עצה בנושאי בירוקרטיה

מצב
הנושא נעול.
עצה בנושאי בירוקרטיה

עצה בנושאי בירוקרטיה
בשעה טובה אני אוטוטו משתחררת מצבא קבע (ביטוח הבריאות הטוב במדינה). לפני שהתגייסתי הייתי חברה בקופ"ח כללית (וזה היה מזמן...). האיש שלי רשום במכבי וכך גם הילד , ומאד הייתי רוצה לעבור למכבי. מעבר בין קופות אפשרי רק בראשון לינואר או יולי. תאריך השחרור שלי הוא אחרי הראשון ליולי. כלומר עד ינואר אני חברה בכללית. מי יודעת איך משיגים אישורים להמשך טיפול??? האם ייגזר עלי לפספס חודש רק בגלל אישורים (המועד הצפוי של הIUI הבא, בהנחה שצנטור החצוצרות יצליח, הוא ימים בודדים לאחר שחרורי). ומה עם כל ההתחייבויות לאולטרסאונד- האם יחייבו אותי לעבור למרכז פוריות אחר? (אני מטופלת בהדסה). האם בכלל כדאי לי לעבור למכבי בטרם הושג הריון? שמעתי שמועה שקופות לא ממנות טיפול לבעייה שהייתה קיימת טרם המעבר, ובינתיים מה לעשות,נתגלתה בעיית פוריות (שמן הסתם לא הייתה ידועה בגיוס...) וכל הקטע של השבחת זרע- איך זה מתבצע (מבחינת מימון) כששני בני הזוג לא באותה קופה??? (למבוטחי מכבי הטיפול בהדסה הןא נטול בירוקרטיה לחלוטין). יש כאן ירושלמיות שיודעות???

קצת מסובך...../images/Emo22.gif

עצה בנושאי בירוקרטיה
בשעה טובה אני אוטוטו משתחררת מצבא קבע (ביטוח הבריאות הטוב במדינה). לפני שהתגייסתי הייתי חברה בקופ"ח כללית (וזה היה מזמן...). האיש שלי רשום במכבי וכך גם הילד , ומאד הייתי רוצה לעבור למכבי. מעבר בין קופות אפשרי רק בראשון לינואר או יולי. תאריך השחרור שלי הוא אחרי הראשון ליולי. כלומר עד ינואר אני חברה בכללית. מי יודעת איך משיגים אישורים להמשך טיפול??? האם ייגזר עלי לפספס חודש רק בגלל אישורים (המועד הצפוי של הIUI הבא, בהנחה שצנטור החצוצרות יצליח, הוא ימים בודדים לאחר שחרורי). ומה עם כל ההתחייבויות לאולטרסאונד- האם יחייבו אותי לעבור למרכז פוריות אחר? (אני מטופלת בהדסה). האם בכלל כדאי לי לעבור למכבי בטרם הושג הריון? שמעתי שמועה שקופות לא ממנות טיפול לבעייה שהייתה קיימת טרם המעבר, ובינתיים מה לעשות,נתגלתה בעיית פוריות (שמן הסתם לא הייתה ידועה בגיוס...) וכל הקטע של השבחת זרע- איך זה מתבצע (מבחינת מימון) כששני בני הזוג לא באותה קופה??? (למבוטחי מכבי הטיפול בהדסה הןא נטול בירוקרטיה לחלוטין). יש כאן ירושלמיות שיודעות???
קצת מסובך...

האמת, לא ממש יודעת. אני רק יודעת, שקיימת תקופת אכשרה לביטוח המשלים במעבר בין קופות שהיא כשנתיים, מה שאומר, שבשנתיים האלה את לא זכאית לכל אותן זכויות שמקנה הביטוח המשלים, כמו 3 ייעוצים בשנה אצל רופא פרטי בהשתתפות הקופה וכדומה. אבל גם קראתי באיזשהו מקום שחובה על הקופה הקודמת שלך לספק לך את השרותים ההלו כל עוד אינך זכאית להם בקופה אליה עברת. את כל זה את חייבת לברר לפני שאת עושה כל צעד של מעבר, שלא תשארי קרחת משני הצדדים. גם אצלנו אני ובן זוגי בקופות שונות - הוא בלאומית ואני במכבי. הקושי היחיד בו נתקלנו לאורך השנה וחצי של הטיפולים היה שב"רמת מרפא" של מכבי לא הסכימו לקבל זרע שהושבח במעבדה שאיננה שלהם והלאומית (של בעלי) סרבה לתת התחייבות למכבי לשם השבחה, כך שיצא שאת המרכיב הזה שלימנו בכל הפעמים מכיסנו, סדר גודל של 180 ש"ח בכל מחזור. לעומת ההוצאות האחרות (התרופות למשל) זה לא היה נורא. אני מציעה לך להתקשר למוקדי המידע של שתי הקופות, להשוות תנאים, לברר זכויות, לבדוק את הנושא שהעלית (שהקופות לא מבטחות בעיות שהיו ידועות בעת ההצטרפות), ואת נושא תקופת האכשרה ועל סמך כל המידע הזה לקבל החלטה מושכלת. מכל מה שקראתי בפורומי הפוריות במשך השנתיים האחרונות, הקופה שהכי ידידותית למטופלת הפוריות (בעיקר מעבר לילד השני) היא מכבי. אבל לא בטוח שכדאי ורצוי לעבור קופה בדיוק עכשיו, כשאת באמצע התהליך. אולי יהיה כדאי לך להשאר בכללית לסבב הזה, בתקווה שיהיה קצר ככל הניתן
ומיד אחר כך לעבור? לגבי מידע ספציפי עלך ירושלים, כדאי לשאול גם בפורום פוריות. ומזל טוב על השחרור הקרוב!

מצב
הנושא נעול.
למעלה