עץ באקווריום

jammer

New member
עץ באקווריום

צריך עזרה. לפני זמן מה קניתי ענף עץ מיוחד לאקווריומים. הבעיה היא שכאשר אני שם אותו באקווריום הוא צובע את המים באדום-חמרה. קראתי איפשהו (אני באמת לא זוכר איפה, לצערי) שצריך להרתיח את הענף במשך כמה שעות, עד שהצבע כולו יוצא, ורק אז להכניס אותו לאקווריום. מישהו יודע משהו בנושא? יכול לתת רעיונות/עצות?

dz108

New member
להרתיח.

כמה שעות (אנחנו הרתחנו 4 שעות), עדיין ירד קצת צבע - אבל החלפת מים, ניקוי פילטר ופחם טרי פותרים את הבעיה.

jammer

New member
כמה שאלות על ההרתחה

1. אין לי כלי גדול אליו יכנס כל הענף בבת אחת. אני מניח שאני יכול להרתיח חצי, ואז את החצי השני? (4 שעות כל חצי) 2. האם עלי להחליף מים מתישהו בתהליך ההרתחה, או להשאיר את אותם המים במשך כל 4 השעות? 3. האם הצבע יורד מהכלי בשטיפה, או שהסיר בו ארתיח את הענף יזרק לפח?

dz108

New member
כמה תשובות

1. נשמע הגיוני. 2. אנחנו (יותר נכון - אשתי) - החליפה את המים 3 פעמים. 3. הצבע ירד מהכלי בשטיפה.

nirfun

New member
הרתחה...

אתה מתכוון להרתיח אותו בתוך סיר על הגז? אני ממליץ לך להרתיח אותו הרבה יותר... כמו שאמרת רק במששך שבועיים+ עד שתראה שכבר לא יוצא ממנו צבע.... עוד אפשרות היא להרתיח אותו מעט ולשים פחם בפילטר שיספח אליו את כל הצבע.... פחם ממלץ זה chemi-pure

OZEEVI

New member
צריל להשרת אותו.

תקח דלי שלא השתמשו איתו אף פעם בכימקלים כמו סבון, ותשים שם את העץ ותשרה אותו עם מים חמים ואקונימיקה לשבוע, כמובן שצריך להחליף את המים מדיי פעם בדלי

nirfun

New member
אקונומיקה?

תיזהר! יש לשים רק אקנומיקה מיוחדת.... טהורה.... ואם אתה לא יודע מה זה אז אל תשים כי זה מאוד מסוכן.... ניתן לשים רק אקנומיקה מסויימת ולא כל אקנומיקה....

varda

New member
מה זה אקונומיקה טהורה?

אולי תסביר ו\או תיתן קישור ? לי זה ממש ממש לא נשמע..

nirfun

New member
יש דבר כזה

נשמע לך או לא , יש דבר כזה ואפשר להשתמש בזה לחיטוי דברים של האק' כמו צינורות הפילטר וכדומה.... אין לי קישור לזה...

varda

New member
אקונומיקה??? השתגעת ? רק מים חמים

ולהחליף כל יום את המים. בכלל, רצוי שיהיה לך דלי פלסטיק המיועד רק לאקווריום, שלא נגעו בו חומרים כימים ו\או חומרי ניקוי. ובחזרה לעץ- תשרה כמה שיותר (לפחות שבוע) אחרת זה יצבע לך את המים באקווריום וזה סיפור עד שהצבע יצא בפילטר.

OZEEVI

New member
ורדה תאמיני או לא , אבל צריכים....

להשתמש באקונומיקה טהורה (כמו שניר כיף אמר)

wiz

New member
אני נתקלתי בבעיה דומה,

כשקניתי גזע עץ די גדול לאקווריום שלי. הוא לא נכנס לשום סיר/דלי והייתי חייב להרתיח אותו בכל מקרה (גם כדי להוריד את הצבע, וגם כדי להרוג מזיקים שעלולים להימצא בו). מה שעשיתי היה לקחת פח זבל גדול (השחורים האלה) שבתוכו שמתי את הגזע, ולשפוך לתוכו מים רותחים.יש כאלו שממליצים לשים כף חשמלית בכלי המים, כדי לשמור על טמפ' גבוהה. אני אישית לא עשיתי זאת. ככה הרתחתי את הגזע שלוש פעמים (לא רציתי יותר כי חבל על המים), כשבין הרתחה להרתחה הכנסתי אותו לכלי עם מי קרח. הפעולה הזאת סותמת את הנקבוביות שבעץ, ועוזרת למנוע את שחרור הצבע באקווריום. למרות הכל, הגזע שחרר צבע למים, וגרם להם להיות צהובים ואפילו חומים. פחם פעיל לא עזר כ"כ במקרה שלי, כי הצבע חזר אחרי שהוצאתי את הפחם. א-ב-ל... התחלתי לאהוב את הצבע של המים. צבעי הדגים נעשו הרבה יותר בולטים, והאקווריום נראה טבעי יותר ופחות מלאכותי בצורה הזאת. כמו כן, קראתי איפשהו שהצבע הזה מסנן את האור שמגיע לאקווריום, ובכך מונע גדילה של אצות (ובאמת כמעט שאין אצלי אצות). אם אי פעם ראית אקווריום דיסקוסים עם מים "שחורים", אתה תבין על מה אני מדבר
. יש אקווריומים שזה פשוט נותן להם נופך מיוחד. בקיצור - הרתחות + מי קרח, זאת ההמלצה שלי. אם הגזע לא גדול מדי, העסק לא מסובך. במידה והעץ ישחרר מעט צבע למים, פחם פעיל והחלפות מים תכופות יסדרו את הבעיה. ואם למרות כל אלה, האקווריום שלך יהיה צהבהב מעט... זה ממש לא סוף העולם
.

varda

New member
אותי הצבע הזה ממש שיגע

כי אני אוהבת מים צלולים עם גוון קר. שוב, שאלה של טעם...

ganjaman stound

New member
התשובה העצלנית

סיפור שהיה כך היה גם אני בזמנו התחבטתי בשאלה הזו רק שאז עוד לא היה לי אינטרנט וכן הלכתי מחנות לחנות ביקשתי המלצות שאלתי חברים ששאלו חברים. וכמו בחיים גם כאן לכל דבר בחיים יש אלף ואחת דרכים להגיע לאותה מטרה. אז לקחתי את הגזע הממש לא קטן במימדיו זרקתי לחבית פלסטיק נקיה +- (כי זו היחידה שהיתה ועשיתי חיטוי קצר של 24ש במים רותחים. כעבור 24ש מבסוט ומאושר לקחתי את הגזע והוספתי לאקווריום והיתיישבתי בנחת לראות את היצירה. אחרי זמן לא ארוך בכלל קיבלו המים גוון חום אדמדם וכל האקווריום שינה פניו אחרי התייעצות קלה הוספתי פחם וראה מאום לא השתנה עבר יום וגם יומיים והמים עדיין באותו גוון עבר שבוע עברו שבוע עם כמה וכמה החלפות מים הגוון נשאר אותו גוון אבל.... כבר קצת פחות הפריע לעין. עבר חודש וזה כבר לא הזיק עברו חודשיים אפילו לא הציק אחרי שלושה כבר העין התרגלה אחרי ארבעה אפילו אהבה פתאום עברה לה חצי שנה ומה עושים יש זמן פנוי את האקווריום מנקים וכן מוציאים הכל מנקים מיפיפים מחזירים הכל ומים ממלאים ופתאום שערוריה מה זה קרה גוון מוזר מציץ מהאקווריום מים לא ברורים כאילו לא קשורים אז מה יהיה אז מה עושים..... פתאום המים כל כך נקיים. ולסיום סיפור בלי מוסר השכל אבל עם מעט חרוזים יש המון שיטות אבל גם כמה גזעים שלא כ"כ חשוב מה תבחר לעשות כי הם עדיין יעשו מה שהם רוצים

למעלה