עצה בבקשה

עצה בבקשה

אני ובעלי שוחנו היום והעליתי רעיון שהוא יפסיק לשתות מטאדון והכנס לגמילה היום והוא היה נקי שמונה שנים ועבר קהילה אז אני חושבת שהוא יכול להיות רק חודש באישפוזית ולחזור הביתה בגלל שהוא כבר יודע הכל נכון להיום הוא אדם עובד ויש לנו ילד הוא רק צריך להפסיק גם אם המטאדון האם אני טועה בקשר לקהילה ובכל זאת הוא צריך או שאולי יש איזה מרכזי יום או משהו דומה שאפשר לחזור כל יום הביתה אני מבחינתי רוצה שהוא יעשה מה שצריך כדי שהוא יצליח ואינני חושבת כאן על עצמי .

dcl

New member
לאורנה

האם גמילה ממתאדון היא הפתרון ? האם כאשר הוא יפסיק לשתות מתדון כל הבעיות ייעלמו ? אם הוא שותה 5 שנים ומרגיש בסדר אז מדוע להפסיק בגלל משבר פתאומי ולהאשים את המתדון ? אני כותב שוב, יש לבדוק עימו מה קרה בימים האחרונים שגורם לו להתנהגות כזו ולבחון כיצד ניתן לפתור את הבעיה ביחד. לגבי מטפלים במרכז מתדון, אני מאמין שיש מצוקת כוח אדם אבל הטיפול במרכז מתדון מתבסס על טיפול במתדון + טיפול פסיכוסוציאלי שמטרתו לסייע לאדם בבעיות כמו שאורנה הציגה. לראות מטופלים ברכב אינו טיפול למרות הכוונות הטובות, ויש לבדוק עם המנהל מדוע לא ניתן לבצע את המינימום: שיחה שבועית עם המטופל בנוסף למתדון. בנוסף לכך, מחקרים מצביעים על כך שטיפול פסיכוסוציאלי הניתן יחד עם מתדון יעיל הרבה יותר רק משתיית מתדון יומיומית. אורנה, לא ברור מה קורה עם בעלך וייתכן ושם הפתרון לבעיה.

אורי ז

New member
אורנה

גמילה חיובית מאוד כאשר היא באה ממכור ומרצונות, אישפוזית עוזרת לגמה הפיזית אך יסימו איתי בפורום ללא na או טיפול נפשי אחר לטווח ארוך אין הרבה סיכוי, הגמילה הנפשית חשובה יותר מהגמילה הפיזית.

למעלה