עצה דחופה... סרטן שד

אורלי41

New member
עצה דחופה... סרטן שד

ובכן... נפלה עלינו מכה... אחותי הבכורה גילתה גוש בשד... ע"י מישוש. מכאן ההמשך ידוע. מהר מאוד ממוגרפיה ואולטרהסאונד והתגלה הגוש. שלב הבא כידוע שאיבת חומר ומשלוח לקבלת הממצאים. ומכאן התחיל ה"סרט".... היום הגיעה התשובה שזה אכן גידול סרטני והרופא בתל השומר הודיע שעליה לבצע מיפוי עצמות ותפקודי כבד ועם התוצאות תוך כמה ימים היא תאושפז בבית החולים להוצאת הגידול בכריתה חלקית עם הוצאת גם חלק מהרקמה הבריאה. עד כאן מה שאנחנו יודעים... וכאן באה עזרתכם...... אני ביאוש מוחלט.. זה נפל עלי כרעם ביום בהיר... מה זה אומר? האם על סמך המידע שהרופא סיפר, חשף, גילה... אפשר לדעת מה הכיוון? האם לפי מה שסיפר שצריך לעשות אפשר לדעת מראש אם יש גרורות או שרק תוך כדי הניתוח "מחכה ההפתעה"?.......... אנא עזרתכם..........אני ביאוש......... שרק נהיה בריאים......... מה חשוב בחיים אם לא הבריאות... ולצערנו רק כשמגיעים לקטע המכוער הזה בחיים יודעים להעריך מהם חיים....... מחכה לתגובה מהירה........

אחשל

New member
התמודדות

שלום אורלי, גם עלי נפלה "המכה" בעבר - פעמיים. (אמנם לא שד, אבל...) את שואלת המון שאלות, ובעצם החלק הכי גרוע בפחד הוא חוסר הידע. הפתרון הוא פשוט - לשאול! לא להתבייש ולשאול את הרופא, את הצוות, חוו"ד נוספת. גם פה בפורום את יכולה לקבל הרבה תשובות... מנסיוני - הידע עוזר המון בהתמודדות. להתייאש? אף פעם לא!!! סיכויי ההחלמה בד"כ טובים מאוד (כמובן תלוי בשלב הגילוי. הטיפולים "לא נעימים", אבל יחסית הרבה יותר קלים מאשר ממה שהיו לפני 10-15 שנה (מנסיון אישי...) ניר את יכולה לפנות לתמיכה ומידע לעוד מקומות כמו:

מלמלה

New member
אכן מכה ככה באמצע החיים

ואחותך לפני תקופה לא קלה לא נראה לי שאפשר לדעת מה הכיוון אני עברתי ניתוח דומה לפני מעט יותר משנה והיום חזרתי לחיי הרגילים אך כל אחת היא מקרה שונה לחלוטין פני לאחת מתשע או לחוסן וקבלי מהם הרבה תמיכה את יכולה גם להשאיר לי טלפון במסרים ואני אצור קשר אתך או עם אחותך הרבה בריאות

ענת42

New member
לא נעים אבל גם לא נורא

זה בהחלט לא נעים לקבל כזו בשורה ובהתחלה גם קשה לאכל ולהבין, אני לא חושבת שבשום מקרה צריך להיבהל היום הרבה נשים יוצאות מזה ויכול להיות שגם אחותך תלוי באיזה שלב מגלים. אחרי הניתוח ידעו הרופאים אם הגידול שלח גרורות או לא במידה והוא נקי ואין גרורות אני מאמינה שליתר בטחון אולי יעשו לה הקרנות למניעה שאם במקרה פיספסו ויתכן שבכלל לא תצטרך לעבור שום טיפול, או שימליצו לה על כמה טיפולים בודדים של כימוטרפיה שוב כדי למנוע, תלוי איפה היא מטופלת כי לכל רופא יש גישה משלו, אז קודם שתעבור את הניתוח ותחכה לתשובה, הטיפולים אומנם לא נעימים אבל הם נגמרים והרבה נשים חוזרות אח"כ לנהל חיים נורמלים. מה שכן הייתי מציעה לאחותך הוא לשנות את הרגלי החיים שלה ולעשות עם עצמה חשבון נפש ולטפל בעצמה יותר טוב..הרי זה ידוע שאנו בעצם מביאים על עצמנו את המחלות והן בעצם אות וסימן כי אנו צריכים לעשות שינוי בחיים, תיקון, אני יודעת שלא קל לשנות ככה פתאום דברים, אני לא כ"כ מכירה את הנפשות פה בפורום אבל בפורום בו אני בד"כ נמצאת אני מקבלת המון תמיכה ועידוד מחולות אחרות. אז שוב אני מאחלת לכן רק בריאות והחלמה מהירה ודעי שאנחנו פה בשבילך תמיד עם כל בעיה או שאלה.

קולית1

New member
סרטן שד

כמי שהיתה בסרט הזה לפני כשנתיים התגלה אצלי עברתי כריתה חלקית ואחרי חודש שוב חלקית כי היו שוליים נגועים ואחרי חודש כריתה מלאה כי היו שוליים נגועים. עבתי הקרנות וכימוטרפיה ושחזור בזמן הכריתה. מנסיון אישי שתתעקש על כריתה מלאה זה עדיף בטוח יותר ולא לפחד כי יוצאים מזה גם עם בלוטות נגועות וכו בעזרת טיפולים והמון כח רצון וכמובן חשיבה חיובית המון תמיכה מהבית וזה חולף עובר לו. במידה ותרצי צרי קשר ואני אשוחח איתה טלפונית אשמח לעודד ולעזור הכי חשוב לצאת מההיסטריה הראשונית ולקחת את עצמה בידים. המון בריאות קולית

אורלי41

New member
בעוד 10 ימים הניתוח../images/Emo50.gif

ובכן.....אחותי הצליחה להריץ את התהליך מהר מאוד דרך רפואה פרטית משלימה.. כרגע במרתון של בדיקות לפני..... תפקודי כבד תקינים.... סיטי עצמות תקין.... הודיעו שהיא עוברת כריתה חלקית וכנראה למען המנעות מבעיות בהמשך יסירו לה גם את הבלוטות... מוכרחה לציין שהיא מודעת היטב לקראת מה הולכת ולקראת ההקרנות שתעבור בהמשך..... היא אופטימית בצורה היסטרית......והיא זו שמועדדת את כולם.... עוד אמרתי לה "כל הכבוד על האופטימיות שלך..." היא ענתה..."אם לא אהיה אופטימית אז מה יש לי לעבור בכלל את הניתוח...... אני חייבת לראות הכל בצורה חיובית כדי שיהיה לי כח להתמודד"...... פשוט כל הכבוד לה..... להעריץ אותה....... אדווח אחרי...... תודה ושוב תודה לכל המועדדים......

niv_204

New member
קצת עידוד (אולי)...

פעם 1 שאני כותבת כאן בפורום. בכל מקרה, אמא שלי נכנסה לניתוח הוצאת גידול מהשד לפני שבועיים. לניתוח היא הגיעה לאחר 2 ביופסיות שהראו ש"אין כלום אבל מומלץ להוציא". החתימו אותה על טופס לפני הניתוח שאם מוצאים משהו היא מסכימה שיוציאו גם בלוטות. הניתוח הגיע. במהלכו, לאחר שהוציאו את הגוש ורקמה מסביב נשלח הגוש לבדיקה ראשונית והתגלה סרטן. הוציאו גם חלק מהבלוטות. חיכינו עוד כמה ימים ולפני יומיים הגיעו תוצאות ראשוניות מהפתולוגיה. וכאן החדשות המעודדות.. הם הודיעו שהסרטן לא הגיע לבלוטות. לגבי המשך טיפול כרגע אנחנו לא יודעים. בכל מקרה היום גיליתי את הפורום הזה. אני אמשיך לעקוב. בהצלחה לכולם.

למעלה