עצה - עוגת שכבות לוטוס

עצה - עוגת שכבות לוטוס

אני צריכה עצה שכן באמת שאני לא מבינה כלום בנושא.
אני רוצה להכין עוגת שכבות ביסקווטים רק שהביסקוויטים יהיו לוטוס והקרם יהיה בטעם תפוחים. אז מצאתי שני מתכונים למוס תפוחים והעצה שאני צריכה זה האם הם ישארו יציבים תחת הביסוויטים או שכל הנפח ילך ואם ילך, אז איך בכל זאת אני יכולה לייצב אותה? המתכונים:
מחית תפוחים עם סוכר מעורבבת עם ג'לטין מומס ולאחר מכן מקופל לתוך שמנת מוקצפת.
או
רסק תפוחים מעורבב עם שמנת חמוצה מקופל לתוך שמנת מוקצפת עם סוכר.
תודה
 

bali

New member
מנהל
שני המוסים יהיו בסדר לדעתי

ברגע שיש שמנת מתוקה מוקצפת שמקפלים עם רסק התפוחים, זה יתן למוס נפח.

נראה לי שכדאי להכניס משהו מייצב, או ג'לטין כמו במוס הראשון או אינסטנט פודינג וניל שמקציפים עם השמנת המתוקה, כדי שהעוגה תהיה יציבה ויהיה אפשר לחתוך ממנה מנות יפות.
 
קודם כל תודה

שנית, להוסיף פודינג לא ישתלט מידי על הטעם? והאם יהיה הבדל בין תפוח מגורד ממש דק לכדי עיסה שאני עושה לבין רסק קנוי?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

לטעמי אינסטנט פודינג לא כזה משתלט בטעם, אבל אם את מעדיפה ג'לטין זו גם אופציה.

לגבי התפוחים, רסק תפוחים יותר דומה לתפוחים מבושלים. את יכולה לרסק את התפוחים בפומפיה ולבשל אותם קצת עם סוכר ותבלינים כמו קינמון, ואז זו תהיה ממש מחית. תקררי אותה לטמפ' החדר ותשתמשי בה.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה


 

revavonet

New member
לדעתי הפודינג כן משתלט על הטעם, אבל

זה עניין של טעם אישי אחרי הכל, לא?
במקרה הזה אני הייתי מעדיפה ג'לטין.
 
תוצר עצלנות

בסוף השתמשתי באמת בפודינג כי רציתי משהו שבטוח לא יגרום לי לזרוק לפח. גירדתי תפוחים בעצמי אז דווקא יצא בטוב כי זה מיתן את החמיצות.
הבעיה שלי עם ג'לטין זה באמת כמויות. אני לא סובלת ג'לי ואת המרקם שלו וחשוב לי מאוד לשמר מרקם של קרם או מוס ופחדתי יותר שהג'לטין יהרוס לי.
 
למעלה