עצה...

תשת

New member
עצה...

אני צמחוני כ-10 שנים, מגיל 6, ובזמן האחרון החלטתי שאנסה להיות טבעוני. הבעיה היא שיש לי כבר עכשיו מגוון מאוד מצומצם של אוכל, וברור לי שאצטרך להרחיבו. אתם יכולים אולי לעזור לי למצוא תחליפים? נראה לי שהכי חשוב שאני אמצא משהו במקום מוצרי חלב (עד עכשיו אכלתי בעיקר גבינת קוטג´...) וביצים. בעניין כדורים אני לא צריך עזרה, בזה אמא שלי עוזרת לי... תודה רבה.

Neta558

New member
אני אתחיל ובטח יצטרפו אלי בעצות...

תחליפים למוצרי חלב (שאני בכלל לא אוהבת לקרוא להם ככה, הם עומדים יופי בפני עצמם) יש בשפע. חלב סויה, מעדני סויה, גבינות טופו מסוגים שונים, גלידות פרווה, שוקולד פרווה... כמעט הכל. לביצים יש תחליפים שונים, תלוי לאיזו מטרה. חביתה אי אפשר להכין, אבל כל מאכל בו הביצה אינה מקנה טעם אלא רק מרקם אפשר להכין ללא ביצים.. שני, התסבירי כיצד?

lifegirl

New member
ברגע שאני אזכר איפה שמתי את המתכון.

ועוד כמה עצות קטנות: אל תסגור את עצמך לקוטג´. זה אמנם מאוד קל, אבל לא יעיל במיוחד. כמעט לכל עדה/עם/מדינה ישנם מאכלים שלא מכילים ביצים וחלב. חלקם מכילים בשר, אבל את הבשר ניתן להשמיט עם מעט כושר אילתור (ולפעמים- פשוט להשמיט). כמה דוגמאות בולטות: קוסקוס, מג´דרה, ירקות מוקפצים, אגרול, חומוס גרגירים, שעועית לבנה, אמפנדס (אפשר לשים חומוס במקום בשר. יוצא נפלא!), פסטה... ואני בטוחה שאם תשחד את אמא/אבא/סבא/סבתא/דודים/שכנים מוכשרים, וכו´- הם יוכלו לתת לך רשימה הרבה יותר ארוכה... לא ביצים ולא חלב, טבעונות מיד עכשיו...! :) בהצלחה, שני.

תחליף הבייצים של שני

חיפשתי ומצאתי את תחליף הביצים של שני (לכל עוגה/פשטידה/משהו אחר שדורש ביצים כחומר מדביק ולא לטעם). הנה מתכון ששוה לביצה טרופה אחת: חצי כוס מים פושרים כף-שתיים של עמילן (קמח תפו"א/קורנפלור) כף קמח סויה (מה זה זאת שאלה טובה... עובד טוב מאוד גם עם קמח רגיל) כף שמן בהצלחה! אפשר להפוך כמעט כל דבר לטבעוני... קצת חלב סויה ותחליף ביצים והכל טעים! אסנת

vegan

New member
תחליפי ביצים רבים

ניתן למצוא בקישור המצורף

למעלה