עץ השקד שלי...

• פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
עץ השקד שלי... ערב טוב! כמה הודעות למטה יש שאלה בקשר לעץ תאנה. שאלתי די דומה. יש לנו שקדיה יפיפיה הנותנת כבר כ-10 שנים שקדים טעימים. אבל.... בשנתיים האחרונות כשהפרי מגיע לגודל בינוני, הוא מצטמק צבעו משתנה מירוק לחום-אפור. משנה לשנה כמות הפרי ש"מתקלקל" הולכת וגדלה. מה ניתן לדעתכם לעשות כדי למנוע את התופעה בשנה הבאה? אני מצרפת תמונה סרוקה של שקד לדוגמא. ואגב על חלק מהשקדים יש מעין דונג (מה שרואים גם בתמונה), לא על כולם. תודה רעיה

שקדי

New member
השקד עץ מפונק........... עץ השקד הוא מהמפונקים ביותר בין עצי הפרי ומאמץ אל חיקו באהבה מחלות ומזיקים רבים כאחד שמטפל בכעשרים אלף עצי שקד אספר לך שאני מרסס את המטע כשמונה עד עשר פעמים בשנה מספר שאלות: 1.האם השקדים הנגועים נושרים או נשארים דבוקים חזק לעץ?? 2.האם חלק מהשקדים מגיעים בכל זאת למצב אכילה??

raya

Well-known member
תשובות ובכן.... לא נראה לי שהשקד אמנם מפונק, מעולם לא היו לו בעיות. אבל אינני מתווכחת עם בעל נסיון של 20 אלף עצים. והתשובות: הפרי אינו נושר, אני מורידה אותו (לפעמים די בכוח) כדי שאם ישנו מזיק כלשהוא, שלא "ידביק" הפרי שעדיין נשאר. חלק מהשקדים מגיעים למצב אכילה, בתנאי שהנקר (שהגיע אלינו לראשונה לפני כ-3 שנים) אינו אוכל את הכל. בשנה שעברה מהעץ שלי נשאר שקד אחד לרפואה, ומהענף של השכנים שעבר אלי, אפילו לא אחד. בשנים עברו היתה לי תנובה של עד 5 ק"ג פרי, ומכאן האכזבה הגדולה. במה אתה מרסס? באיזה שלב בגידול? אשמח לקבל עצה, בעיקר לקראת השנה הבאה. תודה רעיה

שקדי

New member
ישנה אפשרות........... שהמזיק התוקף את שקדייך היא צרעת השקד כדי לאושש או לסתור את ההשערה עלייך לעשות בדיקה קטנה קחי את אחד מהשקדים הנגועים וחיתכיהו עם מזמרה אם בתוך הקליפה הפנימית החומה מצויה רימה לבנה זוהי אכן צרעת השקד.....אם לא נחשוב הלאה חיזרי אלי עם התשובה ואם כן תקבלי גם את רשימת הריסוס והעיתוי........

raya

Well-known member
חן חן על העזרה... נדמה לי שיש רימה לבנה, אבל אינני בטוחה ב-100%. לאור השעה המאוחרת, אחזור מחר עם תשובה מדויקת יותר. בכל מקרה תודה רעיה

lananiev

New member
שאלה לי בקשר לפרי כאשר פרי השקד מבשיל הוא עדיין ירוק על העץ, כיצד מגיעים למצב הפרי שיהיה אכיל? מיבשים אותו או מה? תודה מראש לילך

שקדי

New member
פרי השקד........ רוב פירות השקד מתיבשים על העץ חלקם נושרים ומתיבשים חקלאים בד´´כ קוטפים את הפרי שחלקו עדיין קצת לח ומיבשים אותו בשמש במשטחי ייבוש שונים.................

raya

Well-known member
ממשיכה היכן שהפסקנו אתמול.. ערב טוב! אינני טועה, יש שאריות רימה בפרי הנגוע. לפיכך אשמח לקבל הדרכה (אשר תיושם בשנה הבאה) במה ובאיזה תדירות לרסס. תודה רעיה

שקדי

New member
אז ככה............... לפני שנתחיל לרסס .....מעגל החיים של צרעת השקד הרימה שנוברת כעת בפרי השקד שלך ועושה כייף חיים על חשבונך מפסיקה את גדילתה עוד מעט וממתינה לאביב זמן לא ארוך אחרי הפריחה היא מתחילה לקבל צבע אפור ואח´´כ שחור ואחרי כמה זמן הופכת לצרעה קטנטנה קודחת חור בקליפה וגחה לאויר העולם הצרעה מוצאת לה חתן....או כלה.....מזדווגת ואז הנקבה מוצאת פירות שקד עוקצת אותם ומטילה ביצה בכל אחד הביצה בוקעת אחרי כמה ימים הופכת לרימה והתחלנו את שירינו מהתחלה אז מתי מרססים?????אוווווווו....העיתוי הוא מאד מאד חשוב כמה זמן אחרי הפריחה תאספי כמה עשרות מפירות העץ הנגועים מהשנה שימי אותם בכלי רשת כלשהו ע´´י העץ ותעקבי אחריהם מפעם לפעם כאשר תראי שבמחצית מהשקדים הופיע חור גיחה של הצרעה זה הזמן לתת ריסוס ראשון......עשרה ימים אח´´כ ריסוס נוסף החומרים לריסוס הינם זרחן אוגניים רעילים ולכן יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות למרסס ולסביבה החומרים האפשריים:מטאסיסטוקס לבאצייד מונופז סופראציד ועוד מומלץ לתת כל פעם חומר אחר ..................... בהצלחה................................................

raya

Well-known member
ושוב חן חן......./images/Emo39.gif אדפיס ואשמור לשנה הבאה. רעיה

שקדי

New member
אגב............... אם תאספי את כל הפירות הנועים מהעץ ותשרפי אותם זה יוריד דרסטית את אוכלוסית הצרעות הפוטנציאלית לשנה הבאה אבל אז איך תוכלי לדעת מתי לרסס בהנחה שצרעות מגיעות אלייך גם מעצים מוזנחים בסביבה אצלי לפעמים בגלל דיוק בריסוס אין אפשרות למצוא שקדים למידגם ואני הולך למטעים מוזנחים בסביבה ולוקח מהם שוב בהצלחה

raya

Well-known member
זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הראשונה כל שנה אני מורידה את הפרי הנגוע (בדיוק מהחשש פן "ידביק את השאר") וזורקת בשקית סגורה לפח. (בניגוד לפסולת אורגנית אחרת שהולכת לקומפוסט הביתי). אבל מסביבי יש עוד 3 עצים, שעד כמה שראיתי לא כולם נגועים, אבל מהם לא אוספים כלום.... ליתר דיוק עץ אחד- המשפחה אוהבת לאכול את השקדים ירוקים (מה שאני לא אוהבת בכלל). נשארו 2 העצים האחרים ואם כך המצב לא מעודד בכלל. מצד שני המזיק הזה הופיע רק לפני 2-3 שנים. עד אז נהניתי מהשקדים שלי בכל שנה ושנה. תודה רעיה

ashersh

New member
פסולת אורגנית - קומפוסט האם את מוכנה לתת בבקשה קצת סבר לתהליך (ולסוג הפסולת) שאת עושה ליצירת זבל אורגני על מנת להפכו לקומפוסט הביתי. תודה.

raya

Well-known member
אשר ברצון רב! כל מה שאני יודעת ועושה בנושא הקומפוסט- זה מה שעבר אלי מהאבא שלי (כשעוד היה ממי להעביר...). ובכן קבלתי ממנו כשעברנו לבית עם אדמה רשת בנפח של 1 קוב. אורך:גובה:רוחב מטר^3 אני שמה שם את כל הפסולת הביתית שזה קליפות ירקות,פירות, אוכל שהתקלקל פסולת מהגינה בסוף העונה, בקיצור כל מה שפעם היה טוב ויפה ונבל עם הזמן. רצוי לשים מדי פעם אדמה כדי להדק את החומרים בערימה (מה שאני לא עושה מספיק לצערי), להשקות בקיץ פעם בשבוע לפחות, ולהזהר (במיוחד בקיץ) שלא תפרוץ שריפה כתוצאה מהחום המצטבר בפירוק החומרים האורגניים. זה באופן כללי ביותר. שאלות נוספות אם יש, אשמח לנסות ולענות כמיטב ידיעתי. רעיה

lananiev

New member
ראיתי בחנויות שמוכרים אותם ירוקים בתוך שקים מחוררים, מה עושים איתם במצב הירוק הזה? טעמתי אותם כך והטעם באמת לא רע אבל כדי לקבל את השקדים שאנחנו קונים בפיצוחיה צריך ליבש אותם? לילך

שקדי

New member
השקדים הירוקים.......... נמכרים כדי להאכל כך ולא ע´´מ ליבשם פרי יבש טרי ראשון יופיע לקראת סוף יולי תחילת אוגוסט בתיאבון....................................

למעלה