אתה שואל שאלה חשובה מאוד.
התשובה לשאלה שלך נחלקת לשניים - הון חוזר והפסד.
הון חוזר פירושו (בהפשטה) - ההפרש בין הרווחים לבין
תזרים המזומנים.
אם השקעת בציוד ושיפוצים, קנית מלאי לחודשיים, שילמת לספקים במזומן מאחר ואתה עסק חדש והשקעת בפרסום, את הכסף מהלקוחות תקבל בממוצע אחרי חודש של עבודה כך שיש פער בתזרים המזומנים.
הפסד פירושו - העסק מוכר פחות ממה שהוא משלם על קניות+שכירות+משכורות+שכר לבעלים.
עסקים צעירים בתחום המזון, בד"כ מפסידים בחצי שנה הראשונה סכומים הולכים ופוחתים (אם העסק בסה"כ בריא).
ככלל אצבע אני ממליץ להיערך עם הון ראשוני (הון עצמי+אשראי בנקאי) שולל את כל הרשום מטה:
1. סך ההשקעה הנדרשת על ציוד ושיפוצים (גם אם חלק בתשלומים)
2. משכורת חודשית לבעל הבית לחצי שנה (גם אם אין כוונה למשוך משכורת)
3. הוצאות קבועות לחצי שנה (שוב, גם אם התשלום הוא מראש)
4. כסף למלאי לשלושה חודשים (גם אם קונים לשבוע או שבועיים)
5. תקציב פרסום הכולל שילוט, פלאיירים, מבצעים, חלוקת פלאיירים בבנייני משרדים בסביבה, אינטרנט, פייסבוק וכו'.
כדי להעריך את כל אלה, ולבנות את העסק נכון, אני מאוד ממליץ לעשות
תכנית עסקית (בקישור מדריך לכתיבת תכנית עסקית) ולקבל ליווי מקצועי בבניית העסק, בתכנית השיווק ובגיוס הון ואשראי - אתה יכול בהחלט לקבל את הליווי ממעוף לעסקים באזור המגורים שלך.
בהצלחה, ניר