עצבנית ורוצה לפרוק

lilo4

New member
עצבנית ורוצה לפרוק

בגיל 16 בערך התחלתי לקחת גלולות בגלל כאבי מחזור ודימומים קשים, בהתחלה זה עבד ואחר כך פחות. ישר אחרי הצבא הועלה החשד שיש לי אנדו' ואז התחלתי לקחת גלולות ברצף וזה אכן שיפר את המצב מאוד.
החזקתי ככה בערך 4 שנים, לפני שנה ד"ר קאופמן הציע לי לקחת ויזאבל ואני החלטתי לחכות עם זה בגלל שפחדתי מתופעות הלוואי ובעיקר בגלל העלות הכספית. לצערי בשנה הזו הגלולות הפסיקו להיות אפקטיביות, ובחודשים האחרונים סבלתי מאוד מהאנדו'.
לפני שלושה חודשים בערך התחלתי טיפול בויזאבל וזה ממש שינה בשבילי את המצב לטובה. אני כמעט ולא סובלת מכאבים, לא ראיתי איזושהי תופעת לוואי מיוחדת.
אבל כל הביורוקרטיה שכרוכה ברכישה של התרופה פשוט מוציאה אותי מדעתי. בפעם הראשונה שהייתי צריכה לקנות את הרופה פשוט ניגשתי לבית המרקחת של הקופה [כללית] והייתי בהלם לגלות שהם לא מחזיקים את התרופה בכלל.
אחר כך התחיל סבב טלפונים היסטרי לבתי מרקחת באזור כדי לברר מי מחזיק את התרופה או מוכן להזמין לי אותה. וכל פעם מחדש אותו תסריט- "שלום, יש לכם במלאי ויזאבל, או שיש אפשרות להזמין?", ואז לאיית לרוקח את השם של התרופה, ואז להסביר לו מה זה לעזאזל.
בסוף מצאתי בית מרקחת שמוכן להזמין לי את התרופה, אני רק צריכה להתקשר כל חודש ולבקש שיזמינו.
בפעם האחרונה שהגעתי לקחת את התרופה הרוקח שאל אותי למה אני קונה אותה פרטי, כי זה מלא כסף וזה בערך היה הדיאלוג-
"אבל למה את קונה אותה פרטי?"
"כי אין לי ברירה"
"אז למה הרופא שלך רושם לך את התרופה הזו?"
"כי אין אלטרנטיבה אחרת"
"אבל זה מלא כסף, תבקשי ממנו תרופה אחרת"

אני בטוחה שאני לא היחידה שנתקלת בזה, וזה מחרפן אותי. מעצבן אותי שרוקחים לא יודעים בכלל על מה אני מדברת, כשזו התרופה היחידה עם התווייה לאנדו'. מעצבן אותי שאני משלמת 300 שקל על פרוגסטרון, כשגלולות רגילות עולות 30 שקל. מעצבן אותי שאני צריכה כל חודש להתקשר ולהזמין את התרופה, וכל חודש מחדש להסביר לרוקח מה הוא מזמין לי ואיך כותבים את זה.

וכמו שכתבתי בכותרת, אני רק רוצה לפרוק...
ועכשיו אני הולכת לשלוח מייל לכללית, שבטוח לא יעזור לי בכלום

שמיץ1

New member
אותו סיפור

גם לי לקח זמן למצוא בית מרקחת נורמלי, וגם אני מתקשר כל חודש ומזמינים לי (האמת, שלאחרונה הם מזמינים כמה חבילות כל פעם שאני מבקשת, כי התרגלו אליי, ואז בדר"כ יש במלאי).
זה אכן מעצבן, זה אכן יקר, וכן... גם לי יצא לנהל את השיחה הזו עם הרוקח שלא מבין למה אני קונה "גלולות" ב-300 ש"ח לחודש. ניסיתי להסביר לו שזו לא גלולה אלא תרופה ייעודית לאנדו', אבל אז נאלצתי להסביר גם מה זה אנדו' ובשלב הזה קלטתי שזה לא באמת מעניין אותו.
מצחיק (למרות שעצוב) שאת כותבת על זה עכשיו, כי אני בדיוק כותבת בקשה לועדת חריגים של הקופה. לא מאמינה שזה יעבוד, אבל בשביל להגיד לעצמי שניסיתי...

kikona126

New member
זה קורה לי עם הגלולות פרוגסטרון הרגילות שלי

בכל פעם שאני באה לקחת אותן אין בבית מרקחת וכל פעם אני צריכה להגיע למקומות אחרים או לחכות שיזמינו לי..

חשבתי לעבור גם לויזאבל, חוץ מבעיית המלאי שיש לה, שהיא בעייתית מאוד, איך התרופה? מה בעצם ההבדל אם אני אקח אותה או את הגלולות פרוגסטרון שלי?
האם אפשרי לקבל מרשם ל3 חודשים מראש? (כי אני תמיד צריכה שיהיה לי בבית איזה חבילה אקסטרה... כדי שאני לא אשכח לקנות חדשה כשתיגמר...

שמיץ1

New member
כן, הציעו לי לקנות 2-3 קופסאות בבת אחת

עדיין צריך לזכור להזמין

אני לא באמת יודעת, אבל רק מניחה שיש הבדל בסוג הפרוגסטרון הסינטטי. ממה שקראתי, יש לדיאנוגסט (ויזאבל) השפעה ספציפית על תאי אנדומטריוזיס, ואין לו תכונות אנדרוגניות (שאחראיות לתופעות לוואי שכיחות של טיפולים הורמונליים שונים).
כדאי שתתייעצי עם רופא מומחה על ההבדלים בניהם, וכמובן - האם זה בכלל מתאים/כדאי לך.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P81Y7jZODWQ

lilo4

New member
אין לי שמץ של מושג...

ראיתי שמישהי שאלה באחד הדיונים למטה האם יש גלולות נגד הריון שמבוססות רק על פרוגסטרון ואפשר לקחת במקום ויזאבל כדי להקל קצת על העלויות והביורוקרטיה...
אני ממש לא יודעת להגיד לך מה ההבדל, לפני הויזאבל לקחתי גלולות רגילות שמכילות פרוגסטרון+אסטרוגן, כל עוד הן עבדו בשבילי זה היה אחלה סידור
אבל בשלב מסוים הטיפול לא היה מספיק טוב ונאלצתי לעבור לויזאבל.

מבחינת מרשמים וכו'- אני קיבלתי מרשם לשישה חודשים קדימה, הבעיה היא שהתרופה לא בסל ולא מסובסדת, אני יכולה לקנות אותה רק באופן פרטי והיא עולה 280 שקלים
אין מצב ביקום שאני מצליחה לגרד עכשיו כמעט 900 שקלים כדי לקנות מראש לשלושה חודשים. כשאני מגיעה לאמצע החפיסה אני מתקשרת לבית המרקחת כדי שיזמינו לי את החפיסה הבאה, ואז גם אם זה לוקח עוד יומיים-שלושה-שבוע אני לא לחוצה.

kikona126

New member
הבנתי

אני לוקחת גלולות פרוגסטרון ללא אסטרוגן (בגלל מגרנות) עקרונית טוב לי איתן, אבל השעירות משגעת אותי, לכלב שלי היו פחות שיערות ממני! (טוב הגזמתי אבל הבנתן..)
איך זה עם ויזבל? מקבלים מחזור?
גלולות פרוגסטרון לוקחים ללא הפסקה אבל לא תמיד מגיעים למצב שללא מחזור ואצלי הוא מגיע כל חודש (ואחרי 16 שנים של סבל ללא תחושה בזמן המחזור או לפני או אחרי...)
טוב אני אדבר עם הגניקולוג

lilo4

New member
הכי טוב להתייעץ עם הרופא

אני יכולה להגיד לך שלי באופן אישי הויזאבל עוזרת מאוד ואני כמעט ולא חווה תופעות לוואי כרגע. אבל זה משהו מאוד אינדיווידואלי...
ואני בטח שלא יודעת להגיד לך מה ההשלכות מבחינה רפואית

פז08

New member
מבינה אותך מאוד

למרבה הצער זו התרופה היחידה עם התוויה ספציפית נגד אנדו'.....
האמת היא שעד עכשיו הייתי מאוד מרוצה, אבל לאחרונה אני סובלת מפצעים בפנים, כמו פצעי בגרות, ואני תוהה אם לדיכוי ההורמונאלי יש חלק בזה................
בין כה וכה אני מתחילה לחשוב על הבאת ילד לעולם, אז נראה לי שבאיזשהו שלב אפסיק עם הויזאבל, לפחות זמנית.
אני אבל כל כך מבינה אותך. זה באמת מאוד מאוד מעצבן..............
אבל את יודעת מה? לא בטוח שמייל לכללית לא יעזור, לכי תדעי.... שווה לנסות....................................................

lilo4

New member
איזה קטע

אני גם התחלתי עכשיו לסבול יותר מאקנה... אני לא יודעת אם זה בגלל הויזאבל או לא, כי בתקופה האחרונה עשיתי הרבה שינויים, כולל שינויים בתזונה ככה שאין לי דרך אמיתית לדעת

שלחתי מייל אחד לכללית, אני אראה איך אני מתקדמת עם זה. אמא שלי הציעה שאולי כדאי שאני אנסה בכל זאת לפנות לוועדת חריגים מאחר ואני סטודנטית.
אני מקווה שיהיה בסדר

כשתחליטי שהגיע הזמן לילד- מקווה שזה יהיה תהליך קליל ומהיר

karin39

New member
אם זה אפשרי מבחינתך

תעברי לקופת חולים מכבי. דרכם יש השתתפות של 50%. וכן, הסיוט שצריך לעבור כול חודש כדי להזמין אותם מתסכל נורא..

lilo4

New member
תודה

חשבתי על זה, אני עדיין בודקת את זה מאחר ויש טיפולים משלימים שאני מקבלת דרך הכללית, ויכול להיות שבסיכום הכולל המעבר למכבי לא יצא לי משתלם, כי אני אצטרך לשלם פרטי על הטיפולים האלה.

למעלה