עצה בעניין מכשירי פקס' משולבים

aya345

New member
עצה בעניין מכשירי פקס' משולבים

שלום לכולם! ראשית כל - ברכות על הפורום המעניין ועתיר האינפורמציה! לאחרונה פתחתי עסק מהבית, ואני עומדת לפני קניית ציוד (ריהוט, שדרוג מחשב וכו'). רציתי להתייעץ איתכם, בעניין קניית המכשירים המשולבים (פקס/מדפסת/סורק). אני מדפיסה כמאה דפים בחודש, מצלמת גם, כמאה דפים, ושולחת/מקבלת, אפילו פחות מזה. הפקס' שלי, צריך לעבוד על אותו קו כמו הטלפון (מה שאומר, שאני צריה פקס' שיודע לנתב שיחות לטלפון ולתא הקולי, או למענה פקס. האם לדעתכם, כדאי לקנות מכשיר משולב (ואם כן, אשמח לשמוע המלצות ממי שקנה), או, שלדעתכם, עדיף לשדדרג המחשב, ולעבור לXP , לשלוח פקסים מהמחשב, (יש לי סורק ישן), ולהשאר עם המדפסת שלי (שהיא די בסדר - הזרקת דיו של אפסון). הציעו לי מכשיר משולב (לייזר), של זירוקס, שיש בו גם פקס גם מכונת צילום וגם סורק, במחיר של 2000 ש"ח בערך, שזה מה שאצטרך, בערך, להשקיע במחשב חדש עם XP. מה דעתכם? איילת

mstern

New member
תשובות

1. מזל טוב על פתיחת העסק, יש לך רו"ח?...סתם. 2. אני ממליץ על HP אנחנו קנינו ומאוד מרוצים. 3. אל תקני משהו שעובד רק בחיבור למחשב, וגם לא משהו שהשליחה היא דרך המחשב, אלא רק כזה שעובד עצמאית. 3. לעניין המחיר: 2,000 ש"ח זה הרבה. תמצאי גם ב-1,000.אני קניתי בטרקלין חשמל באינטרנט. מוטי

missB

New member
לנו יש מכשיר משולב

שיש בו פקס/סורק/מדפסת ומכונת צילום. המכשיר הוא של HP ואנחנו מרוצים ממנו. הוא עלה הרבה פחות ממה שהזכרת (כנראה כי המכשיר שציינת הוא מדפיס בלייזר ולא בהזרקת דיו, זה די מייקר). אם יש לך מדפסת וסורק טובים, אולי תשקלי לקנות רק מכשיר פקס שיהיו בו כל השכלולים שאת צריכה.

אני רציתי להתייחס למחשב

לא פירטת איזה עסק פתחת מהבית, אבל אם את נזקקת למחשב על בסיס קבוע, עדיף שיהיה לך מחשב כמו שצריך. מאוד קשה (מנסיון) לנהל עסק שמבוסס על המחשב, כשהמחשב מיושן. בסופו של דבר, הלכתי וקניתי מחשב עם חלונות XP ולא עלה יקר כל-כך. זה מאוד נוח לשלוח משם פקסים, בעיקר מתוך מעבד תמלילים. אבל זה לא תחליף לפקס אמיתי. אם יש לך מדפסת שמספיקה לך, אז הפקסים הם מאוד זולים היום. לא מזמן עשיתי סיבוב באופיס דיפו וראיתי מכשירים משולבים גם ב-1500 ש"ח ואולי אפילו פחות.

siv30

New member
אני נגד מכשירים משולבים

מעבר לבעיות של תזמון (שהפקס עובד המדפסת לא) יש בעיית אבטחת מידע עם כל הפקסים מדפסות שמתחברים למחשב היא הם מהווים עוד נתיב פתוח לעולם. אני ממליצה לך לשדרג מחשב, מחשב טוב הוא בסיס לעבודה. אז תוכלי להשתמש במחשב לשלוח פקסים שנכתבו במעבד תמלילים כמו וורד. לקנות פקס נפרד אולי משולב עם סורק (זה הגיוני) ולקנות מדפסת בנפרד. מדפסת מחורבנת די יכולה למרר את החיים אז כדאי קצת להשקיע ולא לצאת כל חודש למסע חיפושים ותיקונים. סה"כ את יכולה לנכות את כל ההוצאות האלו מההכנסות המדווחות שלך למס ההכנסה. בהצלחה.

שלום איילת

ותודה שאת חושבת דברים טובים על הפורום...משמח מרענן... אז, קודם כל בשעה טובה לך על פתיחת העסק. בקיאותי בנושאים הטכניים מועטה עד כדי אפס כמעט.יש אנשים שיעידו האמיני לי. ולכן, דווקא בגלל זה, אני זקוקה לדברים הכי נוחים ופשוטים בעבודתי. אני גם מצלמת שולחת מקבלת ועוד פעולות שכתבת. מכשירים משולבים "משגעים" אותי כי הם מסובכים לי. לעומת זאת, ה -XP הוא מלך אמיתי ואין ספק ששידרג את עבודתי בצורה מאוד משמעותית כפי שסיפרה סיון. ערב טוב

motyka

New member
למה כן לייזר

מי שמפיק כמוך, כ 250 דפים לחודש, וצפוי לעלות במספר הדפים, עדיף לו לעבור למכשיר משולב העובד בטכנולוגיית לייזר. המכשירים העובדים על קסטות הזרקת דיו יוצאים יקרים מאד בתפעול, והדיו יוצא יקר. טונר עולה הרבה פחות (יחסית לדף). יש מכשיר משולב של זירוקס (הדגם הוא משהו עם 16) שזכה בשבחים בעיתונות המקצועית. הוא גם מדפסת, גם סורק, גם מכונת צילום, וגם פקס. מדפסת וסורק כמובן רק בחיבור למחשב. פקס ומכונת צילום גם כאשר המחשב סגור. אין לי מושג לגבי ניתוב שיחות, אבל המכשיר נמצא באופיס דיפו שם יוכלו לענות לך.

aya345

New member
תודה לכולכם! (ועוד שאלה, שלא קש

קודם כל, המון המון תודה לכולכם. עזרתם לי מאד, ועזרתם לי לגבש דעה. נראה לי, שאני באמת אשדרג את המחשב, ואעבור לXP (למרות שבאופן אישי, לדעתי הוא פחות יציב מה 98, אבל נמאס לי כבר לקבל באימייל מסמכי XP שלא נפתחים אצלי על המחשב. בקשר למכשיר משולב, אכן, קיבלתי הצעה לזירוקס PE16, והוא עושה רושם מצויין (כאמור, הוא עולה בערך 2,000 ש"ח). אני עדיין מתלבטת בעניין, ונראה לי, שקודם אקנה מחשב, ואראה, כמה יעיל לי לשלוח ולקבל מסמכים דרך תוכנת הפקס' של הXP. ועוד שאלה אחרונה, לא קשורה לעניין המכשור:התחלתי לעבוד לפני חודש מהבית, והולך לי די טוב - יותר ממה שציפיתי. יש לקוחות, יש הכנסה, אבל, כידוע לכם, העתיד לא מובטח. אם ימשיך ללכת ככה, יהיה מצויין. אם לא, יהיה משמח פחות. מה שהכי משמח אותי, שעל אותה משכורת כשכירה, אני עובדת הרבה פחות, מה שמשאיר לי זמן פנוי להנות מהחיים. ועכשיו ההתלבטות - הוצעה לי אתמול משרה מאד מפתה, מבחינה מקצועית (מבחינה כלכלית, אני מניחה שהמשכורת תהיה דומה למה שאני מרוויחה כעת, עם אפשרות לקידום ושיפור תנאים - מקצועית וכלכלית), אבל המשמעות היא, לעבוד המון כל יום (היום אני מצליחה לעבוד, ללמוד ועוד נשאר לי עודף, אבל, אין לדעת מה יהיה בחודש הבא ובזה שאחריו, מבחינת הכנסות). אני מאד מתלבטת - מה עדיף, החירות האישית והזמן החופשי, או האתגר המקצועי והבטחון הכלכלי. מה דעתכם?

mstern

New member
שאלוה טובה

לדעתי צריך לחלק את התשובה לשתיים: עסקית ורגשית. עסקית תעשי מה שיניב יותר כסף. רגשית תעשי מה שיותר טוב לך. עכשיו מה גובר על מה. תמיד אמרו עלי שאני מכמת הכל, אז גם כאן. מוטי

יונית א

New member
את מי אתה אוהב יותר-אבא או אימא?

איך אדם אחר יכול להכנס למערכת השיקולים שלך בתחום ההעדפה של חירות אישית או אתגר מקצועי ובטחון כלכלי. הרי כל אחד בנוי שונה- העמדת גם כמה משתנים שאינני בטוחה שהם בהכרח משתלבים יחד. אישית אני הייתי בוחרת תמיד במקום של האתגר המקצועי ,ולא משנה אם זה פוגע בכלכלה, או בזמן החופשי. אבל, כאמור זו בחירה שלי בלבד.

משרד ממוחשב

ראשית מוטי(ק) צודק!
עדיף לרכוש מכשיר לייזר משולב (על פני הזרקת דיו) מכיוון שיש לחשב גם את העלות של המכשיר לאורך תקופה דבר נוסף שמוטי לא ציין הסורק של מכשיר זה הוא צבעוני מעבר לכך, מכיוון שאנו לא רוצים לבזבז כספים על דיו או טונר ההמלצה שלי לכל הלקוחות שלי היא להתקין במחשב כרטיס פקס מודם (אם עדיין אין) וכמובן תוכנת פקס כל שהיא ואת כל שליחת קבלת הפקסים לעשות מהמחשב ולהדפיס רק את הפקסים שאנחנו צריכים. ובנוסף, אני ממליץ לכל מכרי לא לרכוש ציוד מחשב ממקומות כמו אופיס דיפו רמת הידע והתמיכה שתקבלו שואפים למינימום אני ממליץ לרכוש מדילר מוכר שנמצא קרוב אליכם ומסוגל לתת לכם עצות טובות לתיפעול סביבת המחשב מנסיוני אני יודע כמה הרבה כסף אני חוסך ללקוחות

למעלה