עצבני ועייף כל הזמן..

גוזניץ

New member
עצבני ועייף כל הזמן..

הבייבי שלנו רוב היום עצבני ועייף...הוא בן 6 חודשים ובשבועיים האחרונים החלטנו לעשות לו סדר ביום-לישון לאכול ולשחק בשעות קבועות.עד עכשיו רק המקלחת הייתה בזמן קבוע וזמן השינה היה משתנה... העניין הוא שגם כשהוא מתעורר משנת בוקר או צהריים -(ישן שעתיים כל פעם) הוא מסוגל לשחק או להיות חיוני וחייכן כחצי שעה ואז מתחיל לקטר לפהק למשוך באזניים וכ'ו.. לא נראה לנו הגיוני להחזיר אותו לישון אז מושכים אותו עוד שעה וחצי ואז-לפי הסדר יום שקבענו -הוא חוזר לישון... יוצא שהוא יישן כמעט 16 שעות סה"כ ביממה-כשבלילה הוא מתעורר לפעמים כל 3 שעות ופחות.. מה עושים? לקחנו אותו לרופא התפתחותי והוא אמר שהכל בסדר .אז למה הוא עייף ועצבני ? רעיונות ?

נגה אר

New member
יש סיבה שאתם עושים את זה?

אני שואלת בשיא הרצינות, גם התינוק שלי בן חצי שנה ולא עלה בדעתי לארגן לו את סדר היום. יש דברים שאני עושה פחות או יותר בזמנים קבועים, למשל מקלחת אחרי שנת בוקר וירקות לפני שנת הצהריים אם הוא רעב. אך למה לנסות לסדר לו את היום, במיוחד אם הוא מראה סימני עייפות, אולי חצי שעה של פעילות עבורכם, עבורו היא שוות ערך לשעתיים? ואם הוא ישן הרבה, אולי הוא צריך את זה? התינוק שלי, אחרי שנת לילה (עם התעוררות אחת או שתיים באמצע), ער למשך שעה ואחר כך חוזר לישון לעוד שעתיים. כך הוא אוהב ואף פעם לא ראיתי סיבה לשנות זאת או למנוע זאת. ושוב, אני שואלת ברצינות ולא בציניות, תהיתי מה הסיבות שלכם.

happpy

New member
אני מאוד מבינה את הרצון בסדר יום

גם אני מתמודדת עם הנושא עם בני בן השבעה חודשים וגם התחלתי (והצלחתי חלקית) לבסס לו סדר יום. עבורי זה חשוב בעיקר כי סדר יום יכול לעזור לתינוק להיות מוכן יותר לשעת ההשכבה ונותן לו קצת יותר ביטחון אם הוא יודע מה קורה (ולי יותר קל לדעת מתי להניק כי כבר בשלב מסויים הפכתי לברזייה). א-ב-ל אולי לתינוק שלך מתאים סדר יום אחר, וגם זה בסדר. אולי הוא צריך יותר שינה (הלוואי עלי) ואז כמובן שכדאי לאפשר לו. אולי צריך להכניס יותר שעות שינה לסדר היום שלו מאשר כתוב בספרים?

אצלינו איתן ישן הרבה יחסית...

מתעורר בסביבות 7 הולך לישון בוקר בסביבות 8-8.5 למשך שעה וחצי בערך ולפעמים אפילו יותר בצהרים ישן 2.5-3 שעות (וכבר קרה שהוא ישן 4 שעות) בלילה הולך לישון בסביבות 8 בערב וישן כל הלילה יכול להיות שהבייבי שלך פשוט אוהב לישון... ואיתן שלי כבר בן 10 חודשים... אני הייתי זורמת ביחד איתו - אצלי איתן הכתיב לי את סדר היום ולא אנחנו...

למעלה