עצה בבקשה - קישוט קיר מקרמיקה

sivanaa1

New member
עצה בבקשה - קישוט קיר מקרמיקה

היי בנות,
זו הפעם הראשונה שלי פה.. אני לא מגיעה מעולם האומנות בכלל - להפך 9 שנים בהייטק

ואני מאד רוצה להתחיל לעשות משהו יצרתי.. או לפחות לנסות לעשות..

נתחיל בשאלה של בורות, האם חימר = קרמיקה?
יש איזה סגנון שאני נורא אוהבת - ראו בקישור [URL]http://market.marmelada.co.il/products/45998[/URL]
האם אני פשוט יכולה לקנות חבילת חימר ולעבוד או שזה מצריך גם שריפה וגלזורה וכו' וכו'...?
האם יש לכן מושג איך עושים את הטקסטורה הזו?
אולי אפשר לעשות משהו כזה מחומר אחר?

אשמח לשמוע מכן עצות ורעיונות..
תודהההה

ורדה 1

New member
ברוכה הבאה!
ראשית, כן, כשאומרים חימר מתכוונים לקרמיקה.
&nbsp
חימר אמיתי, טבעי, דורש שריפה בתנור מיוחד אחרת הוא ישאר חלש מאוד וישבר אפילו ממכה חלשה.
יש מקומות בהם מאפשרים לשרוף בתשלום מסוים. בדרך כלל יצירות קטנות ושטוחות כגון זו שצירפת עלות השריפה אמורה להיות שקלים בודדים.
&nbsp
גלזורה לא חייבים להוסיף אם המטרה היא קישוט בלבד. גלזורה מוסיפים כשרוצים שהכלי יהיה עמיד למים.
מצד שני, גלזורה מוסיפה מרקם מיוחד, כמו ציפוי זכוכית (בעצם לא כמו, אלא ציפוי זכוכית) שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת.
אפשר להשיג מרקם דומה לגלזורה ע"י אמאייל קר, אבל לא עמידות דומה וגם המחיר לא מאוד אטרקטיבי.
&nbsp
את יכולה להתחיל לעבוד עם קרמיקל. המירקם של החומר דומה מאוד, העלות יותר גבוהה (בערך פי 3) אבל אפשר לשרוף בתנור ביתי ב-170-180 מעלות. החסרון הוא שזה לא יהיה עמיד במים. לשם השוואה - חימר רגיל עולה כ-15 ש"ח ל-3 ק"ג או 50 ש"ח ל-10 ק"ג וקרמיקל עולה כ-40 ש"ח ל-3 ק"ג. את שניהם חשוב לשמור לאחר הפתיחה בשקית סגורה היטב עם כיסוי של סמרטוט לח בחלק שהיה פתוח (אפילו אם השקית אטומה).
&nbsp
לגבי הקישוט של העלים: הוא נעשה באמצעות הטבעה, או של חותמת או של שעוונית, מפית תחרה וכד'. קודם מרדדים עם מערוך רגיל, אחר-כך מניחים את הדוגמה הרצויה ואז מרדדים שוב מעל, לא חזק מידי. אגב, בחנויות לחובבי אפיה ניתן לקנות מערוך עם טקסטורה בדוגמאות שונות.
&nbsp
בהצלחה!

mirigold1

New member
ברוכה הבאה בהחלט לביתנו החם בימים קרים כאלה
לאחר התשובה הכל כך שלמה וברורה של ורדה אין מה להוסיף. רק לקפוץ למים , לנסות, ולהתייעץ איתנו וגם להראות ולשתף.
אנחנו כאן לעזרה והנאה.

למעלה