עץ האהבה "שמתפרע"

• פותח הנושא umbo
  • פורסם בתאריך

umbo

New member
עץ האהבה "שמתפרע"

יש לי בבית צמח עץ האהבה בן כמה שנים, שהחליט שמאוד טוב לו וגדל עד התקרה. יש לו רק ענף\גזע אחד, הוא מתחיל להיות קצת גדול מידי אבל אין ענפים אפשר לקצוץ ולהנמיך אותו.
האם חיתוך הגזע יגרום לו לגדל ענפים חדשים ?
איזה פיתרון אחר יש כדי להקטין אותו ?
האם אפשר להוציא אותו החוצה (למרפסת דרומית) בלי שיפגע ?

מה שמכונה עץ האהבה הוא שם מסחרי לברכיכיטון שהוא עץ ענק

שמנסים למכור כבונסאי, בלי עלויות ייצור גבוהות, וכך יש לטפל בו לגזום בזמן להשקות בצימצום להוציא מדי פעם מהעציץ ולקצוץ שורשים בכדי לדכאו. בקיצור יש ללמוד לגדל בונסאי וזו תורה שלמה רעיונית ומעשית..
זה עץ שגדל טוב בתנאים קשים של חום ומעט מים. במעבר מהבית עם מעט אור יש להעביר בהדרגה לתנאי שמש מלאה בכדי שהעלווה תתאים עצמה לתנאי האור המשתנים.

umbo

New member
תודה על התגובה המהירה....

מכוון שהוא כבר גבוה, האם אפשר לחתוך אותו והוא ישרוד ויגדל ענפים חדשים או שזה יחסל אותו ?

umbo

New member
ובנוסף..

מה משך הזמן של "ההתרגלות" להוצאה החוצה, מכמה זמן להתחיל ובמשך כמה זמן - שבוע, חודש או משהו אחר ?

אבי519

New member
אתה גם יכול לטפל בו כמו שמטפלים בבונסאי ולהשאיר אותו קטן

כייון שהוא כבר צמח יותר מידי אתה יכול לגזום אותו לגודל הרצוי .
כיוון שהגיזום בגודל כזה מצריך גיזום חזק מאד כדאי לתת לו להתאושש מהגיזום לפני הטיפול בשורשים.
כלומר אחרי שיתחיל ללבלב - כלומר יתאושש מהגיזום ויוציא עלים חדשים אתה יכול לטפל בשורשים .
אחרי שוידאת שהעץ התאושש מהגיזום, מוציאים את העץ מהאדמה וגוזזים את השורשים המיותרים לפי הוראות שיש באתרי בונסאי, ואז להכניס אותו לעציץ בגודל המתאים עם מצע חדש
טיפול כזה משאיר את העץ קטן.
ולפני שקופצים אומני הבונסאי - לא התכוונתי שזה יהיה בונסאי אמיתי (חס וחלילה) אבל אפשר להשתמש בשיטות של הבונסאים כדי לשמר עץ בעציץ בגודל קטן.

umbo

New member
ובכל זאת.....

האם מישהו יכול לתת תשובה על שתי השאלות האחרונות בקשר למשך הזמן של התרגלות הצמח "לתנאי חוץ" והשרדותו אחרי קיצוץ מסיבי בלי שנשארו ענפים ועלים?

א ב י ב ן

New member
היי. אפשר לגזום ולכער. הוא ישאף כנראה ללבלב מחדש.

להוציא למרפסת אפשר, אבל לא לשמש הישירה והקיצית.
הצמח כשלעצמו יכול לסבול שמש כי מדובר בצמח שהוכנס לבית ולא בצמח שנולד בבית.
אבל היות שהתרגל לצל, השמש תפגע בו, ולכן מעבר צריך שיהיה הדרגתי.
לו אני במקומך, הייתי שותל את הצמח בגינה, אבל שאלה אם יש מקום לזה.

למעלה