עצב ועצבנות מול 'האח הגדול' [לא תכנית הטלויזיה]

עצב ועצבנות מול 'האח הגדול' [לא תכנית הטלויזיה]

לפני הגיוס לצבא חייתי תקופה קצרה בירושליים.השכן ממול היה אורי כהן אהרונוב,רגע לפני שהחל לעבוד ככתב משטרה בטלויזיה.
היה מבוגר ממני בלא מעט שנים,גדול ומבין,ועם הומור והכנסת אורחים מדהימה. ניכר גם יושר של פעם ,איש מקסים התחברתי איתו ועם אחותו. זוכרת את הימים ההם בחיוב רב.
הערב נודע שהוא נפטר ממחלה קשה בגיל 64.
ראיתי כמה הודעות על הפטירה. בכמה מהן כתוב שהיה נשוי לזמרת ריקי גל. ובחלקן גם מצויין שיש להם בת שאימצו. שני מקורות גם כתבו את שמה של הבת.
אינני מהאנשים שחושבים שאימוץ הוא סוד כמוס. אבל משהו בסיפור הזה מעצבן אותי עד היסוד. מישהו שאל את ריקי גל וביתה אם הן מסכימות שכך ייכתב? לא ברור בכלל. אני אוהבת את ריקי גל ועקבתי במשך השנים אחר ראיונות איתה.אני זוכרת שדיברה על עצמה כבת לאימה ,וכאם לביתה אבל אני לא זוכרת שאי פעם סיפרה על כך שאת הבת-אימצה.יש כאלה שזה בסדר להם לספר לאומה על היותם הורים דרך אימוץ ויש כאלה שלא. ואני חושבת שבאחרונים יש להתחשב.
למה אי אפשר היה לכתוב משהו כמו "הותיר אחריו בת מנישואיו לזמרת ריקי גל"? לא די מפורט כך?
ובכלל הנישואים ההם היו קצרים. הוא השאיר חותם בפעילותו שלו. עצוב שה'צהוב' של ה'אח הגדול' חודר לכל פינה וגם בעת אבל.
יהא זיכרו של אורי ברוך.

China8

New member
באמת עצוב

לא מכירה אותו אישית אבל זוכרת אותו מהטלויזיה וזה מאד עצוב תמיד כשהמחלה הארורה לוקחת אנשים טרם זמנם.
אפילו שלא ראיתי את ההודעות על הפטירה שאותן הזכרת אני חושבת שאני יודעת את שמה של ביתה של ריקי גל, אם אני לא טועה שמה הוא לירי.
לפני כמה שנים הופיעו יחד בפרסומת חוצות, שוב אם זכרוני אינו מטעה, עבור מכון קוסמטיקה כלשהו. אז כנראה ששמה של הבת הוא לא חסוי.
מסכימה איתך שעובדת היותה מאומצת הוא לא משהו שזכות הציבור לדעת, משום מה התקשורת תמיד אוהבת להזכיר את זה. כמו במקרה של אהוד אולמרט למשל, או במקרה של איתי גל רוצח ילדיו.

מממ..סופסוף מישהו מגיב פה...

תודה.

אכן גם אני נזכרת בפרסומת המשותפת.
להגיד שהיא לירי זה בסדר,אבל להוסיף שהיא מאומצת זו חוצפה בהקף שבו הדברים מתפרסמים ,ללא שהונחו קודם 'על השולחן'.
וכשהאנשים האמורים לא במצב רוח להתקומם.

fannyd

New member
זה מופיע בויקפדיה בערך "ריקי גל"

"בין השנים 1994-1991 הייתה גל נשואה לעיתונאי והכתב לענייני משטרה של ערוץ 1 אורי כהן אהרונוב. בעקבות הגילוי שגל סובלת מתופעה בשם אינוורסיה כרומוזומלית שמונעת ממנה ללדת תינוק חי, השניים אימצו בת בשם לירי שנולדה ב-1991‏[3]." אני מניחה שהדברים לא פורסמו בניגוד לרצונה של ריקי או מי ממוזכרים בתוכן.

לרוב אנשים כותבים על עצמם את הערך בויקיפדיה. גל לא מסתירה את

דבר האימוץ ואף מדברת עליו חופשי כבר שנים רבות.
אני זוכרת ראיון רדיו איתה לפני כמה שנים שבו הדגישה את העובדה שאימצה את ביתה.

גם כשאנשים לא כתבו את הערך אודותם: הם עורכים אותו לפי רצונם.
גל יכולה למחוק מה שבא לה מתי שבא לה מהערך של עצמה. אם בחרה שלא לעשות זאת לגבי העובדה שביתה מאומצת: סימן שבהחלט רצתה שזה יופיע שם.

דניאלה הרושם שאני קבלתי הוא אחר לגמרי

מסביבה קרובה לריקי גל.
אם הדברים השתנו בינתיים- הוקל לי.

China8

New member
מעבר לרצונה של ריקי

השאלה היא למה התקשורת תמיד חושבת שזה מעניינו של הציבור.
מדוע הרבה פעמים צריכים לכתוב "ביתה המאומצת" ולא פשוט ביתה, לא רק במקרה של ריקי גל, אלא בהרבה מקרים אחרים.
זה מכעיס ויוצר את הרושם כאילו יש "בת" ויש "בת מאומצת"

fatfat

New member
יש את העניין של הסקופ למען הרייטינג

אבל ביחס לאימוץ לדעתי יש כאן עוד דבר, הרצון להאדיר את המאמץ, להוסיף לדמותו עוד דברים "נעלים", "חיוביים" התגובה שהכי רווחת
שאני זוכה לה כשרואים אותי עם הבנות/שומעים עליהן היא: "כל הכבוד" או "עשית מצווה". כשאני עונה שזו היתה/א הדרך שלי להפוך לאמא הרבה פעמים עונים לי תשובות מסוג ובכל זאת לא כל אחד מסוגל לזה, לא כל אחד היה מעז לעשות את זה. וזה נכון. לא מבחינת זה שלמאמץ מגיע כל הכבוד אלא מבחינה זו שלא לכל אחד מתאים לאמץ בדיוק כמו שלא כל אחד מסוגל לאמץ ילד עם צרכים מיוחדים או לא לכל אחד מתאים להיות הורה אומן או להסתייע בפונדקאות או בכלל להיות הורה.

בקיצור הרבה מתייחסים לאימוץ/אומנה/פונדקאית כאל משהו הרואי ולכן נוטים להדגיש זאת (ראי איך התקשורת מסקרת בהרחב כל אימוץ של אנג'לינה גולי או כל פיפס הקשור לילדיה שאומצו ובקושי מתייחסת לביולוגיים).

Noga Lavie

New member
אכן, זה גם מה שאני חשבתי

זיו היא בתי.
זיו מאומצת.
אם מחברים את שני המשפטים הם יוצרים את המשפט: זיו היא בתי המאומצת. זה, כמובן, נכון, אך מדוע זה המשפט הבסיסי המתאר את יחסיינו? כי בעיני המשפט הראשון הוא המשפט הקובע, וכל השאר הוא מידע נוסף. כלומר, אם מספרים את סיפור האימוץ, אז כן, הוא סיפור גלוי וידוע ומפורט, אך כאשר רק מציינים קשרי משפחה, בת זו בת.

אבי351

New member
באמת לא לעניין וזה נובע מזה שלכולם אכפת מה קורה בבית

של אחרים זה טיבעם של הישראלים לצערי הרב.ג

KallaGLP

New member
זה טבעם של בני אדם.

כשהגעתי לפה הופתעתי לגלות כמה האמריקאים (ברור, לא כולם, כמו שבישראל לא מדובר בכולם) אוהבים לדחוף את האף בכל מיני עניינים שאפילו בישראל לא דחפו.
בלי קשר, גם אני לא חושבת שזה מידע שאמור להיות לו עניין לציבור.

למעלה