עץ אבוקדו משיר פירות קטנים ולא מוכנים

שחר-ה

New member
שלום לפורום המומחים
אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי...
יש לנו עץ אבוקדו בחצר, אנחנו גרים בהרצליה. עץ ותיק מאד בן עשרות שנים. גדול מאד (15 מטר לערך).
עד לפני כמה שנים הוא נתן המון פירות (עשרות קילו) בתחילת החורף.
לפני כארבע שנים הורדנו לו גובה לכ-10 מטרים. מאז, הוא לא נתן פרי שנתיים ובשנה אחריה ממש מעט פרי.
השנה, העץ מלא מלא באבוקדו. ממש שמחנו בתחילת הקיץ שסוף סוף העץ חוזר לעצמו.
אבל, בשבועות האחרונים, המוני אבוקדואים קטנים פשוט נושרים ממנו. עשרות אם לא מאות.
אני רואה עוד לא מעט על העץ אבל הכמות הזו מדאיגה.
לא נראה לי שחסר לו מים כי להבנתי בגודל הזה ובגיל הזה השורשים שלו כבר מזמן לא בתחומי החצר, הוא מקבל מכל השכונה...

האם אני צריך מומחה?
לא לדאוג ככה זה?
זה מזג אויר?

תודה,
שחר

קבצים מצורפים

• IMG_20210630_123631.jpg
    IMG_20210630_123631.jpg
    3.7 MB · צפיות: 9
  • IMG-20210627-WA0006.jpeg
    IMG-20210627-WA0006.jpeg
    1.2 MB · צפיות: 9

שחר-ה

New member
מתחתיו יש דשא והדשא מקבל השקיה.
אבל זה עץ ענק. השורשים שלו חורגים מתחום ההשקיה של החצר הקטנה שלי.

אז ככה -
אני לא מומחית אבל חיה בין מטעי אבוקדו ומגדלת כמה עצים בעצמי.
קרה לי שנשרו המון פירות מהעץ, ומגדל ששאלתי אמר לי שבפועל בסוף באבודו קוטפים כ- 10 אחוז מהפרי (!) אז אולי זה פשוט בסדר.
כן צריך לשים לב - כשיש ימים חמים וישבשים במיוחד - לתת מים, כי מכת חום לפעמים גרומת לנשירת פרי (בשנה שעברה כל האטינגר שלי נשרו ממכת חום).
לשים לב ל'שפת הגוף' של העץ - כשחסר מים העלים מיד נראים פחות טוב.
אבוקדו הוא צרכן מים גדול מאד, אז כן - אם יש הברה השקיה מסביב הוא מן הסתם נהנה ממנה גם, אבל ברגע שיש קצת מצוקה הוא גם נפרד מהפירות. אז שים לב ואולי גם תוסיף. במיוחד לאור העובדה שיש סיכוי שאחרי ה'טראומה' שעבר הוא מפנה משאבים גם לגידול וגם לפרי.
לעקוב.
נשמע שיש סיכוי טוב לפירות השנה, גם אם מעטים.
מעניין מה יגידו מומחים נוספים, מלבד דרורים, אם יגיבו כאן. או שדרורים תרחיב.
בכל מקרה - בהצלחה :)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה גם לא ציינת כמה פרטים חשובים:
מהיכן בארץ?
כמה מים אתה באמת נותן? ואל תתחיל לספר לנו שאתה משקה את הדשא בכל X ימים Y זמן. כי תיאור כזה אינו מעיד על ספיקה.
יהיה נכון יותר לחפור באדמה ולבדוק עד איזה עומק מגיעה הלחות. יתכן שתופתע כאשר תגלה, שעומק האזור הלח הוא שטחי...
אז תתחיל אולי לעבור להשקייה באזור העץ בעזרת טפטפות? רעיון.
השנה גם התברכנו בגל חום נוראי, שגם הוא עלול להזיק, ומעבר לזה, גם לעץ חשוב שלא יניב ים של פרי אלא "רק" כמות מדודה שהוא יוכל להתמודד עמה.
ולגבי גיזום העץ, אבוקדו צריך לדעת כיצד לגזום, ולכן, גיזום לא נכון יכול היה להניב כמה שנים של חוסר תנובה. להבא, אם תחליט לגזום, ראוי שתתייעץ עם איש מקצוע שמיומן בתחום.

שחר-ה

New member
הי משה

ציינתי שאני בהרצליה :)

גם כתבתי שאני לא משקה את העץ כלל. הוא מקבל מים מהדשא, וזה בטח יותר רדוד מעמוק אני מסכים איתך. גם אין לי מושג מה הספיקה, אם יש לך דרך שבה אני יכול למדוד את זה, אני אשמח לנסות.
השאלה היא אם בעץ כזה גדול ובן עשרות שנים (שמעיד להבנתי על גודל, היקף ועומק השורשים) אם אני אשקה בטפטפות מסביבו אם זה בכלל רלוונטי.

מי שגזם את העץ היה איש מקצוע. זה מה שהוא עושה בחיים. בטח לא מומחה ספציפי של אבודקו... יש לך אדם כזה? אני אשמח להביא בפעם הבאה מישהו יותר מקצועי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הי משה

ציינתי שאני בהרצליה

גם כתבתי שאני לא משקה את העץ כלל. הוא מקבל מים מהדשא, וזה בטח יותר רדוד מעמוק אני מסכים איתך. גם אין לי מושג מה הספיקה, אם יש לך דרך שבה אני יכול למדוד את זה, אני אשמח לנסות.
השאלה היא אם בעץ כזה גדול ובן עשרות שנים (שמעיד להבנתי על גודל, היקף ועומק השורשים) אם אני אשקה בטפטפות מסביבו אם זה בכלל רלוונטי.

מי שגזם את העץ היה איש מקצוע. זה מה שהוא עושה בחיים. בטח לא מומחה ספציפי של אבודקו... יש לך אדם כזה? אני אשמח להביא בפעם הבאה מישהו יותר מקצועי.
1. הרצליה? פספסתי. אזור טוב לאבוקדו.
2. נכון. בעיה היכן למקם טפטפות בעיקר כשיש דשא שזקוק לכיסוחים. אבל אולי כדאי למקם איזה ממטיר נייד בעל גזרה רחבה כלשהי ולטרוח ולהשקות את אזור העץ בנפרד? הצעה.
3. יש הבדל בין "גנן שיודע לגזום" לבין איש מטעים מקצועי. וגיזום אבוקדו דורש כנראה באמת מיומנות מיוחדת. לצערי איני מכיר אנשי מקצוע בתחום ואני גם נמצא רחוק ממך יחסית (קריית טבעון). נסה למצוא בפייסבוק את נוף רועים (יש אחד כזה). הוא היה מייעץ כאן לפעמים, אבל בשל ענייני אגו הוא פרש מפורום זה. https://www.facebook.com/search/top?q=נוף רועים
4. קצת קשה למדוד ספיקה של השקייה אבל אתה יכול. אתה יכול לקרוא את מונה המים לפני ההשקייה ולאחריה. אם אף אחד מבני הבית לא יתקלח באותה עת במקלחת בזבזנית, אתה תוכל לדעת כמה מים ניתנו לכל המרחב. בכל מקרה, כדאי מאד שתבדוק גם לאיזה עומק מגיעים המים, כי מאד ייתכן שהם לא מגיעים לשורשונים הדקיקים של העץ - אלה שבאמת זקוקים לאותם מים.

שחר-ה

New member
תודה רבה.
אני אנסה לחפש את נוף רועים ולבדוק אם הוא יכול לעזור בנושא הגיזום.

באיזה עומק צריכים להיות השורשונים ובאיזה מרחק מהגזע אני צריך לחפש אותם?
החופה של העץ היא ברדיוס של בין 10 ל-15 מטר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה.
אני אנסה לחפש את נוף רועים ולבדוק אם הוא יכול לעזור בנושא הגיזום.

באיזה עומק צריכים להיות השורשונים ובאיזה מרחק מהגזע אני צריך לחפש אותם?
החופה של העץ היא ברדיוס של בין 10 ל-15 מטר.
אומרים ששורשים מגיעים בערך לאן שנוף העץ מגיע אבל זה לא תמיד נכון. זה תלוי גם בעומק האדמה ובאזור שבו השורשים מצליחים להגיע למקור מים טוב.
בכל מקרה, אם אתה מתגבר השקייה בעזרת ממטרה ניידת, תשתדל להישאר בטווח ה-15 מ' ותעדיף להשקות באותו אזור, כדי להרגיל את השורשים ששם 'כדאי להם' לחפש. ו... יהיה נחמד אם תשתף במה שנוף יגיד לך (אם יגיד).

למעלה