עץ דיון #1: האם אדם נולד פאגאן?

Justin Angel

New member
עץ דיון #1: האם אדם נולד פאגאן?

השאלות הכי עמוקות הן לרוב אלו שגם מנוסחות בצורה הכי פשוטה והן גם אלו שגורמות לנו לחשוב לעומק. האם לפי דעתכם אדם נולד פאגאן? גישה אחת לעניין טוענת שאדם פאגאן תמיד, הוא חיי את חייו בתור משהו אחר ובסופו של דבר מגלה את היותו פאגאן. זה כמו אדם שנולד עם משקפי שמש ולא ידע כמה יפה ומדהים העולם עד אשר באיזהשהי נקודה בחייו הוריד את משקפי השמש. משקפי השמש כאן הם דימוי לכך שאותו אדם חיי את חייו בצורה בלתי-מודעת לאפשרות של להוריד את משקפי השמש ולראות את העולם במלוא הדרו. אנשים מגלים שהם פאגאנים, ולא הופכים או ממירים את דתם לפאגאניות. הגישה הזאת תומכת ברעיון שכאשר תמצא את הדת הנכונה תידע שמצאת אותה היות והיא מרגישה כאילו ידעת אותה תמיד. גישה נוספת לעניין היא הגישה שלפיה אדם אינו נולד פאגאן, אלא הופך לפאגאן. אדם מתחיל את חייו ובמהלך חייו מגלה את הדת הפאגאנית ובוחר בה או נבחר על-ידה כדתו ואורח-חייו. אם נחזור לדוגמת המשקפיים, זהו אדם שבמהלך חייו מפתח צורך לשים משקפיים ואז שם אותן. המשקפיים באנאלוגיה זו נמשליים להתפתחות הרוחנית של האדם, אשר מביאה אותו למצב בו הוא מוכן, יכול או צריך להיות פאגאן. גישה זו דוגלת ברעיון שכל אחד קובע לעצמו את הגורל ואין דתו נקבעה בלידה, אלא זוהי התפתחותו האישית שהביא אותו להיותו פאגאן. וגישה אחרונה לעניין מדברת על כך שלמרות שלאדם אין שליטה מוחלטת בגורלו שלו הוא עדיין לא מחוייב לגורל אשר נקבע מראש על ידי גורמים אלו ואחרים. בזמן שאכן כן קיימת תוכנית כלשהי למהלך חייו של אדם אשר ידועה בזמן לידתו הוא עדיין ראשי ויכול לחיות מחוצה לה. בדוגמת המשקפיים זהו האדם אשר נולד עם בעיית ראייה כלשהי ויכול לבחור בין משקפיים, עדשות מגע, ניתוח לייזר או לחלוטין להתעלם ממנה. כלומר אין אותו אדם חייב להיות פאגאן, הוא גם יכול להיות בודהיסט או נוצרי, העיקר שזוהי הבחירה שהוא ביצע. הגישה הזאת תומכת ברעיון שעל האדם לקחת שליטה בגורלו שלו והלביא את חייו למצב שבו הוא יהיה שמח בהם ושלם איתם. כמובן שיש עוד אין-ספור גישות אישיות, ואני בטוח שכולנו נשמח לשמוע את דעתכם בשאלות הבאות: האם אדם נולד פאגאן? האם ישנה תוכנית אלוהית\יקומית\אוניברסלית או אחרת לכך שאדם הופך לפאגאן? או האם האדם בוחר את דתו כפאגאניות עקב התפתחותו במהלך חייו? ואף אולי גם ניתן להגיד שההתפתחות במהלך חייו של אדם אשר הביאה אותו להיות פאגאן תוכננה מראש? האם האדם יכול לקבוע את גורלו שלו? או שמה הוא חלק מתוכנית גדולה אשר אינו יודע חצי דבר עליה? והאם ייתכן לאדם לשנות את אותה תוכנית אם היא קיימת? וייתכן מצב שאדם נולד כמתאים לדת הפאגאנית האם הוא חייב להיות אחד כזה במהלך חייו? או שהוא יכול לחיות את חייו כחבר בכל דת אחרת? ואם כן מה תהיינה ההשפעות על אותו אדם? (עצוב, שמח, אדיש וכך הלאה) אם חלק אינכם בטוחים בעצמכם בחלק מהתשובות, אל תרגישו כאילו אתם נשפטים זוהי שיחה ואני משוכנע שכל דעה שתינתן כאן תתרום רבות לדיון. אם אתם רוצים זמן לחשוב היות בכדי לחשוב לעומק על התשובות על תהססו לקחת אותו. אלים נדיבים יהיו איתכם!

L e s t a t

New member
לפי דעתי

אדם לא יכול להיוולד "פגני", "נוצרי", "אתאיסט", "מוסלמי" או "בודהיסט". אדם יכול להיוולד למשפחה פגנית, לספוג חינוך פגני זה או אחר, אבל הוא לא יכול להיוולד כאדם עם אמונה מסויימת או דת מסויימת. אלו הם דברים אליהם האדם בוחר להגיע אחר כך. גם אם נולדת לתוך הכת הפרוטסטנטית הפוריטנית ביותר, אתה עדיין יכול להפוך אחר כך לקראולי
זה הכל תלוי באדם עצמו.

hadaraviram

New member
הכל צפוי והרשות נתונה?

אנשים הם יצורים מתפתחים ולומדים. יש מי שידבוק במערכת האמונות עליה חונך מקטנות, ויש מי שימצא דרך אחרת. אני מאמינה שכל מערכת של אמונות שמנחה אנשים להתחבר למשהו גדול יותר ולהרבות טוב בעולם היא שוות ערך לרעותה. מטבע הדברים, תרבות, גיאוגרפיה, פוליטיקה ועוד, יחברו אנשים מארצות, משפחות, השקפות עולם שונות למערכות תיאולוגיות שונות. יש מי שינוע בעולם וימצא דברים חדשים, יש מי שטוב לו מה שמצא בילדותו. מה שחשוב הוא, לטעמי, שאדם יגלה אחריות אישית לדרך הרוחנית (או לדרך הלא-רוחנית) שבחר, ויבחן את הזיקה שלו לדרך זו תוך סקרנות, תבונה וביקורת עצמית.

ממש לא...

נולדתי כיהודייה, הפכתי למסורתית משם לשטניסטית (נטשתי את זה אחרי יומיים, כמו את צבע השיער הבלונידני) משם בחזרה ליהודות, ובסוף, אני וויקאנית ואני רק בת 16!

Weirdi

New member
פוטנציאל...

יש אנשים שנולדים עם פוטנציאל... שזה אומר שיתכן שבהמשך חייהם הם יחפשו משהו מעבר למה שמוצג להם על מגש. פוטנציאל זה דבר יפה- אפשר להתשמש בו ואפשר להתעלם ממנו, ואם נולדת איתו הוא ישאר איתך כל החיים. אמא שלי למשל , נולדה בבית יהודי אדוק, עלתה לארץ בפרץ של ציונות , ועכשיו היא בת 47 והיא מוצאת את עצמה מתחברת לפגאניזם. מי היה יודע?

Tatu4Taty

New member
פששש... אכן דיון יפה... ח"ח

פריאור, יש לך גיוון זה בטוח... לא יודע מה התשובה לשאלה הזאת אבל אני אני חושב שאדם צריך להיוולד כמו דף חלק, ללא דת או אמונה וואט סו אבר, המסלול צריך להיות מה שנכון עבורו. הוא צריך לבחור אותו.

kat re

New member
לדעתי

אדם לא נולד פאגאן, לא יהודי ולא כלום. אדם נולד כדף חלק.. כל הדברים שיעברו עליו בהמהלך התבגרותו הם אלה שיכוונו אותו לעבר דתו.... הנסוף לכך אני מאמינה בקיומו של גורל.. ואדם המגלה את הפאגאניות זהו אדם אשר האלים הכווינו אותו לשם.. ולגביי גורל אני גם אוסיף שהגורל של כל אדם לא חקוק בסלע.. אם אדם לומד לקורא את הסימנים שהאלים נותנים לו הוא גם מקבל את אפשרות הבחירה בתוך הגורל.. כלומר האדם יכול לבחור בין כמה סוגי גורל שהאלים נתנו לו.. אבל בסופו של דבר הכל חוזר אליהם... הסימנים האלה הם כמו שאלות מהאלים לאיזה כיוון אתה רוצה לקחת את הגורל שלך... כך שהם לא קובעים הכל בשבילך הם גם נותנים לך איזשהיא אופציה של בחירה אם להסביר את זה יותר יפה אני אגנוב קצת מווירדי .. ישנם אנשים שנולדים עם פוטנציאל מסויים ואת אותם אנשים האלים בוחרים לכוון אל עבר הפאגאניות.. ילד יכול להיוולד לתוך משפחה חרדית אדוקה ולמצוא את עצמו בשלב מאוחר יותר נמשך לפאגאניות כי זה משהוא שהאלים נטעו בו... זוהי ראיית עולמי בכל מקרה..

ocean gypsy

New member
דעתי...

אני די הולכת בגישה של קטיה, אני חושבת שכמו שקטיה אמרה בן אדם נולד כדף חלק..., אבל במהלך החיים שלו קורים דברים מסויימים שגורמים לו לגבש אמונות והרגשות.., אני חושבת שכן..בן אדם יכול להיוולד עם אולי פוטנציאל גנטי למשיכה לדברים מסויימים.., זה הכל גורר את הכל.., בין אם זה חינוך שההורים שלו נתנו לו.., בין אם זה סרט שהוא ראה בגיל צעיר שהשפיע עלי..בין אם זה גילוי עולם הפנטזיה ומשם אחרי תיעולים רבים הגעה לנתיב הפגאני.., אני לא חושבת שהגורל או האלים אחראים למימוש האנושיות שלך כפגאן.., אני חושבת שאלו דברים שקורים לך במהלך החיים שגורמים לך להחלטות מסויימות לגביי כוחות מסויימים..., ואז בשלב מסויים לאחר שאותו הבן אדם באמת מפתח לעצמך תאוריות אמונות דעות רגשות ראיית חיים וכו'.., אותו בן אדם יכול לקום בוקר אחד ולגלות שיש דבר הניקרא "ניאו- פגאניות".., ולהיות מודהם מעצם העובדה שהניאו- פגאניות מותאמת לו לחיים שלו בצורה כמעט מדוייקת אם לא מדוייקת לחלוטין.., בכל מיקרה בקיצור.., אני חושבת שהכל מושפע מדברים שקורים לבן אדם במהלך החיים שלו שגומרים לו להגיע לגילויי הפגאניות ולמסקנה שהוא חלק מהעולם הפגאני, מי אחראי לדברים האלו?! זה אני לא יודעת.., יכול מאוד להיות שזה אכן גורל, אבל זה הכל תלוי בדרך החיים שהייתה לך עד שגילית את קיום הפגאניזם, ומשם זאת כבר החלטה שלך אם אתה רוצה להמשיך בנתיב הפגאני או להמשיך הלאה ולמצוא דת או אמונות חדשות שתמצא אותן יותר מתאימות לך. אסתי.

לדעתי -לא.

אינני מהדטרמינסטים ואינני מאמין בגורל. לכן, התשובה הפשוטה ביותר עבורי היא שכל מעשיו ומחשבותיו של אדם נעשות מבחירה חופשית ולא מוכתבות מלמעלה - ולפיכך גם בחירתו של אדם להיות פאגאן היא מבחירה חופשית. יותר מכך, אדם אחראי לבחירות שהוא עושה ולתוצאותיהן, ולכן על אדם שבחר להיות פאגאן, לקחת את מלוא האחריות על-כך: אם זה בחקר האמונה שלו, אם זה בעיצוב המציאות כפי שהוא רואה לנכון, אם זה בקיום המצוות הדתיות ואם זה בעשייה למען הקהילה הפגנית בה הוא נמצא. אבל מה - ישנם גורמים נוספים שעשויים להשפיע על האדם, ולמרות שאינם גורל - הם גם לא בדיוק בחירה חופשית. שני גורמים עיקריים כאלה אני רואה: 1. גנטיקה - אדם עשוי להמשך או להיות מושפע במידה מסוימת מהגנים שירש מאבותיו (ואמותיו). 2. "ההוויה מעצבת את ההכרה" - כל מה שאנו חווים, לומדים ומתחכים על-פיו מרגע לידתנו מעצב אותנו להיות האנשים שאנו - כך אדם עשוי להמשך לתורה רוחנית מסוימת בגלל חינוך שקיבל או דברים שראה, שמע או למד. זו, בכל אופן דעתי. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

פגאן נולד פגאן

אינני אומר שזאת האפשרות היחידה אבל זה דרכו של הפגאן שאני מכיר הכי טוב.. כמבן שבמשך השנים הוא עצב את דרכו הפגנית, אבל הגשה היתה מיום הולדו. וכך אני חושד גם לבי פגאנים אחרים שאני מכיר די טוב

suki da yo

New member
יצא לי לחשוב על הנושא הזה דיי לעומק

בזמן האחרון. בcharge of the goddess אחד שיש לי כתוב משהו שהולך מאוד בערך ככה - for once you fond me, there is no way back. זה נראה לי מאוד ממצה. את יכול להיות קרוב לזה, אבל עדיין לא. אבל ברגע שאימצת ללבך את האל והאלה, אני חושבת שאי אפשר "לחזור בשאלה"- אי אפשר לראות את הדברים אחרת. בנהוגע ללידה, יש אנשים שנולדים מסביבה שמעודדת אותם לחקור את עצמם ואת החיים, והם אלה שנולדים "פגאנים" - או יותר נכון, נולדים עם האפשרו למצוא את עצמם בדרך הזו. אני לא חושבת שזה טבוע בגנים או משהו כזה.

למעלה