבעלים.
עסקים צעירים בתחום המזון, בד"כ מפסידים בחצי שנה הראשונה סכומים הולכים ופוחתים (אם העסק בסה"כ בריא)"

שזה אומר שזה שאני כעסק חדש מפסיד מידי חודש סכום זעום זה בהחלט סביר ומובן ואכן רואים הפחתה של הפסדים מידי חודש (ובהתחשב בעובדה שהרבה בעלי עסקים בתחום המזון עקב המצב הבטחוני ירדו לי המכירות בגדול אפשר להתנחם בכך שזה תקין)


תודה לך
ותודה לכלל המגיבים
 

paretomc

New member
אם אתה כבר בעסק ומפסיד מעט מדי חודש...

אם אתה כבר בעסק ומפסיד מעט מדי חודש, חשוב מאוד שתדע לתכנן קדימה.
אני מאוד ממליץ ללכת למעוף לעסקים, להשקיע סכום של כמה מאות שקלים עד אלפי שקלים בודדים בייעוץ, ולתכנן היטב את צעדיך קדימה.
&nbsp
רוב עסקי המזון קורסים מאחר והם לא הכינו מספיק כסף להפסד החודשי+משכורת בעלים+הון חוזר+השקעה.
התוצאה היא שאין להם כסף או בטחון להשקיע בהתפתחות העסק והם נתקעים.
&nbsp
מניסיון גורף ומוחלט - עדיף לך עכשיו לעשות עצירה, להתייעץ עם איש מקצוע חיצוני (לא חבר, לא בן משפחה, אדם אובייקטיבי ומקצועי), ולבחון את התכניות להמשך - מה תחזית המכירות, מה תחזית הרווח, מה תחזית התזרים, מה צריך להשקיע בשביל לממש את התחזית, מה נקודות העצירה.
&nbsp
אל תפול בבורות של אחרים - פנה עכשיו לייעוץ, ההפסדים שייגרמו לך מעבודה לא נכונה הרבה יותר גדולים ממה שיעלה לך ייעוץ עסקי.
 

אורן ס2

New member
מניסיון רב בתחום,וניהול והבראה של עסקי מזון

קודם מאחל לך הצלחה,
אבל הרבה אנשים שלא מגיעים מתחום המזון נכנסים לתחום הזה כבטוחה של הצלחה ונכשלים,
אחד הדברים שנכשלים בו הם בעלויות נורא גבוהות של המזון,ניתקלתי בעסקים שמגיעים לרמות של 60-70 אחוז עלות כשהוא צריך להיות באזור ה-30,
וכמובן עלות עובדים,
אני מציע לך עצה ידידותית שאם את ממשיכה להפסיד תעשי חושבים כי אולי עדיף לסגור ולא להמשיך להפסיד,או לחילופין ייעוץ,בבחירת יועץ אני מציע לך לבחור יועץ מזון פחות יועץ כלכלי שגם יעבוד על המנות ותמחור מנות טרנדים,הוא גם יכול לעזור בפן הכלכלי אולי אפילו בהכנסת שותף אסטרטגי ועוד,
ושוב לא כל אחד נולד מסעדן חשוב מישהו שיודע להתעמק פנימה עד הגרם של עלה פטרוזיליה,וזה חשוב
 

אורן ס2

New member
ואין כאן כוונה לפגוע בכל יועץ כלכלי

יש הבדל בין יועץ כלכלי במזון ליועץ כללי
 
מסכימה לגמרי שעסק מזון זה משהו מיוחד

ויש עסקים רגישים יותר מאחרים. הרבה פעמים זה קשור למחיר המרכיבים של המזון, כמו שכתבת
 

אורן ס2

New member
נכון,מרכיבי מזון ועוד

הכרתי אנשים שלא מגיעים מהתחום ומכינים תפריט ענקי,
תפריט גדול מצריך אחזקה של מלאים,
ועוד המון פרטים קטנים
 
גם בדיקת ספקים זה קריטי.

נתקלתי בעסק שיום אחד היה חסר לו סכום גדול ואז הוא הבין שהספקים שלו "מקצצים" את הסחורה. הוא משלם על קילו ומקבל חצי.
כשהוא התחיל לשקול ולמדוד כל מה שנכנס המצב התחיל להשתפר.
לא פשוט הדבר הזה. ה"טריקים הקטנים" שבעל עסק כזה צריך להכיר כדי להרוויח.
הרבה פעמים הם אלו שעושים את ההבדל.
אפרת רמתי,
ליווי להצלחה עסקית
 

אורן ס2

New member
זה ברור,חייבים בדיקה ויציאה

יש הרבה טריקים,
בגלל זה עסק קשה,ועדיף להיכנס עם שותף כדי לחלק את נטל ההשקעה
ואת נטל הבקרה והניהול,
גם בהגשת המנות צריך לבדוק שאותו מנה לא משתנה מבחינת הנפח,
עסק מזון בכלל וכמו שרשמתי צריך להיבדק עד הפרט של הקורט מלח ועלה פטרוזיליה,
 
למעלה