עצבנית!!!! זקוקה להתייעצות!

ker16

New member
עצבנית!!!! זקוקה להתייעצות!

שלום לכולם,
אני רותחת. אני עובדת בדיור מוגן של בריאות הנפש.
בשבוע שעבר המנהלת הכניסה את כל העו"סיות לשיחות אישיות ומסרה לכולן כי עקב קיצוצים לכולן מקזזים שעות (השכר שם הוא שעתי ויש לנו מכסה שאנו רשאיות לעשות בחודש),
עשו קיזוז ברוטאלי ואכזרי שמתבטא באלפי שקלים בחודש.
הגדילו יותר מזה ומסרו לנו שזה מהחודש ושעות חריגה לא ישולמו.
אז כמובן שכולנו רצנו לחוזה ההעסקה שלנו ויש שם סעיף שאומר שהעובד חתום על X שעות, נתון זה אינו קבוע וההנהלה רשאית בכל זמן נתון , לרבות חודש בחודשו לשנות את השעות ולעובד לא תהיה עילה להתלונן על כך!!!
אז נכון שאני חתומה על החוזה הזה אבל זה חוקי??????!!!!!!!!!
אני יודעת שבהרבה מקרים אם יש חוזה אישי שנוגד את חוקי העבודה הוא לא קביל, זה לא עבירה על חוקי עבודה?!
אוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sher2004

New member
לדעתי היא הייתה צריכה לתת

לכן התרעה מראש. אני ממליצה לך לפנות לאיגוד ולברר. אם את לא חברה באיגוד את יכולה לפנות לקו לעובד ולברר האם המנהלת פעלה באופן חוקי.

noname2008

New member
אכן מעצבן!

גם אני עובדת בדיור מוגן של ברה"ן. לא ברור לי מדוע מקצצים לכם בשעות, הרי השכר משולם ע"י משרד הבריאות, כשכל דייר מקבל מספר מסויים של שעות מדריך ומתאם טיפול. אם משרד הבריאות החליט לקצץ במספר השעות להן זכאי כל דייר, אז גם בדיורים מוגנים של חברות אחרות היו אמורים לקצץ בשעות.
אם בדירה מסויימת חסרים דיירים (למשל, אם חלק עזבו) אז הגיוני שיקצצו בשעות, אך אם אין שינוי במספר הדיירים אז אין סיבה לקצץ במספר שעות העבודה.
אני מציעה לך לפנות לפורום דיני עבודה ולשאול אם צעד זה הינו חוקי.

KFIRB

New member
פתרון מעט אחר

לפנות לדיירים ולהודיע להם או לבני משפחותיהם שבשל הוראות ההנהלה, הם יקבלו פחות שיחה שבועית (או יותר במהלך החודש).

מספיק שאחד מהם שולח מכתב (אפילו אנונימי) לבקרה של המחוז והעניין נפתר בבושת פנים של בעל החברה .

את יוצאת נקי.
הדיירים למדו סינגור עצמי
והגנב יבוא על עונשו בפיקוח על קוצו של יו"ד על כל פסיק מטעם הבקרה.

niva99

New member
ואילו אצלינו (גם בדיור מוגן)

יש הלנת שכר, דילגו לנו על משכורת של חודש אוגוסט- וחודש בחודשו השכר לא משולם ב10 לחודש אלה בימים האחרונים של החודש. כשכל אותו הזמן כלל העובדים בעמותה במתח (בגלל הוראות הקבע והתשלומים).
היזם טען שלא הועבר לו התשלום ממשרד הבריאות...

אין מילים !!

KFIRB

New member
אני תוהה אם זה מה שהיינו מייעצים לפונים שלנו?

ואני יודע שזה חכם לשבת מאחורי מסך ולומר זאת...

אבל נניח, המתמודד יספר לך שעבד בסופר בתעסוקה הנתמכת בשוק החופשי, והבוס בחר לא לשלם לו משכורת לחודש מסויים. האם היית מייעצת לו לחכות ולשתוק?

אז למה כשזה מגיע אלינו, אנחנו שותקים, מתכופפים , ואומרים שכל יריקה זה גשם?

איפה החלק החברתי שלנו? החלק הקהילתי שכולנו אוהבים לשנוא?, שינוי פרקטיקת מדיניות?

הסיפור עם משרד הבריאות לא חדש, אבל!!! המשרד ידוע בבעיות , בעיית העברת תקציבים , היא לא מהבעיות הידועות, יש בעיה אחרת שהוא מעביר תקציבים נמוכים יותר ליזם , אבל זו בעיה אחרת, אל דאגה תמיד היזם (סליחה יש לומר קבלן , אנחנו יותר מידיי מפרגנים ליזמים, הם בסה"כ קבלני שירות סוציאלי, קבלני שירותי שיקום וכך היחס בהתאם).

מעניין כשזה נוגע לפונים שלנו אנחנו הופכים ללביאות , ונלחמים בכל דבר , כשזה נוגע לנו , אנחנו מסכימים עם כל דבר. יש דברים שלדעתי , האיגוד החדש יכול לנסות לעזור, ואם העזרה שלו לא הוכחה כיעילה, פשוט להכריז על סכסוך עבודה. מה הקבלן יעשה? יפטר אתכם? ביה"ד לעבודה יראה בכך פיטורים נגד החוק.

עובדי שיקום הם עובדי קבלן. יש קבלנים טובים יותר,ויש גרועים ונצלניים ביותר. כל העמותות , גם הגדולות שבהן שמתרימות עם סלבס, הן בסופו של דבר חברות קבלן שיכול גם להתרים משכורות לעובדים הבכירים.

מישהו למשל כתב על הלוח של יעל גרמן? של יאיר לפיד? פניתם לאיגוד?

זה מעצבן, זה מעלה המון רגשות קשים, אבל החוכמה בעבודה מוכוונת שינוי\קהיליתית\ מערכתית \ מיצוי זכויות\ שינוי מדיניות היא קודם כל לעבוד עם הרגשות האלו לכדי פעולה.

איך אנחנו נראים מול הפונים שלנו , אם אנחנו לא יודעים לדאוג לעצמינו?

matmid1

New member
צריך להחליט שמתחילים לפעול

לפני הפונים, איך מטפל נראה בפני עצמו כשהוא בוחר להזניח או להקל ראש בזכויותיו הבסיסיות וביכולת להתפרנס באופן הולם?
לאורך זמן, איזה מטען הוא נושא עימו בעת הגעתו למקום העבודה?

בזמנו הצעתי דרכי פעולה, רק לא ממש ידעתי איך ניתן לקדם אותן (ניסיתי לפרסם בפורומים ובקבוצות רלבנטיות בפייסבוק - זה לא כ"כ הלך).
הבולטת ביניהן היא שקיפות - ברמה של פרסום ענייני ותמציתי של תנאי ההעסקה בגופים השונים (לפי תחום - בריאות הנפש, זקנה וכו'), כך שיהיה נגיש לכלל ציבור העובדים או הבוגרים הטריים שמחפשים אחר עבודה.
לדעתי, כצעד בסיסי ראשון, יהיה נכון לא לאפשר פרסום הצעות עבודה בפורום (ובבוא העת - גם באתר האיגוד) ללא פירוט בסיסי של תנאי העסקה
(בדיוק כפי שמיטיבים לפרסם את דרישות העבודה ותכונות נדרשות).

אם יש לך רעיון איך ניתן לקדם את זה אז אשמח לשמוע ותבורך בשמי (ויתכן שגם בשם אנשים רבים נוספים).

matmid1

New member
אין צורך במילים - יש צורך במעשים

למה לא לנסות למחות? אין לכם יותר מדי מה להפסיד...
פרנסתו והונו הנצבר של היזם תלויים (מאוד!) בתפקודכם הרציף והתקין.

matmid1

New member
לא חובה להשלים עם תנאי העסקה לא הוגנים

אולי לא ניתן לטעון זאת באופן גורף על כל השירותים המופרטים הקיימים, אבל בסך הכל מדובר בעיקרון מאוד פשוט...
שירות מופרט (ביניהם מרבית ההוסטלים לנפגעי נפש) נועד למטרות רווח... מצד אחד, לא ברור עד כמה המשאבים הכספיים
שמוקצבים לו מהמדינה אכן מספקים לתפעול... מצד שני, ישנה דרישה לעמידה בסטנדרטים...
הבעלים הפרטיים בודאי לא ירשו לעצמם לפגוע יותר מדי ברווחיהם...
לכן, באופן לא מפתיע, את המחיר (תרתי משמע) ישלמו העובדים... שם באמצעות קצת גמישות ויצירתיות ניתן לקצץ ולקצץ :)
אני לא ממש רואה איך ניתן לאכוף את הסכם שכר המינימום הענפי (במקרה הטוב, שכר המינימום הפך
למעשה ל"מקסימום" שניתן ובמקרה הפחות טוב - בכלל לא מכבדים אותו והעובדים נאלצים להסתפק בסכום נמוך ממנו).

כפי שהצעתי בעבר, יהיה מאוד נכון לפרסם את אותם גופים, לא להותיר אותם עלומים ונסתרים, כך שכולנו
נדע להדיר מהם את רגלינו ולאלץ אותם להתאמץ במרדף אחר כוח אדם וכפועל יוצא - להעניק תנאים ראויים יותר.

לדעתי, הבחירה להמשיך לעבוד במקום שמעניק תת-תנאי העסקה הוא בגדר ביזוי והשפלה אישית ומקצועית.
חלק מהמושפלים, בדרך לא דרך, ימשיכו לחרוק שיניים ולדרוך במקום, אחרים יתמקדו בצבירת ניסיון וימשיכו לתור אחר הזדמנויות טובות יותר,
אחרים יפרקו את התסכול על המטופלים בחסותם, במודע או שלא במודע (רק לאחרונה רובנו הזדעזענו מהאלימות והאכזריות
של המטפלים ב"אלישע" כלפי מטופליהם חסרי האונים... בודאי שאין לכך שום לגיטמציה, אבל עם כל הצער, במידה מסוימת
היה אפשר לצפות שזה עלול לקרות...)

עם כל הצער, את ועמיתייך שם הם קורבנות, אך הכוח בידיכם... להצביע ברגליים ולעזוב או, רחמנא ליצלן, עם קצת
שיתוף פעולה, לאיים בשביתה או לשבות כמחאה (כן כן, בדיוק כפי שעושים עובדים בגופים מאוגדים מדי פעם).
לא נראה לי שהבעלים הפרטיים והמנהלת, לבדם ובהיעדרכם, יהיו מסוגלים להחזיק מעמד לאורך זמן ו/או יצליחו בקלות,
תוך ימים ספורים, לגייס צוות שלם שיחליף אתכם.

כפי שמכופפים אתכם, בכוחכם לכופף גם כן בחזרה. שוב, עניין של בחירה וקבלת החלטה נחושה.
אם הם פועלים בדרכים לא לגיטמיות, כפי שאת מתארת, למה העובדים צריכים לתחם עצמם רק לדרכי פעולה הגונות?

סביר להניח שצעד כזה יהיה כרוך בפגיעה בטווח הזמן הקצר בדיירים. עם זאת, בטווח הזמן הארוך גם הם ירוויחו
משיפור ושדרוג התנאים של מספקי השירות שלהם.

פוגיץ

New member
מהכרות אישית עם מקרה דומה -

במקום עבודה של חברה שבו קוצץ השכר לפתע -
אשה אחת העיזה והצליחה לארגן את כל העובדים להודיע על עזיבת מקום העבודה בעקבות השינוי החד צדדי.
מה את חושבת שקרה? תוך יום הדברים חזרו למצבם הקודם, והבעלים התקפל.

united we stand, divided we fall.

ker16

New member
האמת שחשבתי על התפטרות קולקטיבית...

אבל המנכ"ל הזה הוא לא פראייר...
יכול מאוד להיות שהוא יחזיר את המצב לקדמותו, יתחיל לגייס עו"סים חדשים ויתחיל לפטר אחת אחת...
למרות שנראה לי שאפילו זה עדיף- יהיה ניתן לחתום אבטלה ולחפש במקביל...

למעלה