עסק - נותני שירותים

13081975

New member
עסק - נותני שירותים

שלום לכם. אם במידה ואני רוצה לפתוח עסק בארצות הברית, (מדובר במתן שירותים) האם אני חייב לדווח על כך או שאני יכול לבצע זאת ללא חשש ? הבנתי שהמון עושים זאת ללא כל דיווח ואין כל חשש, הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם. תודה.

13081975

New member
למי שצריך.

הכוונה היא האם במידה ואני רוצה לנהל עסק עצמאי שעוסק במתן שירותים, אבל אני לא אזרח, האם יש אפשרות לבצע זאת בכל מקרה ? כלומר מהם הסיכונים, לפי מה שהבנתי לא חסרים אנשים במצבי שעושים זאת. תודה.

zoti

New member
אתה יכול להיות בעל עסק בךי שום בעיה

מה שאתה לא יכול לעשות זה לעבוד בלי אישור עבודה. אין שום מניעה שתשב במשרד כל היום אבל אסור לך לגעת בכלום. אסור לך לענות לטלפונים, אסור לך לנהל עבודה, אסור לך אפילו לכתוב צ'קים. מותר לך להרויח דיבידנדים מהעסק כבעל מניות. הסיכונים הם: גירוש מארה"ב ואובדן של כל מה שעבדת בשבילו ללא יכולת לחזור לארה"ב. בכל מקרה, יהיה לך קשה להקים עסק ללא אישור עבודה בכלל שלא יהיה לך מספר SSN ובעקבות זה יהיה לך קשה לפתוח חשבון בנק (בטח שעיסקי) או לקבל הלוואות לצורך הקמת העסק. בקיצור, לא שווה.

13081975

New member
רגע בבקשה

אם נניח יש לי אישור עבודה (J1 לדוגמא), אז אני יכול לפתוח את העסק ללא בעיות ? בנוסף האם אני צריך להודיע למישהוא על כך, כלומר מהם התהליכים ? שוב תודה.

zoti

New member
J1 היא ויזת עבודה שקשורה ללימודים

וככזו היא לא תאפשר לך להקים עסק ולנהל אותו.

13081975

New member
SS ?

כשאקבל J1 יהיה לי גם SS, האם SS מאפשר לפתוח את עסק ? תודה.

13081975

New member
רגע בבקשה.

אם הבנתי אותך נכון אז ... ברגע שאקבל את הויזה J1 יהיה לי SSN, במצב זה אוכל לפתוח את העסק שאני רוצה ? האם אוכל להיות בעל עסק בזמן שאני עובד כשכיר ? יש לציין שמדובר במתן שירותים כלומר לא מדובר במשהוא גדול. אלף תודות.

zoti

New member
לא קשור.

SSN זה משהו אחד. ויזה זה משהו אחר. בשביל לפתוח עסק אתה צריך SSN אבל מה שמאפשר לך לעבוד בעסק הוא סוג הויזה שבידך.

saritoosh22

New member
זותי, אתה בטוח בקשר ל SSN?

אם אתה מקים עסק ואתה לא עובד בו, אלא אמריקאים או אנשים אשר הונפקה להם ויזה מתאימה, לא חייבים SSN. גיסי לדוגמא, בעל עסק אחד ב NY ואחד ב LA העסק מעסיק אמריקאים ומנוהל ע"י ישראלים בעלי ויזה מתאימה וגיסי בכלל חי בארץ אין ולא היה לו מעולם SSN.

zoti

New member
אפשר להיות בעל עסק ללא SSN

אבל בשביל להקים אותו צריך SSN. מישהו הקים את העסק בשביל גיסך.

saritoosh22

New member
בגדול, אתה צודק.

עו"ד אמריקאי הקים עבורו את החברה בארה"ב (חייבת לציין שאלו סניפים של חברה שמקורה בישראל). הנקודה היא שאפשר להיות בעל עסק בארה"ב (מבלי לעבוד בו) מבלי שיהיה לך SSN, הכל עניין של עלויות. אז אולי התשובה החד משמעית שצריך SSN כדי לפתוח עסק לא כ"כ מדויקת.

למעלה