עצה ברכישה לצורך הקלטות...

gabrielr

New member
עצה ברכישה לצורך הקלטות...

אני לא בטוח בדיוק באיזה פורום לשאול, מכיוון שלדעתי בכמה יוכלו לעזור לי. אני מנגן על פסנתר קרוב ל12 שנים (עם הרבה הפסקות באמצע, אבל תמיד חוזר לזה), הקטע הוא שבתוך הבית שלי יש רק 2 כלים דיגיטלים ישנים (אורגנית ישנה שממנה התחלתי, ואורגן 2-קומות ישן שהיום אני צריך לשלם רק בשביל שיקחו אותו ממני). אני מאוד רוצה לקנות אורגן מקצועי, שיכול להפיק קול של פסנתר אמיתי (כי כל פעם שאני מתיישב ליד פסנתר אני מתרגש מהצליל שלו) אבל בעיות כספיות מונעות ממני להשקיע 8000 בשביל כלי מוסיקלי, אמנם איכותי אך מוגבל בכמות הקולות ששמורים בו. ישנו הסינטיסייזר, וישנם האורגניות המתקדמות (שזה בעצם דיי דומה בעיניי) שהתקדמו בהרבה מאז 1990... (וגם מכילים מגוון רחב של כלים, שזה יתרון עצום) אני רוצה להתעסק בהקלטות, ולכן אני מחפש משהו איכותי, אך אני יודע שאין לי את התקציב לרדוף אחרי הדבר הטוב ביותר, ובגלל זה אני שואל אתכם. מה מומלץ לי לקנות לצורך הקלטות ביתיות?

דבר ראשון אני הייתי הולך על יד שניה

בשבילך מומלצים כלים ביד שנייה שניתן למצוא כיום בכל חנות או עסק שמתעסקים בכלי נגינה. עכשיו , עומדות בפנייך 2 אופציות. או סינטי יד שניה או פסנתר חשמלי יד שנייה בסינטי בדרך כלל (אבל ממש ממש לא תמיד) יש 5 אוקטבות, כלים רכים (לא כמו של פסנתר), מגוון עצום של קולות ואפקטים ותבניות של תופים וכו'. כנגדו עומד הפסנתר החשמלי. שהוא בדרך בא כמו פסנתר אמיתי עם מספר האוקטבות המתאים קלידים קשים, ומספר קולות מאוד מצומצם (בדר"כ פסנתר, פסנתר מודרני, 1-2 סוגי אורגן, סטרינגס וויברה). היתרון שלו שהוא ממש כמו פסנתר אמיתי ושום סינטי לא יחקה צליל של פסנתר כמו הפסנתר החמשלי. היתרון של הסינטי הוא הגיוון העצום שיש בו ואפשרויות ותפריטים האינסופיים. כל צליל ניתן לערוך בדרכים שונות כגון : אורך הצליל, מתקף הצליל, אפקים ו REVERB וכו'. לעומתו האופציה המשוכללת ביותר של הפסנתר החשמלי היא TRANSPOSE שזוהי אופציה מגניבה אך פשוטה (נותנת לך לשנות אוקטבות של הקלידים, כלומר אתה יכול לנגן פיזית את אותם תווים אך זה יישמע כל פעם בסולם אחר). השיקול העיקרי בין פסנתר חשמלי לסינטי הוא אופי הנגינה. אם אתה יותר לכיוון הקלידן, שצריך אפקטים, ליווים וצלילים אלקטרוניים אז לך על הסינטי. אם אתה יותר לכיוון הפסנתרן, קלאסי או מודרני, ובעיקר חשוב לך איכות הצליל של הפסנתר אז לך על הפסנתר החשמלי. מקווה שעזרתי! שיהיה לך בהצלחה!

shykedmi2

New member
לצערי -

אם אתה מחפש כלי דיגיטלי שייתן לך צליל אותנטי של פסנתר, אז ללא תקציב, חבל שתנסה. הדבר הכי קרוב לזה זה פסנתר חשמלי (קלאוינובה), וגם זה די זוועתי, אבל זאת החלטה שלך. בפסנתר חשמלי כזה אין יותר מדי אופציות. יש לך אולי 8 צלילים, ואולי בארים של מודוליישן ופיטץ'. אבל גם הדברים הטובים האלה עולים 8000 שקל לפחות. כמובן שביד שניה תוכל למצוא את הכלים האלה בחצי מחיר, אם לא פחות מזה. ואלו גם דברים שלא ממש מתקלקלים, בגלל שהם דיגיטלים. לגבי דגמים, אני לא מבין בדברים האלה לצערי. הקלטות ביתיות? הכל תלוי במה שאתה רוצה. אם אתה מעוניין בכלים אחרים, אז תיאלץ להתפשר על סאונד פסנתר זוועתי. אם אתה רוצה רק פסנתר, ועוד כמה צלילים בודדים באיכות יחסית באמת טובה, אז לך על הCLAVINOVA (אותו פסנתר חשמלי). אני חושב שזהו. למצוא צליל של פסנתר מסונתז ממש ברמה אפשר רק למצוא בסינטיסייזרים הממש מתקדמים. אפילו לסינטיסייזר שלי, שעלה 7000 אחרי הנחה (ונחשב אחד המדהימים שיש), יש סאונד פסנתר זוועתי - ושאר הסאונדים שלו מעלפים. אין מה לעשות. בהצלחה. שי

תשובה אחרת

"בשביל הקלטות" זה אומר שתצטרך ציוד הקלטה טוב, שעולה לא מעט כסף. אבל! אם במילא אתה הולך על אלקטרוניקה- כל מה שאתה צריך זה מקלדת שתהיה לך נוחה שיש לה גם חיבור מידי, ומחשב שיש לו תוכנה שמקליטה מידי, וגם להשיג דגימה טובה של פסנתר. גם בלי להיכנס לתחום של הפרוצות ששם אפשר למצוא את כל הדברים שנשמעים ואמורים לעלות כמו מליון דולר, יש הרבה תוכנות ודגימות חינמיות ברשת. שאל בפורום סאונד הקלטה ויצירה

למעלה