עצה לגבי פרוייקט שבדרך

  • פותח הנושא bfmc
  • פורסם בתאריך

bfmc

New member
עצה לגבי פרוייקט שבדרך

שלום, אני קורא נלהב של שני הפורומים של פיסול בעוגות ולאחרונה דיגדג לי באצבעות לנסות לפסל בבצק סוכר. הפרוייקט הראשון הוא לחבר שחוזר מחו"ל. אני מעוניין להכין לו עוגה והייתי רוצה להיעזר ביושבי הפורום לגבי הביצוע. הרעיון הוא עוגה בצורת גבעה שאמורה להיראות כמו אי בודד בים, עשוי מחול (חשבתי על ציפוי בפירורי ביסקוויט כמו שראיתי בעוגה של בוב הבנאי לפני כשבוע...אני פשוט לא יודע איך לגרום לפירורים להידבק כמו שצריך לעוגה שלי שיהיה "קרחות" בעוגה) ובראשו פו הדוב בבגד ים, על מגבת, מתחת למטרייה (או מטריית קוקטיילים קנוייה או עשוייה ידנית.. עוד בהתדיינות) ובמידה והשטח יהיה ריק מדי אני אכניס עוד דמויות (כוכבי ים, חשבתי גם על driftwood שיהיה בעצם שברי מקופלת). ולשאלות: 1) איזה עוגה מתאימה לרעיון? אני מתלבט בין עוגת דבש ולבין עוגת שוקולד עשירה. הדילמה היא העובדה שיש לי רק טוסטר אובן פשוט לאפות אותה והפחד הכי גדול שלי הוא שהעוגה תשקע. 2) איפה ניתן להשיג תבנית בצורת חצי עיגול כדי להכין את הגבעה הקטנה? או שכדאי להשתמש בתבנית קפיצית ליצור עוגת צילינדר ו"לגלח" מהצדדים עד שמקבלים גבעה. 3)אני לא חושב שאני אצטרך מעבר לקילו בצק סוכר לעוגה, ואני לא יודע באיזה חבילות מוכרים את בצק הסוכר. שמעתי וקראתי שאלה חבילות של 4 קילו... יש אולי חבילות קטנות יותר? ו...זהו:) סליחה על הפוסט הארוך אבל אני אשמח לקבל עזרה מכל מי שמוכן להושיט יד:) יום טוב ואפייה נעימה:)
 

גאמידם

New member
ברוך הבא! ותשובות

הרעיון שלך נהדר! ולביצוע-חולקת את הידע הלא מקצועי שלי (רק 8 עוגות מאחורי...) בטח יענו לך גם מומחיות יותר. אבל בינתיים- 1. אפשר את שתי העוגות שהצעת. אישית, שוקולד עשירה (מועשרת בליקר או קרם טוב) נשמע לי טוב יותר. אם תפעל לפי המתכון, בלי יותר מדי או פחות מדי קמח- לא אמור לשקוע (וגם אפשר לכסות...) את הביסקויטים אפשר להדביק באמצעות הקרם (גנאש או אחר או ריבה טובה) לפני שהוא מתייבש ומתקשה. לכסות הכל- ואין קרחות. 2. לגבעה- מאפין או יותר טוב קערה (של מרק או לפתן)- לאפות בתוכה. לא לשכוח לשמן או לשים נייר אפייה - שיצא בקלות. תמיד אפשר גם לחתוך ולעצב. אבל לדעתי זה יותר עבודה והקערה עושה את העבודה היטב. 3. בצק סוכר בא בחבילות קטנות ממש- חצי קילו נדמה לי, ועד 4- שזה לכמויות. אבל,לפי העניין שלך, אולי תקנה 4 קילו (60-70 ש"ח) ותשמור לעוגות הבאות- זה נשמר זמן רב. בהצלחה לך- ורוצים תמונה כמובן!!!
 
למעלה