עצה|בבקשה :אני מכניסה מטבח חדש

עצה|בבקשה :אני מכניסה מטבח חדש

והייתי מעוניינת לשמוע ממכם טיפים למיקום חפצים או ארונות ובכלל למטבח נוח וטיפים בכלל למטבח כולל כיריים חשמליות או גז קולט אדים ואיזה תודה מראש על העזרה. רויטל
 
תשובה (חלקית)

אנחנו עברנו לא מזמן לדירה ובה מטבח חדש שהזמנו. המטבח פתוח לכיוון הסלון ויש בו E. היות ואני אוהבת להיות במטבח והוא די מאובזר אבל אני בלגניסטית לא קטנה, היה לי חשוב שהכיור יהיה "מוסתר". לכן המטבח הוא בצורת ר (הפוכה), כשסיומו בערון מוגבה שמכיל מקום למיקרו, תנור בילד אין ו2 מגירות למטה. מימין לו שטח עבודה ומימינו הכיור. ככה לא רואים כלים בכיור. המלצה: את המדיח תמקמי מימין או משמאל צמוד לכיור ולא רחוק כדי שיהיה נוח להכנסת כלים. את דלת הארון כיור (לפח) תמקמי עם כיוון פתיחה למדיח כדי שאת השאריות תזרקי לפח ומיד תכניסי למדי. אין לי קולט אדים אבל הכיריים נמצאים במרחק של כ 80 ס"מ מהמקרר ולא רחוק מחלון וזה לא מפריע. התנור בילד אין בגובה שלי ומאוד נוח לעבודה. כלי העבודה החשמליים נמצאים ב E ומאוד נוחים להוצאה. לנו יש ארונות גם למטה וגם למעלה ולדעתי תלכי לפי צרכיך ולא אופנות מתחלפות (כמו אלו ש"חוסכות" לך כסף אבל משאירות אותך רק עם ארונות למטה. טיפ נוסף הוא שלא לוותר על ארון טיפטוף לכלים. לי יש מדיח ובכל זאת את הסירים והכלים הגדולים אני שמה לייבוש מל הכיור (מוסתר) ולא על השיש. לחצו עליו לוותר כי זה מיושן ואני משתמשת בזה כל יום! בהצלחה, ואני מקווה שקצת עזרתי. אם יש לך שאלות כאןאו במסר, אני לרשותך. אה! ואם לא בחרתם מטבח עדין, אני ממליצה לך לגשת לפחות ל 4-5 חברות, לשמוע רעיונות ולגבש לעצמך מטבח לפי רצונך וצרכיך.
 
ארבע נקודות למחשבה

-משטח שיש רחב מעט מ-60 הס"מ המקובלים, 5-10 ס"מ שגוזלים מעט מרחב מחלל המטבח (כמעט ואינו מורגש), ותורמים הרבה למשטח העבודה. - גובה השיש - לא ע"פ הנורמה, אלא ע"פ גובה המבשל/ת. - כיריים - עם להבה אחת כפולה, למשל כיריים כאלה - לא לחסוך בנקודות חשמל
 

terroir

New member
וכמה נקודות נוספות

לדעתי קולט אדים מיותר. פרט לרעש הוא אינו עושה הרבה. החסרון של כיריים חשמליות הוא שזמן התגובה שלהן (העלאת החום והורדת החום) איטי יותר ביחס לכיריים של גז. חסרון אחר הוא שהן לא פועלות בהפסקות חשמל. החסרון של כיריים של גז הוא שגודל הלהבות קבוע מראש, וצריך להתאים אותו לסירים ולמחבתות שלך. אחרת תגלי שהלהבה מלחכת את הסירים מהצד, ושורפת את האוכל בצדדים לפני שהוא אפילו מספיק להתחמם.
 
קולט אדים טוב משמש גם ללכידת

אדים כמובן וגם ללכידת טיפות שומן זעירות באויר, ובכך מונעות את הגעתן לארונות.והיעדר אדים גם טוב יותר לארונות
 
למעלה