עצה דחופה מאופירה!

batiacoc

New member
עצה דחופה מאופירה!

עברתי ניתוח טבעת בפברואר שנה שעברה. מאוד מרוצה מקצב הירידה. 23. קילו עד עתה. לפני כמה חדשים סגירה שמספיק הרגילה אותי.שלילי מספיק מים והכל בסדר. מנסה לישם המלצות על התנהגות אכילה ממך ומחברי הפורום. לפעמים יש לי ריפלוקס רק כשאני אוכלת סמוך לשעת השינה, ואז זה סיוט. או אני אוכלת מהר מידי ופולטת הכל כמובן שמשתדלת ללמוד מהטענות כמו כן ישנם דברים שמתעקשים לא לעבור כמו אשכולות אבטיח בננה לחם טרי ולא טוסטי. אני מנסה להמנע מהם. בחצי השנה האחרונה יש לי תופעה מוזרה ומדאיגה.אחת לשבועיים באחרונה פעם עם הפסקה של שבוע או יותר. אני מתעוררת בבוקר עם צמרמורות כאבי שרירים כמו שפעת וחום גבוה. בערך בין 12 ל24 שעות וזה עובר ואני קמה לתיפקוד מלא. וחוזר חלילה. עברתי המון בדיקות ורואים דלקת בגוף איך עדין לא יודעים איפה בגוף יש דלקת. הפחד שלי שזה קשור להרזיה או לטבעת או לוושת.אני פוחדת. מאוד. אופירה מנסיונך נתקלת בתופעה כזאת? תודה רבה. מחכה לתשובה.

אופירA

New member
מנהל
כן, מוכר לי, ואני רוצה לשמוע עוד על הבעיה

כדי להפנות אותך לכל הבדיקות במקביל.
אני צריכה לדעת בדיוק מה מצב האכילה, כדי להבין אם הטבעת לא סגורה יותר מידי.
כמה זמן את צריכה לא לאכול לפני השינה כדי שלא יהיה שום ריפלוקס, וכמה פעמים קורה הריפלוקס כי אכלת לפני השינה (אני רוצה לראות אם המצב נורמלי, או שיש לחשוש לדלקת ריאות עקב ריפלוקס).
אילו בדיקות בדיוק עברת, ואיך רואים שיש דלקת - CRP או מדד ברור יותר? מה התוצאה במדד הדלקת? בדיקות שתן נעשו?
יש לך צמרמורות וכאבי שרירים בלבד, או גם חום גבוה? כמה חום גבוה?
יש כאבים בוושט?
יש כאבים בזמן אכילה, נשימה עמוקה, יציאה בשירותים, תנועות מסוימות?
יש עצירות?
יש פעילות גופנית?
יש צרבת?
אילו תרופות קבועות את מקבלת כרגע?

בלי קשר, צריך לעשות שיקוף בריום וושט קיבה (להשיג מהרופא מקופ"ח הפניה, ולדרוש שירות דחוף במכונים).
וכן לפתוח כרגע 1/2CC את הטבעת, כדי לתת לגוף קצת כוחות בשביל הסיכוי שאולי הוא ירפא את עצמו (אבל אני צריכה לשמוע את התשובות לשאלות שלך, כדי להחליט אם לפתוח יותר).
האם בבדיקות הדם נבדקה גם אפשרות של וירוס של מחלת הנשיקה (מונו) או וירוס CMV?
האם קיבלת אנטיביוטיקה, על כל מקרה? האם הורו לך לקחת אומפרדקס?

מחכה לתשובות בפורום או בטלפון. חשוב מאוד מאוד לענות, כי שיקול דעת בלי להביא בחשבון את מירב הנתונים הוא שיקול גרוע. ולצערי, הרבה רופאים נוקטים בו.

אגב, לאחר הפתיחה, אל תסגרי בחזרה כשהבעיה חולפת, בלי להתייעץ איתי לפני כן, כי המון צרות קורות כשאנשים פתחו את הטבעת בנסיבות כאלה, ואז הלכו לסגור על דעת עצמם בלי ידע מה צריך להביא בחשבון.
סגירה לאחר פתיחה שונה לחלוטין בכללים שלה מסגירה הדרגתית מתחילת הניתוח (למרות שאף רופא לא יסכים איתי. רק המציאות והעובדות בשטח...).
צריך לשקול אם בכלל לסגור, עפ"י הבעיה שהיתה ועפ"י רמת ההגבלה שיש כרגע, ולסגור רק בקפיצות של 1/4CC (או 1/2CC, תלוי כמה פתחת) עם 3-4 שבועות לפחות בין סגירה לסגירה. כל התנהגות אחרת היא מתכון בטוח לצרות צרורות בהיקפים שעלולים גם להפתיע בעוצמתם...

אופירA

New member
מנהל
ועוד שאלות ששכחתי

עשו בדיקת נשיפה להליקובקטר?
אולטרסאונד לקיבה, לכליות, לכבד?
צילום ריאות?

יש לי עוד מחשבות, אבל קודם נמקד את הכיוון עפ"י התשובות שלך.

batiacoc

New member
תשובות לאופירה

לבנתים. ביקרתי את רופא המשפחה שוב. העלתי בפניו את וירוס מחלת הנשיקה או cmv הוא שלל את זה טען שמקבלים את זה פעם אחת, וזאת לא תופעה שחוזרת על עצמה כל כמה שבועות. העלתי את עניין הטבעת והריפלוקס וגם פה אמר תופעה ידועה ולא התרגש מכך. כרגע אני אלך לאולטרה סאנד כליות. .לשאלותיך אני משתדלת לאכול עד שעה לפני השינה. אם לא אבוי. שתיהן חמה בלבד עוזר. אם לא יש ריפלוקס.תעשייתי בדיקות דם ספורות דם שתן. היה דם בשתן ואז הוא אמר בגלל החום. היום מתחיל עם צמרמורות כאבי שרירים חולשה וחום שמתפס גבוה 39.5 היום ובמערב. 8.2 אין לי כאבים בוושט, או בזמן אכילה אין נציגות וגם לא חרבת גם לא בנשימות עמוקות אלה אם אכלתי מהר. פוחדת לפתוח אם זאת לא הבעיה. תודה על הסבלנות.

batiacoc

New member
שגיאות

מצטערת על השגיאות האותיות קופצות מעצמם. מביך..

אופירA

New member
מנהל
התשובות חלקיות ולא מספיקות.

מה עם בדיקת נשיפה להליקובקטר וצילום ריאות? לא ענית לי.
לא ענית לי כמה פעמים קורה לך ריפלוקס בשינה. כל יומיים? כל שבוע? פעמיים בשנה? פעמיים בחודש?
לא הבנתי את המשפט "שתיה חמה בלבד עוזר. אם לא יש ריפלוקס". מתי את צריכה לשתות שתייה חמה? בלי שתייה חמה בערב גם אם לא אכלת קרוב לשינה יש לך ריפלוקס?

אמרת שבבדיקות הדם רואים דלקת, אבל לא אמרת איך רואים שיש דלקת. מה הסימן שהראה לרופא שיש דלקת? CRP או מדד ברור יותר? מה התוצאה במדד הדלקת?
אני מצטערת, אבל אנו חייבים להבין בתוצאות של הבדיקות (לשאול את הרופא, ללמוד מהאינטרנט), כי רק אנחנו יכולים לעזור לעצמנו ולעזור לרופא לעזור לנו בבעיות שהוא לא מצליח לדעת מהן, או טועה באבחנה.
יפה שהרופא לא התרגש מהריפלוקס, אבל ריפלוקס יכול לגרום לחדירת מזון לריאות ולדלקת ריאות (והוא כנראה לא יודע זאת), לכן אני רוצה תמונה יותר מדויקת על הריפלוקס.

לא ענית על שאלות אלו:
יש עצירות?
יש פעילות גופנית?
אילו תרופות קבועות את מקבלת כרגע?
האם קיבלת אנטיביוטיקה או אומפרדקס?

לא הבנתי מה יש אם אכלת מהר - כאבים בוושט בגלל שהאוכל נתקע?

עקב בעיית הכתיבה וזה שאת לא יודעת לשרשר נכון, ועושה לי עבודה לשרשר עבורך - אני מעדיפה שאת התשובות לכך תתני לי בטלפון. ובהקדם האפשרי!
זה לא מצב טוב, וזה צריך התייחסות מיידית. זה כנראה קשור לטבעת - דלקת בוושט או בריאות כתוצאה מחדירת מזון.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

כפי שאמרתי, יש לפתוח מיידיית 1/2CC, ויתכן שיהיה צורך ביותר, לפי התוצאות.
חובה לעשות זאת בכל מקרה של חום ודלקת לא ברורים, גם אם לא יודעים מה זה ולא רוצים לפתוח...
הסיבה: הגוף חולה וצריך להקל עליו את העיכול ועבודת הוושט גם אם זה לא קשור לעיכול. ורוב הסיכויים שזה כן קשור לוושט ולרפלוקס הלילי.
כך שאם לא פותחים, המצב רק יחמיר ויחמיר ויחמיר ויחמיר. כבר היו לי בטלפון מספיק סיפורים על סילוני מוגלה מהקיבה בכמויות אדירות, עקב חום ודלקת שהוזנחו ולא טופלו בזמן. צריך למנוע ולא להגיע למצבים האלה.
אני מניחה שאם תתעקשי לא לפתוח מיידית (היום, אתמול, לא מחר!), לא תינקי מגורלם של כל האחרים שסירבו לפתוח, וגמרו עם סיפורים של סילוני מוגלה וצורך להוציא לחלוטין את הטבעת............

וכן צריך לעשות שיקוף בריום וושט קיבה, לראות מה מצב הטבעת.

למעלה