עצבניתתתתתתתתת

yaeli4

New member
עצבניתתתתתתתתת../images/Emo123.gif../images/Emo7.gif

נורא. מסתובבת כמו אריה בכלוב בבית. לא מוצאת מנוחה. עוד מעט אני אעלה על ההליכון החשמלי ואשרוף איזו שעת הליכה. הרהורים קשים על הורות, על כפיות-הטובה שבהורות, לצד הסיפוק. הכאב בצד האושר, הצער בצד השמחה. הפחד מהעתיד וממה שהוא צופן. הצורך לדעת מה יהיה עם ילדיי, טוב? רע?, האם יזדקקו לי למשענת, או שימאסו בי ויזרקו אותי ככלי-אין-חפץ-בו? ואני רוצה לקטוף את הירח והכוכבים עבורה. עבור אור. והיא בועטת. כועסת. מרירה. לא רוצה כלום. כותשת אותי במילים נוראות. ושותקקקקקקקקקתתתת שעות. לא מסוגלת לכתוב יותר. קשה לי נורא. גם את ההודעה הזו הכנסתי בקושי. כואב לי נורא.

אני מקווה שההליכה הוציאה ממך

את כל הפסולת...... יעלי ,העלת כאן כמה שאלות מאד חזקות בעניין ההורות. גם אני מידי כמה ימים נתקפת שאלות מסוג זה ומתעצבת. כל כך הרבה נתינה מתפרשת אצל ילדינו כמובן מאליו ואנחנו נזרקים לאכזבה קשה. מה שמרים אותי ומוציא אותי מהמחשבות האלו, זה התקווה שהם יעברו את הגיל שההורמונים מכתיבים להם הכל ,יתאזנו ,יתבגרו...ואז אולי חיינו ייסופקו. כולי תקווה שכשהם ימצאו את השקט שלהם ,יירגעו הרוחות.

yaeli4

New member
יונה

לא, ההליכה לא הוציאה לי את כל הפסולת. הלכתי שלושת רבעי שעה והאדרנלין שלי בשמיים. אני יכולה ללכת או שעה, תאמיני לי. אולי מחר יביא איתו שלווה גדולה יותר. תודה על המילים שלך,

blonda3

New member
יעלי-המזל שלנו שזה עובר מהר../images/Emo57.gif

מצבי הרוח של ילדינו המתבגרים ואנחנו לומדים להתמודד עם מה שיש ותשאלי את יונה איך אני הרגשתי לפני יומיים מה עבר עליי, איך יונה עזרה לי בשיחת הטלפון, ואיך הכאב החד שהיה בליבי התפוגג...בעזרתה (יונה-את משהו-תודה!) מנסיון שלי-הם פוגעים בנו בלי רחם הם בודקים אותנו ואת הגבולות שלנו הם בודקים את אהבתינו ואת הנכונות שלנו לתתת ולוותר להם ומצד שני לעמוד מולם ולאמר להם לא. הם מצפים מאיתנו שמנאהב אותם בלי גבולות והם לא נולדו עם הידע הזה שאנחנו מצפים מהם ל..יחס טוב..ואולי ליותר מזה. יונה הציעה לי לכתוב. אני -הדרך שלי היא לדבר או לשלוח הודעה בפלפון....ואז לדבר..... ותמיד לסלוח ותמיד לאמר שאני מבינה ועדיין אוהבת.... תמיד מנסה להבין את הילדים שלי, למה הם מתנהגים ככה, כשהם "בועטים" בי, ומנסה להבין מה מציק להם. כשיש אפשרות-אני מסבירה את מה שעובר עליי ואם לא-אז מנסה להתפייס איתם ולרכך את האווירה כדי שלא ישארו מטענים לא פתורים. (את תגררי אותי בסוף לספר מה שלא יצא לי אבל לא עכשיו....כי עייפה) לא סיפרת לנו בעצם מה קרה..... אז-מה שלומך עכשיו? והילדה?

rolan

New member
הילדים שלנו ../images/Emo23.gif

אתם מבינים שקשה לי היום להתחבר אל כעס על הילדים, אף שאני מבינה כל כך על מה יעלי כותבת כאן. זה נכון, גידולם, חינוכם האהבה והחום שאנחנו מעניקים להם, לעיתים גורמים לנו לצפייה כלשהי מהם. להם זה לא ברור, להיפך, אנחנו מובנים מאליהם. זה מחזיר אותנו לשאלה שנשאלה כאן מתישהו על בית. אנחנו הבית שלהם, אנחנו מקום המבטחים בו הם יקבלו תמיד את כל התמיכה, החום והאהבה כמובן מאליו. יעלי, אני מכירה אותך מספיק טוב ויודעת שזה תיסכול זמני שאוטוטו יתחלף בהמון אמפטיה. אין מה להוסיף ולומר לך, רק לאחוז חזק בידך לעזור לך להתגבר ולעבור את המשבר ועד יחלוף זעם. צדקתי? אוהבת אותך

*יערית

New member
זה קורה...../images/Emo24.gif

כמעט לכל אחד מאיתנו שתפקידו הוא הורה, בהודעות שכאלו אני תמיד נופלת אחורנית בשנים ומעמידה את הוריי כאילו כתבו את זה עבורינו הילדים,מי לא בועט ומקטר על הוריו? מי מאיתנו לא עובר משבר כזה או אחר ומטריף את הוריו? זה תפקיד קשה שלקחנו לעצמינו מתוך בחירה ,לפעמים עולות המחשבות "מי צריך את זה בכלל"? "האחריות כ"כ כבדה שמישהו ירים את המשא "הכבד" הזה מעל הגב..בכדי שנוכל לחזור ללכת זקופים" אמא שלי עד עצם היום הזה זורקת משפטים מצמררים שאותי מיד מכניסים למגננה בתור ילדה"אתם לא עוזרים מספיק,אתם שוכחים שאני קיימת,מה לא עשיתי עבורכם בדם ובדמעות" ואני תוהה האם אנחנו צריכים בכל פעם שהם מעלים לנו את הטירוף ובועטים בנו "להחזיר" להם בכך שאנחנו מנגנים על מצפונם או מצפונינו" האם יזדקקו לי למשענת, או שימאסו בי ויזרקו אותי ככלי-אין-חפץ-בו? יעלי מתוקה....זה בא בגלים ויעבור כך,הבת שלך עוברת תקופה לא קלה, הנפש שלה פגועה,היא חנוקה מבפנים הדרך שלה להוציא זאת החוצה זה ע"י "הבעיטות" והכפיות טובה....היא אינה מספיק בשלה נפשית בכדי לאזן את מצבה ולשוחח איתך על כך כפי שעושים המבוגרים{וגם הם לא תמיד יודעים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר...=אביה} דווקא בזמן שהיא בתקופה כזו קשה צריך להניח לה,דווקא בזמן הזה לא לשפוט אותה ובטח לא את התפקיד שלנו כהורים, ובטח לא להכניס את עצמך לכזו סערה למרות שכ"כ קשה... הילדים לומדים בשלבים להביע את עצמם עד אשר מגיעים לשלב שבו ניתן לשוחח על הנקודות הכואבות באמת ולעזור נקודתית...ולא להתפזר במחשבות. אל תמעיטי מערכך ....את האדם היקר לה בעולם ,את הכי קרובה אליה ולכן היא מרשה לעצמה להתנהג כך....כשהיא בועטת תחבקי, כשהיא נושכת תלטפי,כשהיא רושפת מילים תאמרי לה שאת אוהבת אותה למרות הכל, המצב הזה של התמסרות שלך אל מול התנגדות שלה תפורר לאט את הכעסים שיש לה.....
את אדם מאוד מאוד רגיש ומרגיש לכן החושים שלך פעילים רוב הזמן ובכל עת. מקווה שנרגעת....

rolan

New member
תמיד איך שהוא - ../images/Emo45.gif

יש לה את זה!!! כן, לך, את את - יערית תמיד מוצאת את המילים הנכונות, בסדר הנכון ועם התובנות המדהימות שלך. מחבקת אותך, אוהבת אותך ותמשיכי להעשיר אותנו ביופייך

dafgol

New member
יעל ../images/Emo25.gif

לא יודעת איך ומה להגיד.... אומנם אני אמא , אבל חדשה בעסק ....אבל אני נזכרת במה שאמא שלי מספרת... שתביני אני בגיל הטיפש עשרה הייתי "מקרה אבוד"....ועשיתי לאמא שלי את המוות אבל זה עבר , כולנו עברנו את זה , והיום במבט לאחור אני כל כך מעריכה את הורי ובמיוחד את אמא שלי , והיום עם הבגרות שבי אני מבינה כמה שהייתי כפויית טובה , כמה פגעתי בה ומעריכה כל כך את מה שהורי עשו בשבילי. לפני כמה זמן כשהייתי בעטראף כי בר השתולל בכה וצרח ( אוי השיניים האלה...) הבעלול היה בעבודה , הכלב החליט שעכשיו שלכת וכל ה
התמלא שערות שלו ואני כבר לא ידעתי מה לעשות קודם ...צלצלתי לאמא שלי וקיטרתי מפה ועד ה
ושאלתי אותה איך היא הסתדרה עם שני ילדים
עבודה ובעל שלא היה תמיד בבית ( אבא שלי היה קצין בח"א ולא היה הרבה בבית בתקופות מסויימות אלא בשליחויות בחו"ל) ואמרתי לה
ושאני מורידה בפנייה את הכובע. אמא שלי ענתה לי שהתודה שלי עכשיו עשתה לה כל כך טוב על ה
והיא ממש התרגשה. וזה לא שאני רגע אחרי גיל ההתבגרות , אני כמעט בת 34 ( עוד שבועיים ) אוקצור מה שאני מנסה להגיד לך....שאני בטוחה שאור לא ממש מודעת וגם לא ממש מתכוונת לפגוע וההתמרדות הכעס וכו'...זאת פאזה שתעבור ויום אחד תבוא ההארה . שולחת לך
גדול ומאחלת לך שרק יהיה יותר קל.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון

blonda3

New member
כפויית טובה../images/Emo4.gif

עד היום אני לא שוכחת איך אבא שלי היה אומר לי שאני כפויית טובה כשהייתי בגיל ההתבגרות ולא רציתי שהוא יחבק אותי.... כי כעסתי עליו על כל מיני דברים.... אז "כפויית טובה" היה השם השני שלי ואמא שלי תמיד היתה "מברכת" אותי ואומרת לי=חכי, תראי כשלך יהיו ילדים..... בקיצור. לא קל להיות הורים אבל אנחנו בחרנו בזאת ואנחנו משתדלים למרות הכל לעשות זאת עד כמה שניתן על הצד הטוב ביותר.

כל כך מבינה לליבך

גם לי יש ימים של קושי ורואה את כפיות הטובה אבל אנחנו הבאנו אותם לעולם מרצוננו ועלינו לגדלם עדיף לחשוב טובב ואז יההי טוב. להתנחם שזה דרכו של עולם

yaeli4

New member
רציתי לצרף משהו חשוב../images/Emo92.gif

רפסודה, חברתי הטובה, שלחה לי מסר לגבי השרשור הזה. היא הרשתה לי לחשוף אותו בפורום. חשבתי שהמילים שלה חשובות ואתם יכולים להגיב מה דעתכם. להלן, מועתק מילה במילה מהמסר ששלחה לי: לפעמים בא לי לחבק אותך - כמו שמחבקים ילדה. ולפעמים אני רוצה לצעוק עליך, תתעוררי ! (איכשהו אני משוכנעת שאת עברת את אותה ההרגשה ביחס אלי בשנה שעברה, לדוגמה. בעצם כשאני חושבת על זה, זה בדיוק מה שעשית. לפעמים חמלת והגבת כמו מי שהצער שלי נגע לו ללב. ולפעמים כעסת עלי כמה אני עיוורת, ואיך אני דוחה את הפירוד, למה אני סלחנית וסובלנית-למרות מחיר שזה גובה ממני). לא יודעת איך להסביר לך. אין לי מושג אם יש דרך ממשית להסביר כזה דבר... זה לא שאני מישהי יותר טובה עכשיו. לפעמים נדמה אפילו שאני יותר נוקשה ונחרצת משהייתי קודם. אבל יצא כמו משוואה מוזרה כזאת - הסבלנות עלתה לי בכעסים שנבלעו. הסלחנות עלתה לי בכאב. הרחמים עלו לי בסבל ובדידות. כאילו כל התכונות החיוביות - עלו לי ביוקר, נורא ביוקר. אבל בסופו של דבר, נכון להיום. הכל כולל הכל - נקי וכולו רווח. בהמוני-ריבית. זה לא אומר שאני לא טועה, או אטעה, או אהיה יותר חכמה או מוצלחת, או השד יודע מה.... זה רק שעכשיו אני שווה לעצמי הרבה יותר מכל מה שהיה נדמה לי ששווה בנאדם בכלל. (בטח בשוק הבשר המחיר שלי עוד ירד פלאים, איכשהו)... כשאת מזדהה עם רגע אחד של כעס מלוכלך-פה של הבת שלך (זה נמשך כמה? דקה? שעה?) וממשיכה להתייסר על המשקל של המלים המלוכלכות - את מצמצמת את עצמך. מוזר העניין של יחסי אמהות-בנות. כשאת חושבת על אמא שלך ברגע מסוים, (היזכרות כזו) את יכולה לראות תמונה רחבה שמצטמצמת לרגע של זיכרון. כאילו נשאר בתוכנו מין גוף זיכרון אחד שמתאר את הדמות של אמא כאמא נפלאה ונהדרת... וגוף זיכרון שני שהוא מלא כעס על מין דמות אמא מפלצתית ומעצבנת. הבת שלך מתבגרת. ולא משרת אותך, גם לא אותה - גם לא מגדיל ערכים או כבוד (ובכלל מה זה כבוד?) - אם תשארי בכל ויכוח לכודה בתוך המילים הקשות. זה משאיר גם את אמא שלך לכודה ב"אמא המפלצת". היא זקוקה הכי הרבה עכשיו, לשדר קבוע ומתמיד שלך - שאת בטוחה בעצמך ובאיכות ההורות שלך. (למרות שאין הורות שהיא חפה מטעויות). כל הערכים והאיכויות שיש בך, כבר העבר אליה מזמן. זה ספוג בתוכה וטבוע בפנים (גם החרא, כמובן). היא חייבת למרוד. היא חייבת! ואת יכולה לחזק את הדמות של האישה שהיא מתעתדת להיות בזה שבכל פעם מחדש, תתעלי מעל המלים הקשות - ותתני מסר פשוט, אני אמא. זהו. לא מחרבנים עליך, גם לא על הערכים שלך. היא צריכה, כמו כל אחד - וגם כמוך - לעבור תהליך של פירוק ומרידה בכל הערכים (כולל את, כאמא) כשי לגלות בתוך עצמה את המשקל הנשי של אותם ערכים. (מוזר שמישהו שכח קצת לספר לנו, שגיל ההתבגרות הזה מתחיל בגיל 11-12, ולא נגמררר) אור צריכה אותך כגוף לוחם. לא כגוף נכנע. תני לה למען השם, מלחמה. (!!!) לא היסטריה. לא בכי. לא דרמה. ולא התפתות למלים קשות. רק מלחמה כזו של התשה. שבה את אומרת - אני אמא. זה יכאב נורא עכשיו, אבל זה יחזק אותה לאחר כך. היא תלמד ממך עכשיו, איך אישה ואמא - לא נכנעת! גם מול סערות גדולות. אהבתיך (מקווה שלא תתעלפי לי מהקשיחות שהבאתי פה). זהו המסר, ככתבו וכלשונו. אני אשמח לתגובותיכם.

blonda3

New member
אוי איזה מסר יפה!!!!../images/Emo23.gif

כמה מילים חכמות ונכונות. כמה תובנות. יש בנות שגיל ההתבגרות מופיע אצלהן היום כבר בגיל 10 ויש שניצני הגיל הזה מתחילים להופיע כבר בגיל 8!!! רפסודה-כתבת כלכך נכון.... לא יודעת לגבי המלחמה אם ככה הייתי מתארת את זה אולי יותר כחזקה ואסרטיבית כאחת Aשלט נכנעת לכל מניפולציה שלמרות הכאב לא נשברת והכי חשוב תמיד נשארת שם בשבילה ותמיד תמיד אוהבת... ותמיד מאפשרת לה דרך חזרה ודרך של פיוס... כי זה הכי חשוב שתדענה-שידעו(כי יש גם בנים...) שאנחנו תמיד שם בשבילן/הם. באהבה

יעלי/רפסודה יקרות לי

ללא מילים ,פשוט לקחת את המצב וסידרת לנו אותו במילים כל כך שקופות. אוהבת את שתיכן

*יערית

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

דעתי דומה ביותר לדעתה של רפסודה, אחרי שפירטת לי את הדברים במסר כתבתי לך את דעתי וזה בטח לא ייגמר במסר... אז אכן רפסדה אמרה דברים "קשוח" אך מסר שיחזיר לבתך את "עמוד השידרה" למקום,מסר שינטע בה ביטחון, מסר שיחזיר לך אולי ביטחון כהורה.... אישית אהבתי את הגישה..ונשארה רק העבודה שהיא קשה יותר ואני מקווה שבכל פעם שרק תיזדקקי יעמדו לצידך חברות ומשפחה לתמוך בדרך שבה בחרת לפעול

למעלה