עסק קטן שמתרחב אך ללא תקציב לעובד נוסף - מהיכן לתקצב?

עסק קטן שמתרחב אך ללא תקציב לעובד נוסף - מהיכן לתקצב?

זה לא עסק שההכנסות שלו לעובד נוסף כבר קיימות אלא שהוא מתווסף כדי להוסיף הכנסות.
בנ'ניהול רזה' שמקובל היום נותנים שכר באחוזים, אך רבים מסרבים לעבוד ללא משכורת בסיס לפחות - אז מהיכן התקצוב בלא לסכן את העסק?

klemi1

New member
הייתי בעבר בסיטואציה דומה

אז קודם כל כמו שהצגת בגוף השאלה- הבעיה המרכזית היא שברור שכדי להוציא יותר ולא לקרוס אין ברירה אלא לקצץ ממשהו אחר.
אני לא יודע מה סוג העסק שלך, אבל תנסה לראות במה תוכל לקזז תקציבית כדי להמשיך ולהתרחב.
אני לדוגמא קיצצתי בכל הקשור לשיווק בזה שעברתי לעבוד עם TROO במקום עם חברות חיצוניות ובנוסף קיצצתי בכל מיני שטויות משרדיות שעשיתי בדרך בינונית.
התייעלות היא קשה כשהמשאבים דלים, אל לא בלתי אפשרית

Simple Finance

New member
שאלת מיליון הדולר

בשביל זה בונים תוכנית שמגבילה את המקסימום שאתה יכול להרשות לעצמך להפסיד.
בכל מקרה אל תשקיע כסף שאין לך, ואתה לא יודע ו/או לא יכול להחזיר אותו.

Danit Kremmer

New member
במקום לחשוב מאיפה לחסוך, תחשוב מאיפה להרוויח

זה משפט ששמעתי במקרה לפני עשור בערך, והוא אפילו לא כוון אלי. משהו במשפט הזה הרגיש לי נכון ומאז אני מיישמת את זה.
אני לא חושבת איפה לחסוך כמה שקלים קטנים שבזכותם אוכל אולי לא להכנס למינוס,
אני כן חושבת איפה להרוויח כמה שקלים גדולים שבזכותם אוכל להגיע הרבה מעל האפס..
אני בדעה של כן לתקצב עובד, ויחד עם זאת כן לתקצב פרסום וא לעשות את זה לגמרי עצמאית (לא בהכרח כתבת על זה, אבל ככה משתמע ממה שהבנתי.)
אני כן בדעה שצריך לחסוך איפה שאפשר, ולכן אני את הפרסום שלי לא עושה בשלטי חוצות. אני משתמשת בTROO (תקרא על זה באינטרנט אם אתה לא מכיר) ואני חושבת שניהול תוכן ופרסום זה משהו שעסק לא יכול לחיות בלעדיו.

מיקוד ארוך טווח

החשיבה צריכה להיות לטווח ארוך
אם העסק בצמיחה והתרומה של העובד באשר הוא עשויה להניב רווחיות בטווח הקצר ( מוצרי שירות , retainer,וכדומה) שווה להעסיק עובד עם בסיס ותמריץ גם אם סיכויי התחלופה גבוהים.
אם את מפחד לקחת סיכון. תעסיק עובד לפרוייקט בהגדרה לטווח קצר. תגמל בסיס מינימאלי + אחוזים גבוהים מהממוצע אך עדיין ברווחיות וכך תוכל לבחון את כדאיות התוספת בהיעדר תקציב.

iditaharon

New member
מה עם אשראי בנקאי?

ניסית להשיג מימון בנקאי/חוץ בנקאי?
יש היום הרבה קרנות שמיועדות למטרות כאלה.
מה שחשוב זה לבדוק את יכולת ההחזר של העסק שלך, ולהתאים את המימון ליכולת ההחזר והתחזיות העתידיות של העסק.

בברכה,
עידית אהרון
יסעור ניהול וייעוץ פיננסי
טל': 03-6780908 נייד: 054-3122010
פקס: 073-7017173

למעלה