בגישה שלי, לא מנסים לחזור לסגירה שהיתה
אין בזה שום היגיון.
אינסוף סיפורים כמו שלך שמעתי, ולפיכך גיבשתי את דעתי הנחרצת:
אם היתה לך סגירה 10, ואחרי חצי שנה הטבעת נסגרה בעצמה עד כדי שנאלצת לנסוע למיון, אז לא חוזרים לסגירה של 10.
ובכלל, אם יש הגבלה מסוימת, לא סוגרים מ-9.5 ל-10. לא סוגרים במספר כזה 1/2CC בבת אחת. סוגרים רק בקפיצות של 1/4CC לפי הצורך.
בגישה שלי, אני מודדת את הצורך בסגירה לפי קריטריונים אחרים משלך. הקריטריונים שאת פועלת על פיהם, מביאים בד"כ למצבים של נעילה.
אני משוכנעת שהדבר הטוב ביותר לבריאות ולחיים טובים עם טבעת, זה למנוע מראש את הנעילות האלה לפני שהן קורות, ולא לראות אף פעם מיון עקב טבעת נעולה.
כך שלדעתי את חייבת לפתוח בחזרה את ה-1/2CC בכל מקרה, ולקבל הרבה ייעוץ אם בכלל לסגור בהמשך 1/4CC.
אני מבינה שהתרגלת לסגירה של 9.5, אבל את צריכה להבין שיש כל מיני אופנים שבהם מקטינים את כמות האכילה גם בלי לסגור טבעת. כיוון שממילא לעולם אי אפשר לסגור את הטבעת על הגבול, שהרי היא לא במצב קבוע כל הזמן, אז לא בריא שהיא תהיה נעולה בבוקר ופתוחה קצת יותר בערב, ויש מצבים שצריך לפתוח לגמרי (נניח לפני ניתוח בגוף, או בימים האחרונים שלפני הלידה, או במצב של בלאי שמאלץ החלפה של הטבעת וכד'). כך שבכל מקרה צריך כלי עזר נוספים מלבד הטבעת, כדי לטפל בבעיית הרעב וכמויות האכילה.
וגם להבין שלאחר יותר משנה אחרי הניתוח, אי אפשר להשתמש בטבעת כעזרה אולטימטיבית. אי אפשר במשך השנים לאמץ את מערכת העיכול כמו שאימצנו אותה בשנים הראשונות ע"י סגירה הדוקה של הטבעת. כי במשך השנים מערכת העיכול נחלשת מהמאמץ המוגבר הזה (כמו שהגרון של המורים נחלש מהמאמץ הרב, או הקרסול של אצני המרתון חוטף דלקות מרוב מאמץ יתר), וצריכים ללמוד איך לעזור למערכת לא להתאמץ.
כלומר במילים אחרות - הניתוח אינו מונע את הצורך לרכוש הרגלי אכילה נכונים וידע מקצועי ככל שאפשר בתחום התזונה והבעיה של השמנת היתר הקיצונית, כדי להתמודד עם הבעיה. הניתוח אינו יכול להיות כלי אולטימטיבי. כל מי שמשתמש בניתוח ככלי אולטימטיבי, מגלה במשך השנים שאפשר להשמין מאוד בשרוול ובמעקף קיבה, ואילו בטבעת לא רק שאפשר להשמין, אפשר גם לגרום לכל הסיבוכים שבגללם ניתוח הטבעת היום לא אופנתי ולא מומלץ.
לכן הגישה שלי עדיפה, מונעת מראש את כל הבעיות עם הטבעת, ומלמדת את המנותח לקחת אחריות על בעייתו לפי יכולתו, בעזרת הניתוח, ולא מתוך הישענות מוחלטת עליו.
אז אם תחליטי ומתי שתחליטי ללכת על הגישה הזו, המנוגדת מאוד לגישות אחרות - את מוזמנת להתקשר אלי לייעוץ והדרכה לגבי התנהלות נכונה וצורת אכילה נכונה, וגם לקרוא באתר "טבעת" שבחתימתי.