עסק חדש עזרה בבקשה

Andy17

New member
עסק חדש עזרה בבקשה

שלום אני בן 17 ועוד 3 חודשים אני בן 18 אז החלטתי שעוד חצי שנה אני פותח עסק בעיקרון חשבתי על הרבה כול מיני עסקים קטנים עד שהגעתי לרעיון של פתיחת מחשביה למשחקים ואינטרנת אני גר בישוב יחסית גדול שכולל הרבה ילדים ונוער הגילאים 10-18 ואין לי מתחרים. לפני שנה היתה פה מחשביה שניסגרה מסיביות אישיות של אותו הבןאדם ומאז ממש משעמם פה לכולם אז אני מתכנן לפתוח מחשביה זה כולל 6-8 מחשבים חדשים וגם מקלט להשכרה במחיר חודשי של 700 שקל וגם חיבור לאינטרנת + ציוד שכולל שולחנות כיסעות וכו. בקיצור אני ועוד כמה חברים חישבנו מחיר וזה יוצה בערך 35000 שקל אכשיו בגלל שאני לא עובד (אני לומד) אז מה הסיכוי שבנק יביא לי סכום כזה. בגלל זה העסק כמאת נקבר (הרעיון) עד שיום אחד מצאתי אתר שהוא בעצם עירגון לקידום עסקים קטנים ובינוניים והוא בעצם יכול לספק לי את הקסף יש לי חבר בחברת מחשבים שהוא יוכל לדעוג למחירים טובים למחשבים והציוד זה כבר שטויות... חיבור המחשביה לאינטרנת בכבלים עולה 150 שקל לחודש אז זה א בעיה אז החלטתי לעבוד מ 16:00 עד 22:00 אני לוכח 5 שקל לשעה (מאוד זול) אבל אם המחשבים יהיו מלאים כלומר 6 שעות כפול 5 שקל זה יוצה 30 שקל למחשב אחד 30 כפול 8 מחשבים יוצה 240 שקל ל 6 שעות עבודה כלומר ליום ואז עוסים 240 כפול 30 יום בחודש יוצא 7200 אכשיו בגלל שאני גר אם ההורים אין לי הוצאות על עצמי בסוף אני מוריד את החובות של בשכירות וכו יוצה יותר מ 5000 מתוחם איזה 3000 אני מחזיר לבנק (חודשי) ו 2000 על קניית משחקים וציוד... זוהיא רק דוגמה אבל אני לא יכול לפרט ממש יותר מזה כי העסר ממש מסובך... בקיצור אני צריך המלצות הצעות נכון לא נכון... עזרה

nirdagan

New member
טוב אז לדעתי

1. למה אתה צריך מחשבים חדשים? בשביל גלישה באינטרנט אפשר מחשבים ישנים. 2. חיבור לאינטרנט יעלה לך יותר כי מדובר בחיבור של עסק עם רשת ולא בחיבור ביתי. 3. אל תבנה על זה שכל המחשבים יהיו תפוסים כל הזמן. 4. ואחרון חביב, אתה מזכיר לי את הגששים ב-"יריד הספרים": "בן שש וחצי מחר יום הולדת" (בן 17 עד שלושה חודשים בן 18)....

Andy17

New member
תשובה ל NIRDAGAN

1. יש לי המון חברים שכולם יבוא והם גם מכירים חברים שרוב הסיכויים יבוא גם אני יודע את זה בטוח כי לפני שנה היתה פה מחשביה והיא היתה מלא כול יום ולא רא מלאה אלא שבוא עוד אנשים שלא היה להם מחשב. 2. החיבור לאינטרנט לא עולה יותר בגלל שיש מכשיר שמפצל את הקו של החיבוא לכמה מחשבים ואז כולם גולשים על אותו קו. 3. המחשביה היא לא רק לגלישה אלא גם למשחקים והמחשבים צריכים להפעיל את המחשקים הכי חדשים בשוק. 4. הקטע אם הגיל זה היה בגלל הבעיה של האלווה מהבנק בגלל שאני לא בן 18 עדיין אז אני חושש שהם לא יביאו לי את הקסף וגם צריך להדגיש את הגיל בגלל שעד אכשיו רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו לי שאני קטן מכדי לפתוח עסק פרטי בגלל זה אני עומר שעוד 3 חודשים אני בן 18.

nirdagan

New member
אסור לך לעבוד על חברת האינטרנט

התעריף לכמה מחשבים בעסק מחוברים ברשת הוא אחר. אתה לא יכול להגיד לחברת האינטרנט אני מחבר מחשב אחד ולרמות אותם.

זה בתחום האפור..

בדקנו את הנושא. כיום מרבית מערכות ההפעלה תומכות בריבוי משתמשים גם על חשבון חיבור בודד ולחברות ה- ISP אין תשובה לכך. מבדיקה שערכנו מולם עולה כי אין איסור משפטי שכזה אך התמיכה תוגבל למשתמש בודד ולא לרשת וכך גם תיבות הדואר. אנו לא ממליצים להתחבר בדרך זו שכן, כפי שניר כתב, מדובר פשוט ברמאות.

Andy17

New member
$$$

יש לכה מושג כמה זה עולה ? ל 8 מחשבים בחיבור כבלים ?

shsre

New member
הנושא נטחן עד דק בפורום

פס רחב. מדוע רמאות? האדם קונה רוחב פס, ולא מבקש תמיכה ברשת הפנימית. אין גם קשר למרבית מערכות ההפעלה, מספיק ראוטר לכך. יותר מטריד אותי הפאן המסחרי. הבחור לא אמור לשרת בצה"ל בקרוב? גם הזילזול בתוכנית עסקית לא עוזר פה. בואו ונתמקד בזה.

nirdagan

New member
לא הבנתי מה בדיוק אפור

בחוזה שיש לעסק שלי עם ספק אינטרנט כתוב שחור על גבי חוזה שמותר לי לחבר לא יותר מחמישה מחשבים עם גישה לאינטרנט על הפס שאני מקבל. אם אחבר יותר זו תהיה הפרת חוזה. יש גם יתרון שהראוטר עצמו יסופק ע"י ספק האינטרנט (למרות שזה יותר יקר) כי אז לא במקרה של תקלה לא ידחו אותך בלך ושוב "זה בעיה בראוטר שלך" וכדומה...

alona18

New member
בה"ס

היי חמוד! זה נחמד שאתה חושב על עסקים בגילך. אבל השגיאות כתיב שלך איומות.קשה לי להאמין שמישהו יעריך תוכנית עסקית עם כאלה שגיאות. אז תנסה לתת למישהו לקרוא את זה קודם, ושיתקן לך אותן ואז תמסור אותה. המון הצלחה. אלונה

Andy17

New member
$$$$ מהבנק ?!

שכחתי להדגיש... יש לי בעיה רצינית... אין לי כסף בכלל ואנשים אומרים לי שהבנק לא יעשר לי הלווה שגודלה 40000 שקל בכול מקרה מצאתי אתמול אתר של החברה לקידום עסקים קטנים ובינוניים ואני יכול לעמוד בדרישות שלהם אבל לא מצאתי דרך להתקשר איתם (אין טלפון) מישהו יכול אולי להביא לי את הטלפון שלהם או לפחות משהו שאני יוכל לדבר איתם. ועוד דבר... עד כמה בטוח לכחת הלוואות ??? ובכלל כמה זה שווה לי האם אני מפסיד מזה ?

nirdagan

New member
כפי שהוזכר כאן בדרך אגב

רצוי לשבת לעשות תכנית עסקית רצינית. החבר´ה במט"י יוכלו לעזור לך בזה.

dh84

New member
תשמע ממני אחי

לך ללמוד ותפסיק לזבל. אתה כותב על הפנים ואתה חושב דפוק. אין מצב שמישהו ישלם לך כסף בשביל לגלוש. למה למי אין היום מחשב?

אתי.ו

New member
dh84

אני לא מבינה את הגישה שלך הבחור הצעיר רוצה להקים עסק, מה בדיוק הבעיה עם זה? הוא לא חושב דפוק - הוא חושב כמו שילד בגילו צריך ואמור לחשוב ! אני מכירה הרבה מאוד אנשים מבוגרים שמבעיות שונות כותבים עם שגיאות כתיב, אז מה? הם לא מוכשרים פחות ממך, נהפוך הוא ! וחוץ מזה, יש הרבה מאוד בני נוער וילדים שישלמו כסף בשביל גלוש, מדוע לא? יש כאלה שאין להם מחשב בבית - מה לעשות ?

dh84

New member
לידיעה כללית

אני בן 18. הקמתי עסק כזה כשהייתי בכתה ט´ מכסף שקיבלתי בבר מצוה. שמתי 4500 ש"ח בציודוהתחברות והרווחתי 28000 ש"ח נטו בפחות משנה. כשראיתי שבאים פחות תפסתי כמה חברה ובדקתי את המצב. ראיתי שכולם קונים מחשבים אז מכרתי את העסק ואת המוניטין ב 15.000 ש"ח לבחור בן 30. הוא יעני היה חכם וחשב אותי לטיפש שאני מוכר. תוך 4 חודשים פשט רגל. אז את רואה אתי.ו - אני יודע על מה אני מדבר. אם את רוצה לשמוע את ההמשך, עשיתי לי קו חלוקת לחמניות ושוקו. השקעתי 1000 ש"ח לפני שנתיים. עובדים אצלי 8 חברה. עושים כסף טוב וגם אני. שם המשחק: לדעת לצאת בזמן ולחפש ת´הכסף הגדול.

nirdagan

New member
תראה אדון שוקו ולחמניות

זה שאתה איש עסקים מוצלח לא נותן לך זכות לזלזל באחרים. גם זה שמי שמכרת לו את העסק נכשל, לא אומר שהענף גמור.

nirdagan

New member
אפשר לחשוב על כיוון אחר באותו תחום

שמעתי שזה כבר קיים, אבל לדעתי שווה בדיקה (ומי אמר שלא יכולים להיות כמה כאלה?) הרעיון הוא שילוב בין קפה אינטרנט ומכונות של שתייה קרה. כלומר אתה בא לעסקים למשל בית קפה שאין בו אינטרנט, ומציע להם להציב אצלם עמדת מחשב שעובדת על מטבעות (כמו מכונת השתייה קרה). אתה משלם את הטלפון וחיבור האינטרנט, ומתחלק עם בעל המקום (בשיעורים שהסכמתם) בכסף ששולשל למחשב. בעל בית הקפה מקבל אחוזים ואולי גם מוכר יותר קפה בלי סיכון מצידו (אז יהיה קל לשכנע אותו). מה גם בעל בית הקפה לא צריך להיות מומחה למחשבים, כי אתם תטפלו בצדדים הטכניים. בעיה שצריך לפתור: אינני יודע בדיוק מאיפה משיגים את הציוד הנוסף כדי להפעיל את עמדת המחשב על מטבעות. אבל מפני ששמעתי שזה קיים אולי אפשר לקנות או לשכור ציוד כזה ממישהו. היתרונות: 1. אין הוצאות על שכירות מקום. פשוט אתם שמים בבתי קפה. ואם מיקום הוא כישלון, תסגרו אותו. 2. אפשר להתחיל עם מחשב אחד. 3. שיווק הרבה יותר זול: לא צריך להגיע לגולשים אלא לבתי הקפה והעסקים. פשוט הולכים מדלת לדלת (אחרי שביקרתם במקומות להתרשם אם הם מתאימים). 4. אם אתם טובים בזה כל הארץ לפניכם, יש מקום לצמיחה.

הרבה שגיאות כתיב, וכבר מחשב?

שלום רב..ראיתי תגובה על-כך. עסק הוא דבר טוב, אבל כדאי שתעשה הגהה לפני שאתה מפרסם משהו..ואם אתה לא יכול לבד אז תעזר במישהו. האם אתה רציני בגישה שלך?

nirdagan

New member
מספיק כבר עם הקטע של שגיאות הכתיב

אני בטוח שהאיש מודע לשגיאות הכתיב שלו הרבה יותר ממה שהיה מודע לדעות הקדומות ולצרות האופקים של כמה מהכותבים פה. כמו כן בטוחני שבכתיבת מכתבים רשמיים, חומר פרסומי, או כל דבר אחר, הוא ייעזר במי שצריך כדי להימנע משגיאות.

אתי.ו

New member
../images/Emo45.gif ניר צודק !

חלק מהכותבים כאן נתפס לעיניין שגיאות הכתיב בצורה מוגזמת ומיותרת !!! הרעיון של הצבת עמדות מחשב בבתי קפה וכד´ - רעיון יפה מאוד !

למעלה