עצה בנוגע לכרישים כסופים

Sunlight Theory

New member
עצה בנוגע לכרישים כסופים

שלום חברי פורום, אני חייב לציין שאני אוהב את סוג הדג הנ"ל הם שוחים ביחד, אחריי רק יום-יומיים שהם באקוריום הם כבר מרגישים בנוח (שוחים בכל גוף המים, יוצאים לאכול, הופכים חול וכו') אבל פעם שנייה שקורה לי שהם מתים החלפת מים (פעם מתו זוג, עכשיו מת אחד), ושאר הדגים (כולל דיסקוסים) מתנהגים מעולה ואינם מראים בעיה עם ההחלפת מים. ההחלפה מבוצעת ללא שינוי מידי בטמפרטורות (ישנו שינוי כמובן אין מה לעשות, אך כדי להחזיר את הכמות מים שהוחלפה לוקחות לי כמה שעות ככה שהשינוי איטי). כאילו לא הייתי מספיק זהיר, דאגתי לבדוק הבדלי חמצן במים (בעבר, כיום המכשיר הנ"ל כבר נמכר אך עדיין נשאר הידע), הבדלי פי אייג' (לרוב היו, בעיקר מבסיסים ליותר ניטראלים לאחר ההחלפה) וכו' עכשיו אני צריך להיות אפילו יותר זהיר. מה שמפליא אותי זה שאפילו דגים כמו דיסקוסים מתנהגים בצורה מעולה לאחר ההחלפה וגם במהלכה, אבל כרישים כסופים שתמיד נראו לי כזן חזק אינם עומדים בהחלפה עדינה יחסית. - העצה? אם אתם מגדלים את הדגים הנ"ל-בעדינות עם ההחלפות מים, עדינות רבה ותנסו להחליף כמה שפחות מהכמות.
 

glock X

New member
מוזר לי

גידלתי כרישים כסופים והם אחלה דגים, גדלים מהר וממש חזקים, הייתי מחליף מים כל שבוע ולא קרה להם כלום, זה דג מאוד חזק ופעיל, קנית אותם מאותה חנות? אולי הנגלה שקנית ממנה בחנות היא אחת שנושאת איתה מחלות והדגים שם חולים וחלשים? כי בדרך כלל הזן הזה ממש חזק!!
 

Sunlight Theory

New member
גם אני מתפלא כמוך

אבל החנות ממש לא קשורה, הפעם הראשונה שקרה לי זה לאחר שהזוג שכן באקוריום שלי שמתיים רצופות ובפעם השנייה שמת דג אחד זה לאחר שבוע שהוא היה באקוריום (זה קרה מההחלפה עצמה). אין סימנים לפני ולאחר המוות, זה קורה מיידית כחצי שעה-שעה לאחר ההחלפה הדג מאבד חוש שחייה (שחייה הפוכה, על הצד וכו' מזכיר בעיה בשלפוחית השחיה) ומת (אם הוא גוסס זה מספר דקות סה"כ). אני באמת מקפיד על החלפה עדינה, וקשה לי להאמין שיש חומר במים שהם נפגעים ממנו והדיסקוסים ושאר הדגים לא. - בכל מקרה תודה על התגובה. שבוע טוב, גלעד.
 
למעלה