עצה מניסיון אישי - ורטיגו

עצה מניסיון אישי - ורטיגו

לפני כשנתיים עברתי התקף ורטיגו חריף ביותר, רופא משפחה שיער שאולי מדובר בורטיגו אך לא נתן תשובה ברורה. הציע כדורים שממש אבל ממש לא עוזרים. רק בעקבות שיחה עם אחי שעבר דבר דומה, הבנתי שזה לא סוף הדרך - פניתי לרופא אף אוזן גרון והנ"ל קלט שזה אכן ורטיגו ושלח אותי מיידית לפיזיותרפיה וסטיבולרית, אין מילים לתאר איזו הצלה זו, לאחר 4 טיפולים בפיזיותרפיה שהם עצמם היו חוויה בלתי רגילה נפתרה הבעיה לחלוטין, והכל חלף לגמרי לגמרי. אני כותבת זאת גם כדי לעודד וגם כדי שתדעו שניתן לטפל בורטיגו ללא שום קשר לא לתרופות ולא לדיאטות(!), כאשר זה אכן ורטיגו - השיטה של הפיזיותרפיה הוסטיבולרית היא פשוט מעולה, ואל תחכו ואל תהססו לפנות לטיפול הזה, כמו כן חשוב לבקש הפנייה לפיזיותרפיה כי שם הם עושים את האיבחון בצורה המדויקת ביותר, ישנה בדיקה מאוד מאוד ברורה ומסוימת שמאבחנת את הורטיגו בבירור ואת זה הפיזיותרפיסט הוסטיבולרי עושה הכי טוב, לעומת זאת רופאי משפחה לא תמיד מודעים לתופעה ולטיפול בה גם אינם מבינים תמיד את הדחיפות והצורך לטפל בכך מיידית, ולכן גם לא תמיד הם מפנים לכך. אבל רופאי אף אוזן גרון ורופאים נוירולוגים מודעים יותר. בברכה

zs1957

New member
שלום רב הפרח הירוק

ברוכה הבאה לפורום !!!! אני שמחה מאד שאת מרגישה טוב והחלמת. את סבלת מורטיגו שיש בו תזוזת קריסטלים ואכן נכונים דברייך כי טיפולי הפיזיותרפיה הווסטיבולרית פתרו לך את הבעיה, כי הם השיבו את הקריסטלים למקומם.זו שיטת טיפול אחת והיא טובה לתזוזת קריסטלים באוזן התיכונה. יש חולי ורטיגו הסובלים מסחרחורת ואובדן שיווי משקל כמוני, והם זקוקים לטיפול המטאבולי ולתרופות. להם הפיזיותרפיה לא תעזור כי יש להם פגיעה עצבית.במקרה של החולים הללו הפיזיותרפיה גורמת להחמרה. מה שיכול לעזור להם יותר זה הידרותרפיה, זה מקל אולם לא פותר את הבעיה. אני מאד שמחה שכתבת על שיטת הפיזיותרפיה הווסטיבולרית. אני נפגשתי עם ד"ר סוזן הרדמן מארה"ב, שמטפלת בשיטה הזאת ומכשירה פיותרפיסטים ישראלים. היא פיזיותרפיסטית מאד ידועה בעלת מוניטין עולמי בתחום טיפולי הפיזיותרפיה הווסטיבולרית. זהבה שחם

היי זהבה

וברוכים הנמצאים מצטערת שהפיזיותרפיה לא עוזרת לסוג הזה של ורטיגו כפי שיש לך, אבל מקווה שהטיפול המטבולי והתרופות אכן פותרים את המחלה הנ"ל. היה לי חשוב לשתף במה שאני עברתי, כדי ליידע אנשים בסוג הזה של ורטיגו (שהיה לי), ושיבינו עד כמה חשוב לברר לאבחן ולטפל בשיטה הזו. הידיעה מראש, עשויה לקצר את הדרך לטיפול ולפתרון הבעיה. בברכה,

zs1957

New member
תודה על האינפורמציה

היי הפרח הירוק, אני שמחה ששתפת אותנו בניסיונך האישי בטיפול בוורטיגו מהסוג שלך. מסכימה לדברייך כי הידיעה מראש עשויה לתת טיפול קצר לבעיה. כל טוב, זהבה שחם

למעלה