עצה כלכלית למשפחה לגבי סגירת סכום דולרי

crazymass

New member
עצה כלכלית למשפחה לגבי סגירת סכום דולרי

קיבלתי סכום של כ-10,000$ לחשבון בארץ מחו"ל, רציתי לסגור אותו בפיקדון\פק"מ כלשהו עד שהדולר יעלה קצת ואז להמיר לשקלים, בבנק( לאומי) טענו שעקב שינוי החוקים ניתן לסגור רק סכומים שמעל 50,000$ , כך שאין מה לעשות עכשיו והאופציה היחידה היא להמיר לשקלים ( מה שמאוד לא נראה לי משתלם כרגע ואז לסגור את הסכום ) איימתי בלהעביר את הכסף לבנק אחר והיא טענה שזה חוק כללי לכל הבנקים. יש למישהו מושג לגבי זה? איך זה הגיוני שסכום יחסית מכובד של 10 אלף דולר לא יכול להיסגר ? מה עלי לעשות? כל עצה תתקבל בברכה! תודה!

תשובה

שטויות של בנק לאומי, אני מפקיד כל חודש כ-2000 דולר/אירו בפק"ם בלי שום בעיה. לך למנהל הסניף הוא בטח יגיד לך אחרת. אם לא תעבור בנק, בכל הבנקים (לדעתי כולל לאומי) ניתן לעשות פק"מ במט"ח, אחוז הריבית שתקבל היא כבר סיפור אחר...

"עד שהדולר יעלה ..."

חשיבה חיובית אבל כנראה שזה לא יקרה בעתיד הנראה לעין...

נצאב

New member
עזוב אותך משטויות

אתה יודע מתי הדולר יהיה שוב 4 שקלים? אתה לא יודע תמיר את זה לשקלים ושים בפקמ ושלום על ישראל

../images/Emo45.gif

אני שמתי כסף בחשבון דולרי והספדתי עמלה רצינית בשני הכיוונים. עדיף להמיר לשקלים.

Jonesee

New member
ואני סגרתי על מכירת דירה בדולרים...../images/Emo82.gif

עוד לא חתמתי אצל עו"ד והדולר כל הזמן יורד... נראה לי שאני אבטל את העיסקה או שיסכימו לקבע מחיר מינימום לדולר

ק א סי

New member
אמא שלי בדיוק עכשיו מכרה דירה

היא החליטה על מחיר בשקלים, מחיר הגיוני. באו ואמרו לה שבדולרים זה יוצא יותר מדי אז היא אמרה שהיא בישראל ולא באמריקה. הגיע מישהו רציני, התמקחו והגיעו לחוזה....בשקלים כמובן. עכשיו הדולר ממשיך לרדת אבל היא רגועה.

בדיוק

גם אנחנו מכרנו דירה התעקשנו על שקלים וכל מי שאמר שבדולר זה מחיר מוגזם הסברתי שאנחנו חיים בארץ מרוויחים בשקלים קונים בשקלים אז גם מוכרים בשקלים כל המתווכים איחלו לנו שלא נמכור לעולם אנשים שראו את הדירה דיברו אלינו מאוד לא יפה כי לא הסכמנו למכור בדולר ותודה לאל העסקה מאחורנו

Jonesee

New member
זה גם מה שאני חותר...

כרגע אנחנו מנהלים משא ומתן מחדש...יהיה טוב

בהצלחה

אם תוכל על הדרך גם לדבר עם בעלי הדירות שיסירו בבקשה את אלף השקלים הנוספים אודה לך. אגב, מי חותר במזג אוויר כזה? ועוד אחד שלא יודע את הכיוון נו באמת.

Jonesee

New member
רוצה שאני אדבר עם בעלי הדירות ...../images/Emo13.gif

כולה אלף שקל...תפסיקי להיות קטנונית

Jonesee

New member
עדיף שלא תדעי ../images/Emo178.gif

לפחות הכלב לא מקטר כשמקצצים לו בתקציב "עיצוב השיער" לדעתי הוא היה מוותר בכלל על תיספורות
נראה לך שזה יפה לעשות גוונים לכלב..

היום הכל בשקלים

גם השכירויות עברו לשקלים בגלל שהדולר נמוך, רק מה? מכוח האנרציה הם גם הוסיפו עוד איזה 1000 ש"ח לחודש למחיר השכירות, פויה
איזה אנשים.

למעלה