עצה דחופה@

orlit4

New member
עצה דחופה@

הי לכם,
אני בחורה צעירה, מיואשת מדייאטות (אברהמסון, תרסיס ומה לא)
ומעוניינת מאוד בניתוח טבעת.
אני בקופ''ח לאומית, רופא המשפחה מתנגד והדיאטנית טוענת כי איני עומדת בקריטריונים (
תוצאות החישוב: 34.06 = BMI).
מה אתם ממליצים לי?! האם יש סיכוי שאעבור וועדה? לעבור קופה? פרטי?
או שההמלצה היא פשוט לשבת ולהשמין עד למשקל היעד? :/

קוביd1

New member
עצה דחופה

הקריטריונים לאישור ניתוח הוא BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת יתר כמו דום בשינה ,בעיות במפרקים בעיות פוריות ,אישורים מקבלים גם למי שיש סכרת לא מאוזנת ושטיפול תרופתי לא עוזר ,אז הקריטריונים אחרים
גם שתעברי קופה לא יאשרו לך ואף מנתח לא יעשה לך את הניתוח בפרטי ,הניתוח הוא כלי עזר לירידה במשקל ואין פה שום הוקוס פוקוס ,יורדים משולחן הניתוח ונהפכים לבובת ברבי
אני לא מציע לך לשבת בבית ולהשמין עד להגעה למשקל היעד כי אחרי זה יהיה לך קשה להוריד את המשקל שהעלת
את צעירה תחשבי על דרך אחרת

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
עצה דחופה

אם את מיואשת מדיאטות, למה את מעוניינת בניתוח טבעת?
הוא לא פוטר אותך מלשמור על דיאטה לכל החיים, כמי שיש לה נטייה להשמנה גדולה.
ואם לא תתנהלי איתו כמו שצריך, עם המשמעת העצמית הדרושה, כולל הקפדה על תזונה נכונה, הרגלי אכילה נכונים ופעילות גופנית - הטבעת תעשה לך צרות צרורות בגוף ובבריאות ותמרר את חייך, כמו שהיא עושה לכל מי שמהדק אותה כדי לרזות (תקראי סיפורי זוועה ברשת, לפני שאת מאמינה שזה פיתרון לבעיה שלך), ובסופו של דבר תצטרכי להוציא אותה, והתוצאה תהיה השמנה עם תוספת, ללא פיתרון.

יש לך בעיה קשה, כי BMI 34 הוא לא פשוט. אבל טבעת מיועדת לטפל ב-BMI40 ומעלה, או במקרים של מחלות נלוות שמסכנות את הבריאות, משום שאין שום הבטחה שאנשים יורידו במשקל בעזרת הטבעת למשקל פחות מ-BMI34.
זו הסיבה שמאוד לא כדאי לך להשמין, כי אין שום הבטחה שתורידי את העודף. לעומת זאת, תוספת העודף תפריע לך לרזות בעתיד, כי בעיית ההשמנה המורבידית היא שככל שהשמן משמין יותר, כך הבעיה מחריפה - הוא משמין יותר במהירות ומתקשה יותר לרדת במשקל. זו הסיבה שעושים לו ניתוח, בגלל שכבר הרבה יותר קשה לו לרדת במשקל.

במשקל שלך גם אם יש לך מחלות קשות לא יאשרו לך ניתוח ואין סיכוי שתעברי וועדה.

ההמלצה היא שמהיום והלאה לא תעשי שום דיאטה מסוג אברהמסון, תרסיס, חלבונים (אטקינס) - כי דיאטות אלו רק גורמות לך להגיע להשמנה יותר ויותר גדולה כל הזמן, משום שהן דיאטות שהורסות את חילוף החומרים, ואינן מאפשרות להתמיד בהן דרך קבע כל החיים. מהלך זה גורם להשמנה עם ריבית, ולמחלת ההשמנה הגדולה, שמתאפיינת בכך שמשמינים הרבה יותר בקלות ומרזים הרבה יותר בקושי.
תיכנסי למשטר של פעילות גופנית (כמה שאת יכולה, אפילו מעט מאוד. הליכות, שחיה, ריקודים, רק מה שאת אוהבת, כדי שתוכלי להתמיד בכך כל החיים, כמו חולה סכרת שחייב לאזן את המחלה שלו), ולקבוצה טובה של דיאטה שמרנית ומסורתית, שגורמת לשובע ומאפשרת לעמוד בה לכל החיים (דיאטה שמכילה דגנים מלאים, קמח מלא, סיבים תזונתיים, חלבונים בריאים וירקות, וגם מנה מותרת שבועית - שממריצים את חילוף החומרים ומשפרים את המצב שגורם להשמנה בתאוצה הולכת וגוברת).
את התזונה הנכונה וההרגלים הנכונים (יש לאכול כמו חולה סכרת - ללא סוכר וקמח לבן, וכל 3 שעות מכסימום, ארוחות קטנות, לפחות 6 ביום, כי זה ממריץ את חילוף החומרים) יש לרכוש לכל החיים ולהתנהג בזה תמיד, גם אם נפלת, גם אם השמנת, גם אם היתה לך תקופה קשה ונכשלת. בכל מקרה, ממשיכים הלאה בתפריט הנכון ובהרגלים הנכונים, כי רק ההתמדה מביאה לתוצאות. הבעיה של הדיאטות שלא מצליחות זה הקושי להתמיד וההפסקה בהתמדה.

אם לא תצליחי במשימה חשובה זו, אז המשקל יעלה מאליו, ותהיי זכאית לניתוח (ורצוי לעבור קודם למכבי, כי לאומית ומאוחדת קצת יותר בעייתיות בבריאטריה ובפסיכיאטריה מאשר מכבי). אבל כל עוד לא ניסית את הדרך הזו ולא נתת לעצמך את הסיכוי להצליח באמת, לא כדאי להאמין שהניתוח יעשה את זה. הוא לא. בלאו הכי תצטרכי לחיות בצורה זו לאחר הניתוח, אז את יכולה לחסוך את הניתוח ולחיות בצורה זו מרגע זה והלאה.
כמובן שתקחי עזרה ותמיכה - מה שעוזר לך - דיאטנית, קבוצה, מדריך כושר.
לא עושים ניתוח כדי לרדת 15-20 קילו. ממילא לא יורדים את כל עודף המשקל ע"י הניתוח, ולאורך השנים, צריכים להתמודד עם ה-15 ק"ג האחרונים ועם לא להשמין את העודף שירד בחזרה, באמצעים השמרניים הנ"ל.

את מוזמנת בכל הלב להתקשר אלי לגבי הדרכה כללית בנוגע לתזונה והרגלים נכונים, ולהזיק זה לא יזיק לך גם אם בסוף תשמיני ותצטרכי ניתוח. בכל מקרה את צריכה את הידע הזה.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. הייעוץ בהתנדבות, פרטני וספציפי לחיים שלך.

orlit4

New member
תודה על תגובותיכם המפורטות, אתם מקסימים

אופירה, אשמח ליצור קשר ולהעזר בך, כי נורא קשה לי להצמד לתפריט כלשהו שמניב גם תוצאות..
אגב, האם הגיוני כי בין BMI 34 לBMI 40 מפרישים כמה קילוגרמים בודדים?! (נעזרתי במחשבונים ברשת)

אופירA

New member
מנהל
כל מספר ב-BMI זה 2.5-3.5 ק"ג (תלוי בגובה).

אז ההבדל בין 34 ל-40 הוא 6 כפול 2.5 לפחות, שזה 15 ק"ג (בגובה 1.60). זה הרבה מאוד!
ובגובה מעל 1.70 מדובר בהפרש של 18 ק"ג ויותר!

אולי כדאי שתתני לי את המשקל שלך והגובה שלך ונחשב באופן ריאלי מה עודף המשקל המשוער שלך.
מניסיוני, בהרבה מאוד מקרים אנשים מעריכים את עודף המשקל שלהם בצורה מאוד לא נכונה, עקב ראייה לא נכונה ותפיסת גוף מעוותת.
גם BMI אינו פרמטר מדויק ומספיק כדי להעריך את עודף המשקל האמיתי שלך, אבל זה לפחות משהו, כאשר אין נתונים אחרים (מבנה גוף, גיל, גנטיקה, מצב חילוף חומרים, עצמות ושרירים, פסיכולוגיה וכו').

כמו כן, אחת הטעויות הקבועות של הסובלים מהשמנת יתר, היא רצון לראות תוצאות מהירות, וירידת מורל עקב חוסר השגת תוצאות מהירות, כאשר ירידת המורל הזו גורמת לאכילת יתר לא בריאה והשמנה נוספת.
השמן צריך להבין, שקודם כל המשימה שלו היא למנוע את המשך ההשמנה. דבר שני, המחלה שלו היא לכל החיים, והיא רק מתקדמת ומחריפה. עליו לטפל בה בקביעות, בין אם הוא מרוצה מהתוצאות ובין אם לא.
לכן עליו למצוא תפריט ואורח חיים באופן אינדיבידואלי, שיוכל להתמיד בו כל החיים ולהרגיש שובע, כדי שגם אם יהיה מאוכזב ועצוב, לא ייאלץ להשתמש באוכל לא בריא כדי להרגיע את העצב והתסכול.
המציאות מוכיחה, שמי שמפנים את השינוי באורח החיים באופן הדרגתי ועקבי, ומתמיד בו בלי תלות בתוצאות - בדרך כלל מצליח לרדת במשקל ולשמור על הירידה. כי ברוב המקרים הבעיה של השמנים היא תסכול ואכילת יתר הרסנית (מאכלים לא בריאים בצורה לא בריאה) בעקבות התסכול. רק במקרים של מטבוליזם פגוע במיוחד (לפעמים עקב טיפול תרופתי) או אכילה רגשית קשה במיוחד - הוא לא יצליח בשום אופן לרדת במשקל, ובלאו הכי יהיה זכאי לניתוח.

בכל המקרים של השמנת יתר רצינית, הבעיה היא חוסר במודעות עצמית במידה מסוימת. פרשנות לא נכונה של האדם את התנהגותו. גם במקרים של אנשים עם מודעות עצמית גבוהה במיוחד, כמוני, יש מקומות של עיוורון ודפוסי התנהגות שקריים, והם אלו שגורמים להשמנה ומפריעים לירידה במשקל ושמירה על התוצאה.
כך שכל החיים צפויה התמודדות קבועה, ולרוב צורך בעזרה חיצונית שתתן למתמודד מראה נכונה יותר.

y5y4y3y2y1

New member
שינוי אורח חיים

על כל המשתמע מכך זה הפתרון היחיד - מנסיון!!
הקושי בהתחלה הוא אינסופי והרצון להוריד במשקל במהירות וחוסר השגת התוצאה שבר אותי הרבה פעמים, הסוויצ' שעשיתי במוח לקח לי המון זמן אבל בסופו של דבר הוא נעשה והשתלם!
אני שיניתי את התזונה שלי ב 180 מעלות, היום אני יכולה להגיד לך שאני אוכלת בעיקר ירקות (חיים, מבושלים או בכל צורה שהיא), קטניות ודגנים (מלאים), הרבה דגים, אני מאוד מודעת למה שנכנס לי לגוף, שותה בעיקר מים (והרבה), לוקחת באופן קבוע הידרוקסי-ציטראט של סולגאר, שזה תוסף תזונה שמסייע בהפחתת המשקל והשומנים בדם, עושה פעילות גופנית (משתדלת לפחות 4 פעמים בשבוע) -הליכה מהירה במשך 45 דקות. הורדתי כבר קרוב ל 10 קילו ואין ספק שיש לי עוד דרך ארוכה אבל מעבר למשקל הגוף שלי בריא וזה הרבה יותר חשוב לי!
הטיפ שלי אלייך הוא: תתחילי בצעדים קטנים, כל יום תשני קצת, אל תצאי בהצהרות דרסטיות ולאט לאט את תבחיני בשינוי - תדעי שזה אפשרי!
מאחלת לך המון המון בהצלחה!

למעלה