שלום לכולם. לאחרונה נחשפתי לרעיון של גידול אשלים לתעשיית העץ. מכיוון שהעץ אינו קיים בשוק כיום, אשמח לשמוע חוות דעת בנושא מאנשים שמכירים את תכונות העץ. בנוסף אשמח לקבל חוות דעת בעניין העסקי מאנשים שמכירים את השוק, והיכולת למכור עץ שאינו מוכר בשוק. תודה אסף.
כשאדם הולך להקים עסק הוא הולך ומברר בכל מקום, מצאתי לנכון לפנות גם לפורום של נגרים מתוך אמונה שאקבל פרספקיטיבה וידע נוסף, איך הסקת משאלתי שאני הולך לבסס עסק על סמך מה שיענו לי כאן? מכיוון שאין לך את הידע וההכרות עם הנושא לא ביקשתי את דעתך. אנא המנע מתגובות עלובות ומעליבות אם אין לך מה לתרום.
לשאלה כזו,אחנו לא נגרים אלא חובבים שאוהבים לעבוד בעץ,תפנו למחסני עצים ותבצעו סקר בנושא ,ומה שלא יהיה כדי להפיק רווחים מגידול עץ לתעשיה זה תהליך של עשרות שנים,ואם זה היה עסק כלכלי בוודאי שמישהו מהענף היה עולה על זה מזמן
בכוונתי כמובן גם לפנות למחסני עצים, לסוחרי עצים אגרונמים וכו'. לגבי הכדאיות- היתרון הגדול באשלים הוא צמיחתם המהירה והיכולת שלהם לגדול על מים מליחים. כמה פעמים שאלת את עצמך על פטנטים "איך לא עליתי על זה קודם" ? -תמיד יש מקום לחדשנות והתחדשות. שאלת מליון הדולר היא:: האם אני אמצא קונים בשוק בעוד 5 שנים? אמשיך ואברר, בכל מקרה אשמח לשמוע חוות דעת על טיב העץ במקרה ולמישהו יצא לעבוד איתו(האדם איתו שוחחתי על הרעיון טוען שהוא מקביל לעץ בוק בתכונותיו והוא ללא "עיניים")