עץ קפה -למישהו יש ניסיון

etayk

New member
עץ קפה -למישהו יש ניסיון

שלום לכולם,
בחיפושי אחר עץ לגינה מערבית צמודה לבית (ולכן רוב היום רובה בצל וחלקה אף תמיד עקב עץ רחוב שמסתיר כאשר השמש ממערב), ראיתי שמוכרים בארץ שתילי עץ קפה (זן "גולדה" או משהו כזה).
ברור שאלך בסוף לשאול גם את הסוס עצמו, אך האם למישהו יש נסיון ממשי עם עץ כזה?
1. האם אכן ייגדל טוב בכמעט צל תמידי - אך גם מוגן מרוח
2. האם העץ - אשר אני מבין שיותר כמו שיח - ניתן לעיצוב כדורי / מסודר יותר (סגנון עצי הדר)?
3. ברור לי שהתנובה תהיה קטנה מאוד, ולא בשל כך אני שותל, אך יהיה נחמד אם תהיה תנובה כלשהי - האם אכן נותן פרי בארץ?

אשמח להצעות אחרות לעץ בינוני עד קטן (ולא קומקווט...), עדיף ירוק עד (הנשירה לא מפריעה לי אלא מראה עץ עירום) , פריחה כלשהי, וניתן לעיצוב (מראה גינה מוקפד יותר)

תודה :)

drorim69

Active member
כן, יש

אצל הוריי בשרון גדל עץ-שיח קפה ערבי במשך שנים רבות ולדעתי לא צריכה להיות בעיה לגדל אותו.
הנסיון שלנו איננו דוגמה מייטבית בגלל השקיה לקויה, חוסר דישון ועודף שמש.
למרות זאת הצמח הניב ונראה טוב מספיק כדי להשאר. רוב הזמן היה צהוב ובאביב, אחרי גשמי החורף- הוריק ופרץ בצימוח חדש.

ראיתי פעם צמחי קפה בגינה מטופחת, בצל חלקי, מושקים כמו שצריך - שם הם נראו מצויין.
הפרי לא משמעותי באמת להכנת קפה מכיוון שבתנאי הארץ הבנתי שלא גדל קפה איכותי. הוא מקשט את השיח בעונתו וזה יפה.
לא היו עליו אף פעם מזיקים ולא היו מחלות עלים.
רק מחמאות מצידי!

o r o r

New member
כן, יש

אצל הוריי בשרון גדל עץ-שיח קפה ערבי במשך שנים רבות ולדעתי לא צריכה להיות בעיה לגדל אותו.
למרות זאת הצמח הניב ונראה טוב מספיק כדי להשאר. רוב הזמן היה צהוב ובאביב, אחרי גשמי החורף- הוריק ופרץ בצימוח חדש.

ראיתי פעם צמחי קפה בגינה מטופחת, בצל חלקי, מושקים כמו שצריך - שם הם נראו מצויין.
הפרי לא משמעותי באמת להכנת קפה מכיוון שבתנאי הארץ הבנתי שלא גדל קפה איכותי. הוא מקשט את השיח בעונתו וזה יפה.
רק מחמאות מצידי!
יש אפשרות בבקשה לקחת ממך זרעים כדי להנביט ?

dudi4321

Active member
כן, יש

רק מחמאות מצידי!
כנ"ל, בדיוק ככה אצלי.

klul

New member
לי יש עץ קפה ערביקה בצל מלא. העץ משגשג ונראה נהדר. יש עליו

יש עליו פירות כבר מספר חודשים שטרם הבשילו והעץ נראה נהדר וירוק.
כמו כן יש לי בצל גם דובדבן סיידר ביי שבימים אלה הוא מתמלא בניצני פרחים וגם גרמיצ'ומה שגדלה לאט לאט לאט ומעולם עדיין לא טעמתי את הפרי שלה אז אני אמשיך להמתין בסבלנות.
אלה הם עצי הפרי שיש לי בצל מלא.
בהצלחה

drorim69

Active member
לי יש עץ קפה ערביקה בצל מלא. העץ משגשג ונראה נהדר. יש עליו

יש עליו פירות כבר מספר חודשים שטרם הבשילו והעץ נראה נהדר וירוק.
כמו כן יש לי בצל גם דובדבן סיידר ביי שבימים אלה הוא מתמלא בניצני פרחים וגם גרמיצ'ומה שגדלה לאט לאט לאט ומעולם עדיין לא טעמתי את הפרי שלה אז אני אמשיך להמתין בסבלנות.
אלה הם עצי הפרי שיש לי בצל מלא.
בהצלחה
הצמח כבר לא קיים

עדנה4

New member
ביגור יש, או היו לפני כמה זמן, שתילי קפה. אם יש להם אולי יש גם למשתלות אחרות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ביגור יש, או היו לפני כמה זמן, שתילי קפה. אם יש להם אולי יש גם למשתלות אחרות
יגור כידוע לא משתלה יצרנית ואם היה להם או שיש להם, זה מגידול של אחרים. הם רק קונים ומוכרים.

BestBiker

New member
במשגב לא הצלחתי לגדל, סבל קשות בחורף ולבסוף הלך לעולמו אחרי 3 שנים.
הגרמיצ׳ומה צומחת לאט אך הפרי כדובדבן מאוד טעים. עץ קטן ושווה הינו הקרמבולה, אמנם נשיר מותנה בחורף אך עם פרי נהדר ועלווה יפה.
גם גויאבה תותית עץ קטן וניתן לעיצוב ופרי אדמדם קטן וטעים.

עדנה4

New member
קפה גדל במקומות שמזג האויר בהם הוא לא קר כמו במשגב. במזרח אפריקה למשל.

dudi4321

Active member
לי ניסיון רב שנים עם 2.5 עצי קפה. היו לי בעבר יותר ובגלל טיפול דפוק הם התיבשו לי :-( כרגע קטי נתנה לי עץ קטנטן שהצלחתי לפני שנה להעביר מחבית אצלה ושתלתי באדמה.
יש לי 2 ערביקה בני כ20 אולי 25 שנה שכרגע אחד מהם שופע בפולים אדומים שכבר נוטים לצבע חום. אחד קניתי אצל ורדי שסגר מזמן מזמן ואת השנים במשתלה גם במשמר השבעה בכביש 412 . קניתי כל שתיל ב-400 ש"ח. היתי גם בגן השומרון אצל משה וולך ז"ל שחשב שאני אוליגרך ורצה למכור לי שתיל יפה ב700 ש"ח.
הצלחתי גם להנביט כמה והם גדלו יפה משהו כמו 4 שנים עד לשנה (אולי 2013)? שהיה המון ברד ולטימטומי השארתי את הברד בעציץ והם מתו תוך זמן קצר.
אני משקה כמעט כל יומים, 3. הם בחצי צל. קרקע חמרה חולית, בשפלה. מדשן באשלגן חנקתי לפי העין, מפזר ביד בערך כמה כפיות סביב הגזע של כל עץ/שיח. כמה מטרים מהם יש מקדמיה שעושה צל וגם פיקוס ענק שמטיל צל אחה"צ.
הפעמים שהעצים מתו היו שביקשתי שישקו ולא השקו כנראה, בחודש אוגוסט.
רוב השנים העצים היו מכוסים חלקית באספרגוס בר ובשיח טקומית הכף. השנה הסרתי את ה"הפרעות".
טוב או לא, אני משאיר את העלים שמתיבשים על האדמה, שופך לגומה גם שאריות קפה ממכונת הקפה.
שנה אחת אזרתי אומץ, קילפתי את הפולים, מאד קשה! יבשתי וקליתי. המוצר היה פולים זעירים במשקל 82 גרם. (במנת קפה יש 8 גרם). <<--- הקפה היקר בעולם, בחיי.
400+400+400+400 שעלו לי השיחים בש"ח.
אאלט, הבנתי שאת הערביקה בישראל פיתח איש הקפה רם אבגי במושב מצליח ומהשתילים הפיצו בישראל. הוא היה מנהל פורום קפה בתפוז מזמן.

נערך לאחרונה ב:
למעלה