עץ משמש נגוע
שלום רב, אני גר בתל אביב. יש לנו כבר מספר שנים טובות (לפחות 5) עץ משמש. העץ גדל בצורה יפה מאוד והוא כבר הגיע למימדים גדולים ביותר, כמו כן הוא מניב הרבה מאוד פירות שנראים כתומים ויפים מאוד. הבעיה היא שתמיד הם נגועים בתולעים לבנות מגעילות שאוכלות להם את כל הבפנוכו (סליחה על השפה הלא-מקצועית
). נדמה לי שאמא אמרה משהו בסגנון "זבוב הים התיכון" (?). בכל מקרה, כל שנה אנחנו מנסים משהו חדש (תרסיסים, רשתות, מדבקות צהובות גדולות שתופסות את החרקים) אך ללא הועיל. כמובן שכל שנה אנו צריכים לנקות מהדשא יותר ויותר משמשים רקובים ומלאי חרקים שנופלים מהעץ.. אז אמא שלי כבר התייאשה וחשבה אולי להוריד לגמרי את העץ ולשים במקומו עץ אחר שייתן פירות נורמליים. והשאלות שלי הן- 1. איזו שיטה הכי טובה למנוע מהחרקים האלה לחדור לפירותינו גם בשנה הבאה? 2. במידה ונחליט להוריד את העץ, איזה עץ פירות כדאי לשים במקומו? יש לציין כי כבר יש לנו עץ רימון, לימון ושסק. תודה מראש, אופיר!
שלום רב, אני גר בתל אביב. יש לנו כבר מספר שנים טובות (לפחות 5) עץ משמש. העץ גדל בצורה יפה מאוד והוא כבר הגיע למימדים גדולים ביותר, כמו כן הוא מניב הרבה מאוד פירות שנראים כתומים ויפים מאוד. הבעיה היא שתמיד הם נגועים בתולעים לבנות מגעילות שאוכלות להם את כל הבפנוכו (סליחה על השפה הלא-מקצועית