עצה לגבי פרק ב' - תשובה
הי,
ראשית חשוב לי לומר שאני מבינה את הקושי שלך ואת הדילמה.
להיות בזוגיות עם בן זוג לו ילדים מנישואים קודמים, זו בחירה.
יש כמה דברים שאת צריכה לקחת בחשבון ולזכור תמיד, אם תחליטי להישאר איתו:
1. לילדה יש אמא, היא לפני הכל. יש לכבד אותה, לתת לה מקום, לעולם לא להשמיץ אותה, לדבר בגנותה, או חלילה להעביר לילדה מסר שבבית שלהם את אמא שלה. לא שאת עושה כן, אבל אני נפגשת עם מספיק נשים בזוגיות פרק ב' שלפעמים שוכחות שהן לא האמא של הילדים (גם אם מתוך אהבה וכוונה טובה). זה מתכון למתחים, תסכולים וקשיים.
2. כמו שכתבו מטה ובצדק, אין להעמיס על הילדה את הקשיים הרגשיים שלך/ם. היא בטח לא צריכה לבחור בינך ובין אמא שלה. תפקידך בחייה לעולם יהיה לאהוב אותה, להראות לה דוגמא אישית לערכים שאת מאמינה בהם, לתת לה מקום חם ואוהב להגיע אליו, אך לא להיות חברה שלה. חברים זה בין ילדים, את מבוגר בבית, דמות משמעותית בחייה, ויש לכך משמעות רבה. למשל אין לנו פריבילגיה, גם לא כבני הזוג של, להעלב מהילדים, להיפגע מהם, לשמור להם טינה, לשתף אותם בקשיינו או להיות "קורבניים" לידם, בטח לא בגילאים האילו. תפקידינו הוא לקבל אותם כמו שהם, להכיל, להבין את מצוקותיהם ולתמוך בהם.
3. כן האמא של הילדה תמיד תהיה נוכחת בחייכם, בטח בחיי הילדה. עוד יעברו הרבה דברים בדרך. תגדלו לתוך הדבר הזה, תתמודדו עם מה שיבוא. לא תוכלי לשנות ולשלוט על התנהגות האמא, אלא אך ורק על מה שתייצרו ביניכם בביתכם. תצטרכי לקבל באהבה, בבגרות וברגישות רבה את המצב ולאהוב אותו, לראות את הטוב והחיובי, ולדעת שתוכלו יחד את ובן זוגך לכל קושי.
מה שמביא אותי לנקודה החשובה ביותר:
4. בזוגיות בכלל, על אחת כמה וכמה בזוגיות שבה יש גם ילדים ממערכות יחסים קודמות, הדרך להגשים חיים מאושרים יחד מחייבת שתרצו שניכם יחד להצליח, שלא תהיה אפשרות אחרת מבחינתכם, אלא להיות יחד כן או כן או כן, ולהגשים את החיים שאת רוצים לחיות. כי יהיו דילמות והתמודדויות לאורך החיים, ואם לא יהיה ביניכם בסיס מספיק חזק, כנה, מפרגן, מקבל ומכיל תמצאו עצמכם במשברים וקשיים, במקום לבנות חיים אוהבים ורגועים עם הילדים.
אני חושבת שבנקודה בה את נמצאת את צריכה עזרה וליווי כפי שכתבו בתגובות מטה.
את מזומנת לפנות אליי בפרטי, זה התחום שלי - זוגיות ומשפחה בפרק ב', כשלאחד מהצדדים או לשניהם ילדים מנישואים קודמים. אני גם מכירה מקרוב את הנושא מחיי האישיים, כאמא וכבת זוג במשפחה מורכבת.
אשמח לעזור באהבה ומכל הלב.
גלית הלר.