עצה מישהי? (זה ארוך)

muse18

New member
עצה מישהי? (זה ארוך)

לא לראשי
לא ידעתי איפה לכתוב את זה אבל אני חייבת לפרוק משהו וחות מזה אולי גם לשמוע עצות מה אפשר לעשות. לפני שאני אתחיל לספר, זה קשור לחברות וחברים..

אוקיי לפני כשנה במרץ הכרתי מישהי מהלימודים, חוץ מזה שהיא הייתה יושבת יחסית קרוב אליי לא ממש דיברנו ולא ממש ניהלנו שיחה חוץ משלום שלום, ולפעמים היינו מדברות קצת בהפסקה.
בסוף הסמסטר היה מבחן (בערך לפני כ4-5 חודשים) , וכמה ימים אחרי המבחן היא כתבה לי "אנחנו חייבות לעשות משהו לכבוד סיום המבחן" זה היה יום שישי וכבר קבעתי עם חברים, זה היה בבית של חבר, שאלתי אותו אם זה בסדר שהיא תבוא.. בעיקרון חשבתי על זה שהיא רוצה להפגש ודיי הרגשתי שהיא לחצה על אותו יום אז הסכמתי. היא ישר הסכימה לבוא ושאלה איפה זה (קצת מוזר, יום שישי בערב, ולא היו לה תוכניות אחרות?) טוב נו מילא. היא הגיעה וכמובן לא ממש הכירה אנשים אבל אני והיא קצת דיברנו על לימודים וזה..

היא הוסיפה את חברה שלי לווטסאפ (היא לא דיברה איתה לפני כן וגם לא כשבאה בפעם הראשונה כנראה מצאה אותה בפייסבוק ושאלה אותה למספר שלה) וכל ימי שישי הייתה שואלת אותה מה עושים ולחברה שלי כמובן לא היה נעים להסתיר. וכמובן הפעילה לחץ על לצרף אותה לווטסאפ הקבוצתי אחרי שבועיים שהיא רק יצאה איתנו. לחץ להצטרף לקבוצה של הבנות בווטסאפ.

אני לא רציתי את זה מלכתחילה לא חשבתי שזה יגיע למצב כזה, בסך הכל הזמנתי אותה פעם אחת כי היא הייתה לחוצה על להפגש באותו יום... חוץ מזה אני לא מכירה את הנערה הזאת מה היא מי היא...
היא התחילה להתחבר לחברות שלי ומה לעשות אני הייתי הבעייתית בסיפור לא רציתי אותה מעורבת עם החברים שלי אבל כמובן שלא עשיתי עם זה כלום חוץ מזה אני לא אגיד למי ולמה להתחבר, ועם הזמן גם שמחתי על זה שהן התחברו. למרות שאני עד היום לא ממש מדברת איתה חוץ מזה שאני עכשיו לומדת איתה בימי שלישי היא יושבת לידי אבל לא ממש מדברות, לא דיברתי איתה אף פעם על משהו מעבר ללימודים.
והנה התפנית, הבחורה הזאת והחברות שלי רבו, 3 החברות שלי שהתחברו לאותה נערה, רבו, הבחורה הזאת קיללה את חברות שלי, וטענה שאנחנו נגדה למרות שאמרתי לה שאני לא נוקטת שום צד, אבל קיבינימטט את משווה את עצמך לחברות שלי 4 שנים שאני מכירה אותן כמו אחיות בשבילי את מצפה שאני אאמין לך אחרי שהראו לי שקיללת ככה?...
היא טוענת שהחברות שלי ניצלו אותה ולא הציעו לשלם לה על הנסיעות שהיא הסיעה אותן, היא קראה להן מכשפות, ושהן לא היו מגיעות לשום מקום בלעדייה (כאילו לפני שהיא הייתה יוצאת איתנו הן לא היו באות ליציאות-בולשיט) אני יודעת שהיא הגזימה, כי הן ישר התנצלו , הן הציעו לה כסף היא סירבה לקבל מהן. היא טוענת שבגללן נשחק לה האוטו (אני מדברת על מקסימום 4-5 פעמים שהיא הסיעה אותן). אני מכירה את חברות שלי- בסופו של דבר הן לא מדברות - והחברות שלי החזירו לה כסף. בתגובה הבחורה שלחה להן אסמס "אני אתרום את הכסף שהבאתן לי והביא לכן חשבונית".
אחרי שבוע אחת החברות שלי לא יצאה איתנו בגלל כל הסיפור,לא יכלה לראות את הבחורה הזאת. אחרי שבוע חברה אחרת הרגישה לא נעים ולא רצתה לבוא. וגם אני לפני שבוע לא יצאתי כי גם הרגשתי אולי אחראית לזה אני לא יודעת למה לא רציתי לבוא אבל זה היה קשור אלייה אולי רגשות אשם\אחראיות לכל זה. ובכלל אני יצאתי מהקבוצה של חברים שלי מהווטסאפ כי אני לא יודעת פשוט לא נעים לי ככה.

לכל אורך הזמן, היא ממשיכה לצאת איתנו, אף אחד לא מדבר איתה, כי הבנות שהיא התחברה אליהן- היא רבה איתן. וכל השאר היא אף פעם לא הייתה מחוברת לאנשים אחרים, גם אני לא מחוברת אליה למען האמת. היא כל הזמן באה היא בהכחשה מוחלטת למצבה, היא יושבת לבד, פשוט לבד כי אחרי מה שקרה אף אחד לא רוצה להתעסק איתה.

אני לא יודעת מה לעשות, כל העניין בסיפור הזה ההכחשה המחולטת שלה נובעת ממשהו- אין לה חברים. עשו עלייה חרם בבית ספר (זאת הייתה הסיבה שבאותו יום שישי היא ישר באה כי לא היו לה תוכניות אחרות) היא יושבת ומשתעממת ביציאות, ובהכחשה.

אני לא רוצה לצאת בן אדם רע, אני לא יודעת מה לעשות עם המצב, כי מצד שני חשבנו לעצמו "היא תבין עם הזמן שאין לה מה לחפש איתנו" אבל זה לא קורה, היא לא שמה לב למה שקורה מסביבה ומתעלמת לחלוטין מהמצב, ולאנשים כבר לא נעים לצאת ככה.
אמרתי לה שזאת הייתה טעות לערב בין לימודים וחברים, אני באמת מרגישה שזאת הייתה טעות, זאת לא הייתה המטרה שלי מלכתחילה, לא חשבתי שהיא (סליחה על המילה אל תחשבו שאני רעה אבל זה מה שקרה במציאות) "תתעלק".
מצד שני אני מפחדת לא להגיד משהו אני מפחדת שהיא לא תעשה משהו לעצמה, הרי אין לה חברים, מה יקרה אם אני אבוא ואגיד לה? אני מפחדת מההשלכות, בעניין הלימודים תמיד אני יכולה לעבור מקום זה לא מפריע לי, אני לא נותנת לדברים אישיים לנגוע לי בלימודים ולהפך. המצפון שלי ורגשות האשם שאם אני אעשה משהו, ומצד שני המצב הזה לא יכול להמשיך ככה יותר. היא לא מפריעה לאף אחד, אבל אחרי הריב הזה על כסף היא קראה לחברות שלי נצלניות- אף אחד כבר לא מרגיש שהיא צריכה לצאת איתנו. החברים שלי זה אנשים שאני מכירה כבר הרבה שנים, ועם הזמן הצטרפו אנשים זה לא שאנחנו קבוצה סגורה, אבל המצב הזה שונה לחלוטין.

מה לעשות? עצה?

nettus

New member
אין לך מה להרגיש לא נעים

עם היא לא מתאימה לחיים שלך אז תוציאי אותה מהחיים שלך, את לא חייבת לה כלום, לא את ולא חברות שלך
אצלי מי שלא מתאים לחיים שלי יוצא החוצה בלי להסתכל אחורה
היא לא מפריעה לאף אחד? זה לא נכון על פי איך שזה נשמע היא מאוד מפריעה.
תעשו את זה בפשטות פשוט אל תזמינו אותה.
אני הוצאתי חברה מהחיים שלי אחרי הרבה זמן שהיינו חברות כי היא לא התאימה לחיים שלי ולא תרמה להם לכלום, והיא גם לא הבינה שהעולם לא סובב סביבה, לקח לה אגב כמה שנים כדי להבין שאני לא מעוניינת בחברות איתה, עד שיצא שלא עניתי לה ברצף בכמה הזדמנויות וגם לא אמרתי לה מזל טוב ביום הולדת שלה, אני יודעת שזה היה קצת רע מצידי, אבל אני לא מצטערת על זה.
בחיים שלי נמצאים רק מי שתורם לי וזה לא מעט

למעלה