עצה בבחירת מגרש

• פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

nob

New member
עצה בבחירת מגרש

שלום, רציתי לשאול מה דעתכם על בחירת מגרש. שטוח או נטוי? מצד אחד שטוח נותן יתרונות של גישה נוחה יותר במפלס אחד, בניה אולי זולה יותר וכו'. מגרש נטוי נותן נוף הרבה יותר טוב (במקום הספציפי שאני מדבר), אפשרות לעשיה של מרתף יותר זולה + חלוקה של בית לחציי מפלסים. אולי בניה של שלד טיפה יותר זולה, אבל הוצאות פיתוח של מגרש יעלו כנראה יותר...אם זה עקרוני - כביש גישה הוא מעל למגרש (במפלס העליון שלו). על מה הייתם הולכים אתם? תקציב טיפה מוגבל וכמה שפחות הוצאות יותר טוב, אבל רוצים גם נוף יפה. אנחנו צעירים ולא בעיה לעלות 3-5 מדרגות בין המפלסים/כניסה. יש אולי סכנות ובעיות אחרות במגרש לא ישר? מה הייתם בוחרים אתם? תודה מראש על ההעזרה!

בינא

Member
בחירה בין מגרש מישורי למשופע

כאשר התקציב מוגבל (כמעט לכולנו יש תקציב מוגבל), יש חשיבות לעמוד במסגרת התקציב, לכן שיקולים כמו נוף ירדו בסדר העדיפויות. תמיד יהיה יותר זול לבנות קומת קרקע בלבד מבניה של 2 קומות ואם שטח המגרש מאפשר זאת, עדיף להשאר צמוד לקרקע בעיקר אם המגרש שטוח. לידיעת החושבים על בניית מרתף - אם מכשירים את המרתף ברמה של המגורים הוא יעלה 20% יותר מאותו שטח על הקרקע בגלל התספת של הוצאות החפירה, האיטום, המילוי וחיזוקים בקירות כנגד לחצי הקרקע, שלא לדבר על ניקוז, מדרגות נוספות והפסד שטח בקומת הקרקע. פיתוח השטח בקרקע משופעת, יהיה תמיד יקר יותר מאשר במישורית וזה כולל בריכות ביוב עמוקות וגדולות יותר, מפלי צנרת ביוב, מדרגות, קירות תומכים וקירות גבול מגרש, יסודות עמוקים יותר, חציבות, חפירה ומילוי ועוד.

פיטנגו4

New member
מבחינת הגינה - שיפוע מתון עדיף

אם אין הפרשי גובה גדולים מאד ושיפוע חריף מאד, אלא שיפוע מתון, אז הגינה יוצאת הרבה יותר מעניינת. גינות שטוחות אני מתכננת שיראו עם מפלסים והגבהות... אחרת הן משעממות. כמובן שצריך לדאוג לניקוזים נכונים, מהבית והלאה. אם תבחרו מגרש עם נוף - לא לעשות שהבית יהיה עם הגב לנוף (כמו שראיתי בבית מסויים שבקרתי בו שלשום
) אלא לנצל את הנוף, להפנות פתחים אליו, ולגרום שרוב הגינה יהיה בשטח הצופה לנוף.

ענתש

New member
לדעתי ?

שוב ותכתבו פרוגרמה. כלומר - תכתבו רשימת תכולה מה אתם רוצים שיהיה בבית שלכם (כמה חדרים, איזה סוג, איזה אופי יהיה לבית מבחינת עיצוב וסגנון, מה הפנטזיות שלכם וכו'). אחר כך לכו עם זה לאדריכל והוא יסתכל על הפרוגרמה, יסתכל על המגרשים ויתן לכם את העיצה הטובה ביותר לגבי מה מתאים לכם ומה לא. בהצלחה.

ברור שמגרש ישר ובית ללא מפלסים

זול יותר לבניה אבל לא כדאי גם לוותר על הנוף . הבית הקודם שלי היה במגרש בעל שיפוע של 1.5 מטר . מה שעשיתי הוא כך את החלק של הבית הפונה לכביש ( החלק הגבוה של המגרש ) הרמתי במטר כך שבחלק הנמוך של המגרש נוצרו הבדלי גבהים של קומה אחת בעת בנית הבית לא סגרתי את קומת העמודים כך יהיה לכם בית עם אופציה עתידית לבנית יחידת דיור למטה שהיא לא מרתף . יש לי תמונה רק לאחר הסגירה של קומת העמודים .התמונה הזו מהצד הגבוה של המגרש

הנה תמונה מן הצד הנמוך של המגרש

הצד הימני העליון של הבית כלל את הסלון פינת האוכל מטבח ומזווה הצד השמאלי את חדרי השינה והמקלחות . בצד ימין רואים את ההבדל בין הבניה הישנה לסגירה החדשה של קומת העמודים . קומת עמודים מייקרת את היסודות אבל זה לא קריטי .

תמר36

New member
אני הייתי הולכת על מגרש שטוח

בלי להסס, פחות בעיות ופחות מדרגות, כמה שפחות לטפס. באיזשהו שלב אין כח לזה. דרך אגב, בנייה במפלס אחד יקרה יותר .

תמר36

New member
לכל המצחקקים, בנייה של בית במפלס

אחד יקרה מבית על קומותיים. יש יותר יציקת עמודים, תקרה וקורות מרובים יותר ועוד פרמטרים שאני לא כל כך בקיאה בהם.

Rשף

New member
אולי כשמדובר באותו שטח בנוי

אם כי המדרגות מבזבזות שטח לא קטן לעומת החד קומתי

זה די זניח מה שאת אומרת

כי .... זה נכון אבל רק לגבי השלד שהוא רק שליש מעלות כל הבניה ואם זו בניה בסטנדרט גבוה אז השלד הוא פחות משליש מכל הבניה . לגבי הפינישים יש הוצאה גדולה יותר כי : יש יותר שטח לטיוח יותר חלונות בזבוז שטח של המדרגות שמשלמים עליו ארנונה כל החיים , ועלות בניה של כ- 10 מ"ר עודפים בגלל המדרגות . בבית קרקע אם יש צורך לעלות לקומה השניה, זה מינוס גדול מאוד לדעתי , אני שולל גם מדרגות שסתם מבדילות בין החללים באותה הקומה, אני לא בונה במפלסים כל הקומה תהייה במפלס אחד .

מגרש שטוח

כך אתה בונה עפי רצונותיך ולא עפי תכתיבי המגרש מה גם שאתה עם תקציב מוגבל ויש לקחת בחשבון קירות תומכים שמייקרים תוספות של מדרגות גם בבית גם בגינה בקיצור נוח וקל יותר לעבוד על מגרש שטוח, חיסכון בעלויות בכאבי הראש ואין התפשרות על תוכניות הבית שיותאמו להטיה שבמגרש שיהיה בהצלחה

nob

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולם על המלצות

בהחלט זה גרם לי לחשוב פעמים ועכשיו אני נוטה יותר למגרש שטוח ולא משופע עם נוף, למרות שאפשרות לנוף פתוח די קוסמת. חג שמח לכולם.

למעלה