עץ משמש נגוע

ofirgaon

New member
עץ משמש נגוע

שלום רב, אני גר בתל אביב. יש לנו כבר מספר שנים טובות (לפחות 5) עץ משמש. העץ גדל בצורה יפה מאוד והוא כבר הגיע למימדים גדולים ביותר, כמו כן הוא מניב הרבה מאוד פירות שנראים כתומים ויפים מאוד. הבעיה היא שתמיד הם נגועים בתולעים לבנות מגעילות שאוכלות להם את כל הבפנוכו (סליחה על השפה הלא-מקצועית
). נדמה לי שאמא אמרה משהו בסגנון "זבוב הים התיכון" (?). בכל מקרה, כל שנה אנחנו מנסים משהו חדש (תרסיסים, רשתות, מדבקות צהובות גדולות שתופסות את החרקים) אך ללא הועיל. כמובן שכל שנה אנו צריכים לנקות מהדשא יותר ויותר משמשים רקובים ומלאי חרקים שנופלים מהעץ.. אז אמא שלי כבר התייאשה וחשבה אולי להוריד לגמרי את העץ ולשים במקומו עץ אחר שייתן פירות נורמליים. והשאלות שלי הן- 1. איזו שיטה הכי טובה למנוע מהחרקים האלה לחדור לפירותינו גם בשנה הבאה? 2. במידה ונחליט להוריד את העץ, איזה עץ פירות כדאי לשים במקומו? יש לציין כי כבר יש לנו עץ רימון, לימון ושסק. תודה מראש, אופיר!

לארי

New member
אופיר ברוך הבא ! ../images/Emo39.gif, אני

עונה רק על שאלה 1 כי לאחר שהנושא יטופל כהלכה שאלה 2 אינה רלוונטית. מה שאני ממליץ לעשות זה לכסות את הפרי, עוד בתחילתו בשקיות נייר חומות שניתן להשיג במשתלות. השקית מונעת מהזבוב לפגוע בפרי. קצת עבודה אבל שווה את המאמץ !
לארי

lili5

New member
שקיות נגד תולעים בפירות ../images/Emo153.gif

לנו יש עצי שסק עם אותה בעיה. כאשר הפרי עדיין במצב בוסרי יש לעטוף עם שקיות נייר (לא ניילון). כך לא יוכלו הזבובים להגיע אל הפרי. די חבל לעקור עץ כל כך יפה ומניב פירות, אבל אם בכל זאת אתם מחליטים לעקור, מומלץ תפוז סיני שהוא גם יפה וגם טעים וניתן לאכול עם הקליפה. בהצלחה עם המשמש

@@oshra

New member
שלום רב לכולם

אני חדשה כאן ואני שמחה מאד שיש את הפורום הזה ואני מקווה שתצליחו לעזור לנו = אני ששואלת בשם אבא שלי שהוא בעל הגינה והמטפח... אם כבר בעצי פרי נגועים עסקינן אז יש לנו הרבה עצי פרי בגינה, אחד העצים הוא "תפוח" היום אבא שלי יצא לגינה וראה שאחד הענפים חלול (ממש כך) ותולעת ענקית וצהובה הציצה עליו ואין זו פעם ראשונה, כמובן שאין צורך להגיד שהתולעת הורסת את העץ וכמובן שגם את הפרי. מה הכי כדאי לעשות על מנת שהתולעים לא יכרסמו את העץ הזה ואת שאר העצים בגינתנו?
- פעם היה אייקון של עץ לא? תודה רבה וכל הכבוד על הפורום

link

New member
בעץ תפוח סביר שזה "סס הנמר" אבל

צריך יותר פרטים כדי לזהות במדויק. בכל מקרה ניתן לבצע...."זהירות מגעיל" (ניתן לדלג שורה) החדרה של חוט תיל לחורים ולדקור/להוציא את הזחלים. לסתום את החורים במשחה מיוחדת או לרסס אך זה כבר דורש זהוי של המזיק.

@@oshra

New member
איך אפשר לזהות

איזו תולעת זאת- אני למזלי לא מבינה בהן?

@@oshra

New member
אני חושבת

שכך היא ניראת באמת אבל אני אשאל את אבא שלי ליתר ביטחון

@@oshra

New member
כן זו התולעת

אז איך נפטרים ממנה, היא ממש חוררה את העץ?

link

New member
טוב אז ככה...

1. אפשרות עם התיל. 2. סתימת חורים במשחת פתיליפירן. 3. החדרת תרסיס רוקסיגן לכל חור. (לקוח מ"הגינה הביתית" מאת שמעון ביגלמן.) בכל מקרה כדי להגיע למשתלה טובה (באיזה איזור אתם?) וגם להתיעץ איתם. בהצלחה

@@oshra

New member
תודה רבה

על הרעיונות אני אעביר זאת לטיפולו של אבא שלי, במיוחד את הרעיון של התיל שלי לא ממש נראה לעשות זאת. לגבי התרסיס והמשחה אפשר גם וגם?אחרי ריסוס סתימה ע"י המשחה? אשמח לקבל המלצה לגבי משתלה טובה - אנחנו מאזור ירושלים

למעלה