עצה להסרת צבע

ALON1I

New member
עצה להסרת צבע

יש לי רהיט ישן שצבוע בלכה כעין פוליטורה. אני מעונינת להסיר את הצבע הישן ולהגיע לעץ הטבעי. שימוש בחומר להסרת צבע רק החמיר את הבעיה היות וגרם להצטברות של שכבות צבע קשות ככתמים. גם שימוש בניר זכוכית מס. 4 על מלטשת חשמלית "לא הזיז". יש למישהו רעיון?

אד י

New member
גם לי פעם היה

שולחן צבוע פוליטורה, הסרתי אותה באמצעות נייר שיוף תעשיתי שסבא שלי הרים מאיפהשהוא... מחובר כמובן למלטשת חשמלית, לא ראיתי שמוכרים בחנויות כזה נייר שיוף, אבל אולי מישהו אחר פה יודע איפה אפשר למצוא כזה דבר. בכל מקרה, בשולחן שלי, שהיה במקור חום מאוד כהה, לא הצלחתי להגיע לעץ הטבעי, אלא רק להסיר את שכבת הפוליטורה העליונה, מה שאפשר לצבוע אותו מחדש בצבע אטום. אם את רוצה, יש לי גם כמה רעיונות לצביעה.

ALON1I

New member
תודה על ההתיחסות

אבל בינתיים אין לי פתרון באופק. ראיתי באיזשהו מקום שהמומחה לנגרות הוא MAX63. מישהו יודע איך אפשר להגיע אליו?

av_i_va

New member
בלתי אפשרי להגיע לעץ הטבעי

אכן מקס מומחה לצבע ולנגרות. הוא נמצא כאן בערבים אבל אני בספק אם הוא קורא כל הודעה לכן אני מציעה לפתוח
הודעה חדשה ובכותרת לכתוב שאלה לMAX63

osni

New member
"צורי"

חנות שנמצאת בכביש מאחורי הום סנטר בר"ג. יש להם נייר שיוף מס´ 36. אנחנו שייפנו שולחן עם פוליטרוה אפילו באמצעות ידנו בלבד וללא מכונה. בהצלחה

max63

New member
פסימי הפעם...

מצטער להשמע פסימי אבל אני נאלץ להסכים שלא ניתן להגיע לעץ הטבעי. צבע חודר לנקבוביות של עץ, לעיתים עד עומק של ס"מ ויותר. אם העץ בעל נקבוביות קטנטנות (כמו בוק) אז שיוף קל מוריד את מרבית הצבע. נקבוביות עמוקות (כמו באלון) ממש מונועות את התוצאה. חוץ מסוג העץ, מעניין לדעת גם אם מדובר במשטחים גדולים וחלקים (שולחן) או בפיתוחים ושטחים בעיתיים לשיוף. בסכום, אם אתה נחוש להגיע לעץ, שייף בנדיבות (רצוי בציוד חשמלי) כמה שניתן ואז החלט אם נקודות הצבע שנותרו יפריעו לתוצאה הסופית או יוסיפו לה (לדוגמה, קיים אפקט מיוחד בו צובעים עץ אלון בצבע לבן, מסירים בשיוף ומצפים בלכה. הנקבוביות נצבעות ומתקבל מראה ייחודי). המלצה סופית, שקול לצבוע שוב בגוון הצבע שאתה מסיר. אז להורדה מלאה של הצבע הישן באמת לא יהיה משמעות. [הערה: לא ניתנו מספיק פרטים על הרהיט אבל דע שרהיט עתיק, גם אם נראה שדרושה צביעה מחודשת, ערכו נפגם משמעותית מתהליך השיפוץ שציינתי].

ALON1I

New member
תודה לכל העונים

השכלתי מתשובותיכם. עכשיו אני צריכה להחליט מה אני עושה עם האינפורמציה.

למעלה