עסק חדש

עסק חדש

היי
למעשה אני רוצה לשתף אני לא יודעת לאיזה סוג של תגובה לצפות...
לפני מ״ס חודשים החלטתי לעשות שינוי מקצועי לחלוטין ולפתוח עסק שעוסק באפייה. אני גרה בחו״ל וכאן השוק הזה לא מפותח כמו בארץ רוב האנשים מסתפקים בלחמים לבנים מקמח רגיל. השתתפתי בקורס ליזמות עיסקית שבמסגרתה דיברנו על תוכנית עסקית וכד. מכיוון שהתקציב שלי הוא מצומצם לגמרי התחלתי לפעול מהבית ואף למכור מספר הזמנות לבתי קפה, אך למדתי כמה דברים:
התוכנית העיסקית מראה שאפילו שאהיה מלאה בהזמנות, הטרנאובר בברוטו ממש לא משתלם וזאת לאחר עבודה מאוד קשה ומאומצת של התחלה בשעות הבוקר המאוד מוקדמות. אני עדיין יחידה בעסק ואין לי תקציב לשלם למשכורת של עובדים.
מה שבאמת רציתי להשיג זה להשכיר מקום שיהיה מאפיה/ בית קפה. כמובן שההשקעה הכספית היא אדירה ואין לי ביטחונות במידה וההתחלה לא תהיה חלקה.

בעלי עוסק בתחום אחר לגמרי והוא לא יוכל להכנס לעסק ולעזור. עצות? רעיונות? יתקבלו בברכה
 

LaSaponaria

New member
1. לבדוק אם את לא יכולה להעלות מעט את מחיר...

המוצרים.
2. לבדוק את כל האפשרויות "ליעל" את העבודה (כלומר איך ניתן לייצר יותר מוצרים באותו פרק זמן).
3. להוזיל עלויות (כמויות, ספקים).
כל זה את לומרת ב"הרצה", מה שיאפשר לך למשל לבדוק מה לצפות מעובד חדש ולחשב מה ה"רווח" שהוא יביא ביחס למשכורת. זה גם יאפשר לך לחשב מתי להעסיק עוד עובד למשל. ייצור על ידי 2 עובדים צריך להיות יותר מפי 2 ייצור של עובד אחד.
 
עסק חדש

כדי לייעל את העבודה אצטרך להשקיע בעוד ציוד: בעיקר מיקסר תעשייתי, תבניות וכד׳
להוזיל עלויות- ברגע שיהיה לי הקיף מכירות אוכל לקנות בסיטונאות, כרגע אין לי איפה לאחסן שקי קמח ענקיים ועוד חומרי גלם...
למעשה אני רוצה לצאת לעבוד מחוץ לבית , בתוך הבית הבלאגן גדול במקביל לחיי משפחה...
תודה על הרעיונות
 
סתם רעיון

קחי מזה מה שתרצי
את צריכה להתמקד במשהו ספציפי שאת עושה הכי טוב ולא להתפזר לכל סוגי המאפים
תראי את אלו שהמציאו את הקורסון + הקינמון (נדמה לי) ועמדו אצלם בתור שעות
תבחרי משהו אחד שאת עושה הכי טוב, אולי עם גיוון מיוחד וטאצ' רק שלך ותמכרי רק/בעיקר את זה
ככה יהיה לך ייחודיות, תעבדי פחות קשה ותוכלי להתפרסם בזכות זה.
אולי יש הרבה אופים רגילים, צריך לבלוט
 
מסכימה איתך שצריך לבלוט

הבעיה שאני ״תקועה״ איתה זה לצאת מרמת התחביב של העבודה בבית למקום משלי שמצריך תקציב גדול להקמה ועובדים והרעיון של להתחייב להלוואות כאלה לא נראה לי בשלב הזה.
כל תגובה ורעיון יתקבלו בברכה
 

Nandn09

New member
כל עסק דורש השקעה כלכלית אסטרונומית

בתחילת הדרך לפי דעתי אין איך להתחמק מזה,
הדבר היחידי שעולה לי כדי לחסוך בעלויות לשכירת מקום הוא שיתוף פעולה עם מישהו שיש לו אינטרס משותף איתך, ז"א מישהו שרוצה לשווק מוצרים דומים או מוצרים קשורים . ככה שאתם משווקים אחד את השנייה, ומתחלקים בעלויות,
עוד דבר בעצם הוא אפשרות לשכור חלל בתוך בית מאפה קיים, ז"א....למבקש לעבוד באותו בית קפה/מסעדה/ תמורה לעבודה שלך תחת חסותם בחינם בתחילת הדרך
 
למעלה