עצה לחדשים בתחום

עצה לחדשים בתחום

הבכור שלנו נמצא כרגע במהלך שנת שרות בשומר החדש ולאחרונה התחלנו להכיר את הגוף הלא קל הקרוי צהל...
בתחילת דרכו (עוד בי"ב) עשה יום סיירות ועבר את כל המסלול של הצוללות והחליט לאחר שכבר התקבל שלא מתאים לא והוא מעדיף את החי"ר. הבקשות ליום סיירות נוסף עלו בתוהו אבל מתברר שמשום מה (לא יודע אם יש קשר לוויתור או לא) שינו לו את הסיווג לשרות לא קרבי. הבן רוצה להגיע לגיבוש צנחנים אבל עם הסיווג הזה לא יגיע רחוק...
איך מתמודדים עם הביורוקראטים?
שלחתי היום (בשמו) בקשה למדור מיטב לשנות את הסיווג אבל מהיכרותי המעטה את המדור תשובות לא מקבלים שם אלא רק את ההוראה, תשלח פקס...
מישהו יכול לעזור בהפנייה לגורם מקבל החלטות בצבא שיעזור לילד לשרת על פי יכולתו במערך החי"ר בצהל?
מה פשענו... הילד מורעל קשות ואנחנו מרגישים שצהל מתקטנן...

המון תודה

r i n i

New member
עד כמה שאני יודעת הוא צריך לבקש להגיע לצנחנים

ואז לבקש לעשות גיבוש לסיירת.
מאחר וצנחנים עדיין נחשב התנדבות לא אמורים למנןע ממנו את זה.
אם יש למישהו מידע נוסף זה יהיה נחמד.

מירי,

New member
הלוואי והייתי יודעת.

הבירוקראטיה בצבא נוראית מכל מה שהכרתי- הפרטי שלי פשוט התייאש.
&nbsp
אנחנו קיבלנו מתלונות ה"חיילים" (המדור שאחראי על משלב"ים) תשובה שהוא לא הגיש מסמך מסויים ולכן סרבו לבקשתו וזאת למרות שהבאנו רישום של צה"ל שבו כתוב 'הוגש מסמך X'.
&nbsp
אבל לא הבנתי- איפה שינו לו את הסיווג ל'שירות לא קרבי'- אני לא יודעת שלבן שלי יש סיווג כזה (ועברתי עכשיו על הפרטים שלו ב'עולים על מדים') למרות שהוא מתגייס לקרבי (לא היה צורך בגיבוש קודם). אולי בשלב ראשון לשלוח פקס?
&nbsp
הנסיון שלי? קשריםקשריםקשרים, רק זה מקל עם הבירוקרטיה.

לא יודעים איך השתנה

כרגע מוגדר במיטב ככלל צהל, אבל בגלל ששנת השרות הינה דרך הנחל לא מוכנים לזמנו לגיבוש צנחנים...
החבר'ה בשומר החדש שכביכול מקושרים למיטב פנו לסגן מפקד מיטב וזה אמר להם שהשיבוץ שלו הינו לשרות קרבי.
כשחזרנו לפקידות שם שוב אמרו שהוא מוגדר ככלל צהל...
פשוט מבאס...

מירי,

New member
רשועים ארורים אם רק היו שולחים ל'בן צו

למעלה