עפרונות. פעם זה היה מצרך מבוקש.

hadi orr

New member
עפרונות. פעם זה היה מצרך מבוקש.

פעם דרך העיפרון היית כותב כל מה שרצית, לעומת זאת, היום, המקלדת משמשת לך כלי כתיבה. בהחלט מעבר לכך שיש רמות של עפרונות* (כלומר קושי ועובי בהתאם לצורך) גם היו מגוון רחב של יצרנים ואפילו יבוא "ציוני". ראו את עיפרון הרצל שלנו שנוצר בצכסלובקיה לפני הקמת המדינה. מספר עפרונות שנוצרו בפלשטינה דרך ישראל ואפילו עפרון שנוצר בפיתחת רפיח והנושא שם של ימית. ברשותי "לא אוסף" קטן של עפרונות בעלי שמות נחמדים כגון: קוסמוס, הסלע האדום, צברה, ליצן, אמיר ועוד ומגוון של יצרנים (ברור שעפרונות ירושלים שולט בכיפה והוא נוסד על ידי דר' אלכסנדר רפאלי – לא אין שום קשר עם בר). הפעם העפרונות הם הם אשר ידברו בפוסט זה ולא הכתיבה שלי. להנאתכם. ושוב ברור שהפריטים הם רק מ"לא אוסף" עפרונות שלי וכולם מוזמנים להוסיף הן ידע והן תמונות הארות והערות בנושא.
*דרגות העיפרון נרשמות בצורה הבאה: המקסימלי מבחינת קושי הוא H9 והוא יתן את הקוו הבהיר ביותר ויורד במספר עד H. המרכזי והנוח ביותר לכתיבה הוא העפרון בדרגת HB ומשם הכיוון הוא עד B9 שהוא הרך ביותר והשחור ביותר. העפרונות השימושים ביותר (למי שמשתמש בעפרונות) הם 2B HB וגם H2

אחרי מלחמת ששת הימים

כמו כל עם ישראל, נסענו בחופש הגדול לירושלים העתיקה וקנינו שם, בין השאר, שתי חבילות של עפרונות מסין. בשבילינו זאת היתה אטרקציה גדולה משום שבתקופה ההיא לא היה בארץ שום דבר מתוצרת סין. בינתיים, מצאתי בבית רק עפרון אחד מהחבילות ההן

עפרון שווייצרי

עם תמונות נוף משווייץ בהשוואה לעפרון ישראלי מתוצרת עפרונות ירושלים

גרשונוב

New member
אחלה לא אוסף.

גם אני חובב את העפרונות הישנים.
וכמו תמיד, הצלחת לחדש לי.

hadi orr

New member
מקסימים. ביחוד ה-"חביבי". מה הוא היה בפלמ"ח שהשתמשו במושג

חביבי?

אספן 3

New member
לגבי עפרונות ירושלים

אם אני זוכר נכון, המפעל שלהם היה פעם בשכונת מקור ברוך בירושלים. בדיקה העלתה שכיום יש חברה בשם זה באזור התעשייה בעטרות ויש לה גם כתובת בתל אביב.

למעלה