עצה למלצר המתחיל.

עצה למלצר המתחיל.

היי לכולם, אני שואף להתמקצע במלצרות מכיוון שזה משתלם כלכלית לטווח הקצר והמזדמן, ומעוניין שיהיה לי "מקצוע" מכניס שאוכל לעבוד בו אם יגיעו rainy days. עבדתי כמה ימים במסעדה והיה קטסטרופה והתפטרתי כי לא יכולתי לשאת את השנאה שרחשו כלפיי שאר העובדים בגלל היכולת העלובה שלי. בואו נגיד את זה ככה, לא נולדתי מלצר וכל קשר ביני לבין החזקת מגש מקרי בהחלט. אבל עדיין לא ויתרתי על ה"חלום" ולכן אני פונה אליכם ואליכן, מלצרים ומלצריות בעלי/ות ניסיון בשאלה היכן כדאי להתחיל להתנסות במלצרות, באיזה סוג של מסעדה? חשבתי על בתי מלון כי זה נראה לי יותר רגוע שם, אבל למיטב ידיעתי מלצרים בבתי מלון בד"כ מתחילים בחדר אוכל, שזה לא בדיוק מלצרות וגם אולי קצת משפיל עבור מישהו שעבר בכמה שנים את גיל הטרום-צבא...

ישראלים מרגישים מושפלים בכל עבודה של נותן שיר

ות לאורך זמן. בגלל זה השנאה ההדדית בין העוסקים לבין הלקוחות ובין הקולגות. חדר אוכל זה טוב אם אתה עומד במקום בעמדת חלוקת פנקייקים או חביתות מאשר לרוץ למלא קנקנים של מיץ תפוזים ולנקות כל מיני פאשלות של ילדים על הרצפה. אתה רוצה להתמקצע? תהיה בחורה. בחורות תמיד מקבלות טיפים יותר בקלות. תהיה שירותי-מקצועי. תפנים שמצב הרוח והפרצוף והחיוך הם חלק ממקצועיות בתחום. תתחנחן ולעיתים תציק בצורה ידידותית בלבד כדי לראות ששולחן מסוים מרוצה. מי שזוכר אותך יהיה נדיב בטיפ. תלך לעיתים את האקסטרה מייל עם השגעונות והצרכים של הלקוחות. זה גם יזכה אותך מעבר. כמובן שבלי קשר לבריאות אתה תרצה לעבוד במסעדת בשרים שם ממוצע מנה וחשבון גבוה יותר ובמקביל מעלה את הטיפ. אתה תרצה לעבוד במסעדה שחלוקת הטיפים שם הגיונית לטובתך.

אתה תבין שאין כזה דבר רגוע כשישראלים רעבים, לחוצים מילדיהם, ויש מלחמה וקיץ. אתה תרצה להתנסות במקום שמשלם עבור התלמדות כמובן. וזה לא מובן מאליו עדיין בישראל 2014. אף אחד לא נולד מלצר. אם יש לך בעיה עם מגשים תכוון להתברג בעמדות שזה אומר להיות מלצר באירועים או חדר אוכל. תבין שהשכר השעתי דורש שתטחן שעות. שהמדינה מתחילה לשים ידיים מטונפות על הטיפים של המלצרים בלי בושה בחיפוש אחר עוד מקור מיסים.

ואם כבר...למה שלא תלך למקדונלדס? אין שם מלצרים, ואפשר להשתלב עם אופק תעסוקתי עד לניהול סניף. באף מסעדה ומעסיק אחר זה לא ברור כשמש שיש לך סיכוי להתקדם לאחמ"ש וכו'...

תודה, אני חושב.

נראה לי שהצלחת להוריד אותי מהרעיון למלצר

תברר

עם עצמך
למה דווקא מלצרות
(האם בגלל כסף ''קל''?) שם הכסף ממש לא קל...

אם ישך אזרחות אירופאית
תסע לאירופה
שם באיזשהי מדינה ראיתי בחדשות, מלצרות זה ממש מקצוע!
ויש אנשים שבגיל של לפני פנסיה שעובדים שם כל החיים ומרוצים
כי יש שם נימוסים...

יש בטח עוד מקצועות שאפשר להרוויח כסף טוב
תחשוב על עוד רעיונות

לא כתבתי שזה כסף "קל".

זו פשוט עבודה שאפשר להרוויח בה כסף לא רע ולא דורשת הכשרה מקצועית. חשבתי גם על מכירות וגם זו נראית לי עבודה נוראית.

oromer

New member
מנהל
כסף "קל"

זה מונח יחסי. כמו בכל עבודה שיש כאלה שזה בא להם בקלות יותר ויש כאלה פחות. גם במכירות- יש כאלה שמסוגלים למכור יותר ויש כאלה שפחות.
בכל מקרה, הקושי במלצרות, הוא שזה עבודה פיזית, כל היום להיות על הרגלים ולסחוב מגשים. אבל לא סתם הרבה צעירים עובדים במלצרות- לרוב מרוויחים יותר כסף מבשירות לקוחות או מכירות. במלצרות לרוב עושים הרבה יותר מבמינימום. במכירות בארץ קשה לעשות הרבה כסף. שמה מקבלים שכר בסיס ובונוסים. וקשה מאוד למכור היום.

בכל אופן, ניתן להתאמן גם בבית על פינוי השולחן, על סחיבה במגשים. בנוסף הייתי שוקלת לעבוד באולם אירועים או במסעדה ולא בבית קפה. שם הטיפים גבוהים יותר

למעלה