עצה הנקה שאיבות ועוד

נטעלי 24

New member
עצה הנקה שאיבות ועוד

שלום לכולם,
דבר ראשון ממש נחמד לגלות שיש פורום כזה ויש עם מי להתייעץ..
ילדתי תאומים (בן ובת מתוקים) לפני 5 שבועות.
מאז אני מניקה, ונותנת פעם/פעמיים ביום סימילאק (קצת זמן לישון בלי דאגות).
בשבוע האחרון גם שאבתי כי הבת שלי הייתה מאושפזת (חום) ורציתי שלשניהם יהיה חלב אם, וגם כששוחררה המשכתי לשאוב כדי שלא ידביקו אחד את השני למקרה שזה היה מדבק (בסוף כנראה סתם היה משהו וראלי).
בכל אופן, נמאס לי לשאוב אבל אני מתלבטת, אם אני מניקה את שניהם בו זמנית אז כשהם בוכים אחר כך איך אני אמורה לדעת אם זה מרעב/ גזים או שהם אכלו מספיק?
כשאני שואבת יוצא לי 170-240 בערך כשחלב שאוב הם אוכלים 120 כל אחד. חוצמזה שהרבה פעמים הם יונקים עד שנרדמים ואז אחרי חצי שעה הם לא רגועים, אז אני נותנת עוד למקרה שנרדמו לפני ששבעו ואז הם נרגעים אבל יוצא שאם אני מנקה אין רגע שהציצי פנוי..
מישהי נתקלה במצב דומה? יש לכם הצעות?
חבל לי להפסיק עם ההנקה, את הבן הגדול שלי גם הנקתי כך שכל העניין לא חדש לי ודיי הולך בקלות.. סליחה על האורך פשוט אין לי עם מי להתייעץ- אשמח לכל עצה..

מטית

New member
הכל נכון, חוץ מהמסקנה...

אי אפשר באמת לדעת למה הם בוכים, אבל מה שטוב זה שתמיד אפשר לעזור באותה הדרך - ציצי.
רעב? ציצי!
גזים? ציצי!
חום גוף? ציצי!
ידיים? ציצי!
קרובים לאמא? ציצי!
משהו כואב? ציצי!
מחלה? ציצי!
וכן הלאה והלאה.

לפעמים קורה שהם עדיין לא רגועים, או שכן נרדמו ולפתע שוב מתעוררים. תנחשי מה הפתרון...? ציצי!

יש לך כלי קסום שפותר את כל הבעיות בגיל הזה... (ציצי!)

ויש לך תאומים...

מה שמשאיר לך מעט זמן עם הכלי הזה בלעדיהם... אבל באמת שזה יעבור ודברים ישתנו.

אין צורך להפסיק.

יכי67

New member
אהבתי מאוד את הניסוחים שלך!

לייק!

חח כל כך נכון!

לפחות זה מה שעשיתי עם הבת הגדולה.
לא הבנתי מה רוצים ממני כשאנשים שאלו איך אני יודעת אם היא רעבה או עייפה או כואב לה משהו.
אם נראה לי שהיא לא רגועה - הצמדתי אותה לציצי, ב99% מה מקרים זה הרגיע אותה, אז כנראה שזה מה שהיא הייתה צריכה (:)

יכי67

New member
קצת מבלבל...

קודם כל - את שואבת כמויות מאוד יפות, כל הכבוד לך על הנקה משותפת ושאיבות וטיפול בעוד ילד!!
דבר שני - לדעתי 120 כל אחד בארוחה בגיל חודש ושבוע מבקבוק זה קצת הרבה מדי וייתכן שזה מעמיס להם על הבטן. שימי לב שאת צריכה לתת להם את זה לאט לאט, כלומר בקבוק שהזרימה שלו חלשה, שלא יחסלו את הכול בשני שלוקים וארבע דקות, אלא ממש שייקח זמן, כמו שההנקה לוקחת. לפעמים אם נותנים יותר מדי, הם בוכים כי מערכת העיכול נכנסת למצב של עומס.
עוד דבר - כשאנחנו מניקות אנחנו לא יודעות מה הכמות שהתינוקות אכלו, אין כמויות מדוייקות ואין לוח זמנים, לפחות לא בהתחלה. ייתכן שהם בוכים בגלל שלא סיימו את הארוחה ורוצים עוד, וטוב שאת נותנת להם עוד, ייתכן שהם רוצים אותך כי ציצי זה לא רק אוכל, וזה גם בסדר... הנקה בו זמנית דווקא חוסכת זמן וכל הכבוד שאת מצליחה עם זה, אם תתקפידי על כך שהם לא נרדמים מהר מדי ומרוקנים את השד, והם מתנתקים לבד, סביר להניח שהם אכלו מספיק... קצת קשה לדעת מרחוק. מה שכן חשוב, האם התייעצת עם אשת מקצוע? יועצת הנקה? האם את בטוחה שכשהם יונקים יחד הם עושים את זה כמו שצריך מבחינת התפיסה שלהם?

תראי, את הבקבוקים או הסמימלק את יכולה באמת לנצל כדי לישון או להיות עם הבן הבכור שלך. זה קשה, את צריכה להיות סופר אמא וזה לא קל, אבל התקופה הסואנת הזאת תעבור...
למה את חושבת להפסיק הנקה?

מילות הרגעה

את עכשיו בשבועות הכי אינטנסיביים מבחינת ההנקה. עד בערך גיל שלושה חודשים באמת רב מה שעושים זה להניק ולהניק ולהניק... אבל אז מגיעה קפיצת גדילה וההנקות מתקצרות משמעותית ופתאם את מגלה שאת מספיקה עוד כמה דברים בין ההנקות . אז תחזיקי מעמד ואל תבהלי מהאינטנסיביות כי זה ממש ממש ז-מ-נ-י אני זוכרת שממש לא האמנתי לכל מי שכתבה לי את זה אבל זה בדיוק מה שהיה !! לא שמתי לב אם כתבת שאת מניקה אותם בו זמנית, כי הנקה משותפת יכולה גם היא לאפשר עוד כמה רגעים של משהו אחר חוץ מהנקה !

כמויות חלב בבקבוק

הי נטע לי

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב.
הבנות כתבו דברים טובים ונכונים כך שאין לי הרבה מה להוסיף,
אבל אני רוצה להתייחס לנושא הכמויות.
יעל כתבה בצדק - נשמע ש- 120 בארוחה אחת זה די הרבה לגיל כזה.
תוכלי לכתוב כמה פרטים ? באיזה שבוע נולדו, כמה נולדו וכמה שוקלים כעת ?
כמה ארוחות בערך אוכלים ביממה ?

כל הכבוד על הכמויות שאת שואבת!! אין ספק - שיש לך יופי של חלב.
כמו שאמא גם כתבה - את בתוך התקופה הקשה ... החודשים הראשונים באמת קשים ומתישים ונראה כאילו אין דקה אחת פנוייה ובכל רגע נתון יש לפחות ציצי אחד בחוץ.. אבל זה משתפר עם הזמן.. היי סבלנית, את עוד מעט זמן יחסית אחרי הלידה.. את עוד ממש בתוך תקופת "משכב הלידה" שבו את אמורה רק להניק אותם ולנוח..
אז אני מבינה שאת עושה עוד הרבה דברים כמו כולנו, ויש עוד אחד שצריך גם תשומת לב.. אבל נסי להוריד קצת הילוך ולהתרכז בגדול ובהם בינתיים ופחות בדברים האחרים.

מחכה שתעני ונמשיך משם

רוצה לעודד אותך

התאומים שלי בני חצי שנה כמעט, והם יונקים מלא כשבהתחלה הם גם קיבלו מטרנה מאותן סיבות שלך (קצת לישון...)
עכשיו הרבה יותר קל. באמת קשה בהתחלה. ממש ממש.
אבל שווה להמשיך! אני לא אומרת שהכל מושלם עכשיו, ובדיוק נכנסתי לכאן כדי לקבל זריקת עידוד, אבל את באמת בתקופה הכי שואבת. וזה עובר מהר....
אז מקווה שכל ההודעות כאן העלו לך את המוטיבציה...
בהצלחה ובתאבון :)

למעלה