עצה בבקשה

capucho

New member
עצה בבקשה

היי בשנה וחצי האחרונה העלתי כ15 קילו...אני מעוניינת לחזור למידותי הרגילות, שמעתי שכרגע כדאי לי להימנע לתרגילים שעובדים על חיזוק ועיצוב השרירים ולהתמקד בפעילות אירובית האם זה נכון? אני עושה 5 או 6 פעמים בשבוע הליכה של חצי שעה, ואחריה כל פעם חצי שעה של כפיפות בטן מכל מיני סוגים, מה כדאי או לא כדאי לי להוסיף? תודה רבה ושבוע טוב :)

supernimer

New member
קצת סדר והכוונה...

בוקר טוב... דווקא כן הייתי ממליץ לך לעסוק גם בתרגילי חיזוק (המונח "עיצוב", להבדיל מהרזיה/הצרת היקפים/חיזוק, אינו קשור לעולם הכושר ואינו מושג שאפשר למדוד/להעריך התקדמות). תרגילי כח אמנם אינם הבסיס להרזיה - אבל הם משפרים את איכות התהליך, הם בריאים, משפרים את המראה וחיוניים לשיפור תפקוד באופן כללי. בכל מקרה - הם לא פוגעים בהורדת אחוזי שומן, שזו מטרתתך העיקרית. היוועצות והכוונה פנים מול פנים באיש מקצוע (בחדר כושר או באופן פרטי) מומלצת בחום. מעשית - הייתי מנסה לדאוג לעליה הדרגתית בעומס האירובי. (גם במחיר של הורדת מס' האימונים בשבוע ל3-4). כלומר - עליה הדרגתית להליכה בת שעה למשל, עליה בקצב כל כמה זמן, שילוב מקטעי ריצה/דילוג והארכתם מדי פעם, חיפוש עליות בדרך, גיוון פעילות גם למשל לאופניים/שחיה... וכדומה. חשוב מאוד להעלות את הרמה ולגוון את האימונים. הליכה בת חצי שעה לכשעצמה זו התחלה, אבל לא משהו שהייתי בונה עליו לאורך זמן. כפיפות בטן - כפי שתיארת אותן, מיותרות בעיניי. תרגילי בטן נחשבים כחלק מאימון כח. אימון כח אמור לכלול גם תרגילי גב, חזה, ידיים, רגליים וכתפיים. אם אינך מעוניינת בשלב זה להשקיע בתרגילי רגליים למשל, שהם חשובים מאוד גם בהיבט של חיטוב וגם בהיבט תפקוד ובריאות, אין סיבה להשקיע דווקא בשרירי הבטן. כמו כן, מבחינה אסתטית אי לתרגילי הבטן חשיבות גדולה במיוחד, והם לא ממשפיעים כהוא זה על תהליך הרזיה או שריפת-ומן (לא ניתן להוציא שומן ממקום מסוים בגוף, כמו הבטן, כשם שאי אפשר לאכול ולהחליט היכן לרכז את השומן - לגוף תהליכים משלו). לכן אם כבר את מקדישה שעה מזמנך לאימון ולא מעוניינת בתרגילי כח - פשוט הוסיפי עוד פעילות אירובית. מועיל יותר מכפיפות בטן. בנוסף, אם את עדיין לא עושה כן, מומלץ קשר עם תזונאי/ת ספורט שיבנה עבורך תכנית תזונתית ומעקב. מאוד בגדול - הרזיה היא פונקציה של כמה קלוריות הכנסנו מול כמה הוצאנו. הרזיה אסתטית ובריאה היא פונקציה גם של הרכב הקלוריות שהכנסנו (מזונות איכותיים ובוני שריר ולא מאגרי שומן וסוכר). מנסיוני כמאמן ראיתי את אלו שהשקיעו בתפריט דיאטה מסודר ואת אלה שלא, והתוצאות מדברות בעד עצמן. מומלץ מאוד. הצלחה רבה... נמרוד

capucho

New member
קודם, תודה רבה

אני אכן מנסה לשמור על תפריט מזין ואני בהחלט רוצה ללכת לתזונאית. בקשר לתרגילי הכוח פשוט הבנתי שאם אני אשקיע בתרגילי כוח לפני שאני מורידה במשקל השומן יהפך לשריר ואני לא אצר היקפים... זה לא נכון?

קצת סדר הבגדרות

קודם כל הגדרה ברורה - "שומן לא הופך לשריר ושריר לא הופך לשומן !" אלו הם תאים שונים. מספר תאי השומן בגוף נקבעים בבגנטיקה ובתזונה כשאתה תינוק..., כל ירידה במשקל תהיה שילוב של תזונה ופעילות גופנית מה שנקרא: "חוב קלוריות שלילי", כלומר - תוצאי יותר משתכניס. לפני שמתחילים להגדיל מרחקים בהליכה או בריצה כדאי קודם כל כדאי לרדת במשקל, אחרת אפשר לצבור נזקים.

oridoron77

New member
אהלן רונן

לגבי ההמלצה בהקשר של ריצה אני די מסכים איתך, אם זאת לגבי הליכה לא הייתי כ"כ מודאג. הבחורה נמצאת בעודף משקל של 15 קילו, והגדלת המרחק על פרק זמן נתון הוא לא דבר שמסכן אותה (אלא אם יש בעיתיות מוקדמת באיזור זו או אחר). אורי

oridoron77

New member
שלום אפרת

שומן אינו יכול להפוך לשריר חד משמעית (אם מישהו אמר לך את זה, תבקשי בנימוס הוכחה לכך שהתהליך תועד בספרות). אני מאוד ממליץ כמו קודמי לשלב תרגילי התנגדות לקבוצות השרירית המרכזיות בגוף כבר מתחילת תהליך ההרזיה (ללא תלות במשקל) עקב היתרונות הבאים: 1. העלאת חילוף החומרים במצב מנוחה (מה שתורם בעקיפין להרזיה, עקב הגדלת גירעון קלורי יומי). 2. מערכת שריר שלד חזקים (העלאמת מאסת שריר, והעלאת צפיפות מאסת עצם) שיטיבו איתך בריאותית, וגם אסטתית. ההמלצה שלי היא להיוועץ עם מאמן כושר מוסמך בהקשר לבניית תוכנית אימונים אינדבודיאלית שתתאים לך (פקטורים משפיעים: מבנה, מצב גמישות, מצב קוארידנציה, כוח, מאסת גוף וכו'...) ותביא אותך אל המטרות שלך כמה שיותר מהר בצורה נכונה. היוועצות עם תזונאי\ת הינה גם כן חלק חובה בתהליך, בייחוד בהקשר למטרות שאת מבקשת להשיג. בהצלחה בכל אופן אורי

myrko

New member
היגעתי לכאן במקרה... כאילו....

הייתי מוסיפה לקודמיי,,, שחיה
!שחיה
!ועוד שחיה
!ועוד
אני בעצמי
הורדתי וגם אמשך להוריד משבוע הבא, המון ק"ג ! נכון שהשחייה נותנת תחושת רעב, אבל זו רק צמאה. שתי במנוחות של התאמת המשקפת(שימי בקבוקבהתחלת המסלול ובסופו), בסוף, תפוח גם וגם.... גם אוכל גם נוזל... והאם בדקת תפקודי בלוטת התריס? ייתכן ויש קשר...

למעלה