" עצבנות " ברגליים

יויו55

New member
" עצבנות " ברגליים

שלום אני מאובחנת כ 10 שנים בט.נ. .היו לי 3 התקפים קלים,ללא טיפול . לאחרונה, כשאני הוכת לישון ,אני מרגישה עצבנות ברגל ימין, בעיקר בשוק. מצב זה נפריע להרדם . האם יכול להיות קשר בין הרגל "העצבנית" לטרשת נפצה ?

ur720

New member
תוספת/הסבר נוסף

העצבנות ברגל גורמת לכך שאצטרך לשנות תנוחה ולהזיז את הרגל כל דקה-שתיים ,עד שבסוף אני מרדמת

תגובה

יתכן קשר אך שה לא הכרחי ויתכן שנובע מבעיה אחר של רגל חסרת מנוחה - טיפול אגב עשוי לעזור במקרה כזה

ur720

New member
לד"ר קרני- שאלת המשך

האם כוונתך לטיפול בטרשת או אלר ?

גולי26

New member
שאלה ליויו 55

היי, אחותי(בת 15) אובחנה לפני כשולשה חודשים,ההתקף הראשון שבעקבותו גילו את הטרשת היה ירידה משמעותית בראיה היא אושפזה, עשו M.R.I ואז התבשרנו שזה טרשת,הלכנו ליעוץ עם רופאה על ידה נתבקשנו לעשות בדיקות נוספות בכדי לוודא שזה אכן טרשת,בינתיים כעבור חודש וחצי התקף נוסף של התעלפויות ובמקביל תשובה מהרופאה שזה טרשת ואז הומלץ לנו על תרופה ובשבוע הבא היא תתחיל לקבל את התרופה. ושאלתי: איך החלטת/ידעת בתחילת הדרך(כשרק גילית שיש לך טרשת) שלא לקחת טיפול תרופתי? מה היו השיקולים? תודה מראש ותרגישי טוב.

יויו55

New member
תשובה לגולי

לפני 10 היה לי התקף ראשון של ראיה כפולה, עשו לי MRI שנמצאו נגעים והאדרה. ההתקף עבר תוך 10 ימים . בזמנו הגישה הייתה שרק אחרי מספר התקפים בתדירות של יותר מאחד בשנתיים נותנים טיפול. כנראה גם ההתקף לא נחשב לרציני. אני הייתי אופטימית ודי בהכחשה כל השנים, למרות שבמשך 10 שנים היו לי 3 התקפים רק עכשו כשתוצאות ה MRI נראות ממש לא טוב וכן הגישה השתנתה (להתחיל בטיפול מוקדם) הוחלט שאקבל טיפול (זריקות רביף). אני אישית נגד טיפול ושמחה שכל השנים עברתי בלי.. וגם ההתקפים לא חזקים. מצד שני אני מאמינה שאם ההתקפים היו חזקים ובתדירות גבוהה ,אני בטוחה שהיו נותנים לי טיפול כבר לפני 10 שנים . אני מקוה שאחותך עברה את כל הדקידות האחרות אשר שוללות מחלה אחרת. לדעתי חשוב לקבל חות דעת נוספת ולהיות מטופלים במסגרת בית-חולים . חייבים להיות אופטימיים , להאמין שזה משהו לא קשה שיחלוף,לא להיות בלחץ ולקוות שבאמת יהייה טוב. שאחותך תרגיש טוב,תפנק ותעודד אותה . יויו

למעלה