עצובה בעבודה

לקשמי

New member
עצובה בעבודה

טוב, החלטתי לנצל את המקום היחסית אינטימי הזה כדי לכתוב את המחשבות שלי עכשיו: אני נמצאת כרגע בעבודה, עבודה שהתחלתי לעבוד בה לפני חודשיים. סך הכל עבודה לא רעה, משמרות, משכורת גם כן לא רעה. רק מה? העבודה הזאת מאלצת אותי לוותר הרבה פעמים על דברים שאני אוהבת. אני מתרגלת יוגה וזה מרכז החיים שלי. במסגרת התרגול, במקום שבו אני מתרגלת יש מדי שבוע ביום ראשון דבר שנקרא סטסנג, שזה מפגש מדיטציה, שירה רוחנית ולימוד, דבר שנותן המון אנרגיות טובות והמון כח. אבל אני נאלצת לוותר על זה כי אני מחוייבת לעבוד בימי ראשון בערב, הזמן של הסטסנג. גם בשעה זו ממש יש אירוע חגיגי שמתקיים במרכז ליוגה (בגדול אכתוב שזה אחד החגים היוגיים) שמאוד הייתי רוצה להיות בו אבל אני כאן. לגבי ימי ראשון הסיבה שאני לא יכולה לעבוד משמרת בוקר, היא שאני יחסית חדשה כאן וצריכה ללמוד את העבודה של יום ראשון בבוקר. אז אני מנסה להגיע בימי ראשון בבוקר כמה שיותר מוקדם כדי ללמוד את העבודה כמה שיותר מהר וככה יוצא שאני עושה בערך משמרות כפולות באותו יום, אבל עדיין, כשמגיעה השעה 8:00 בערב באותו יום ואני חושבת על זה שאני כאן ולא איפה שאני רוצה להיות, אני עצובה. לפעמים אפילו עוברת לי בראש מחשבה להבריז מהעבודה בשעות האלה וללכת למרכז, אבל כמובן שאני לא עושה את זה. סתם רציתי לשתף...

אבל...

מדובר במשהו זמני, נכון? עד שתכנסי לעניינים ואז תוכלי לסדר את המשמרות שלך ככה שתוכלי גם ליהנות ביום ראשון ביוגה... מקסימום יצא לך פעם ב-X זמן לוותר על יוגה ביום א' ולא כל יום א'... הלא כן?? קצת סבלנות שווה את זה. יכלתך לעבוד במשרה שתחזיק אותך עצמאית, כך שתוכלי בסופו של דבר לעשות כרצונך ולממן כל מיני חוגים ותחומי עניין, הרבה יותר חשובה מתקופה זמנית שאת לא הולכת לסטסנג. קחי אוויר, נשמי עמוק, וחכי קצת... עוד מעט תוכלי לחזור ליוגה של יום א' - שלא בורחת לך לשום מקום!!

לקשמי

New member
נכון אבל...

העניין הוא שבאותו מפגש יש גם מספר אנשים שלא יהיו שם עוד הרבה זמן, הם נוסעים לחו"ל וזה בטח יקרה עוד לפני שאוכל ללכת לשם, ואני רוצה להיות איתם לפני שהם נוסעים. בקשר לזמניות, זה מה שאמרתי לעצמי כבר מההתחלה, אבל הזמניות הזאת נמשכת יותר זמן ממה שחשבתי. ולגבי המימון, דווקא המפגשים האלה לא עולים כסף אבל דווקא יש במרכז מישהי מהצוות שאומרת לי את אותו דבר כי היא יודעת שאני רוצה לעשות גם קורס מורים ליוגה, שמתקיים גם כן בחו"ל ובשבילו צריך לחסוך המון כסף. היא גם כן אומרת לי שכשאני עצובה על זה שאני לא יכולה להגיע לסטסנג או לכל פעילות אחרת בגלל העבודה, שאחשוב על הקורס מורים והמימון שלו. אז כן, גם העבודה עצמה היא די זמנית. בעוד כמה זמן (חודש אם אני לא טועה) יהיו לי גם פחות משמרות, ואז כדי להתפרנס אצטרך למצוא עבודה אחרת או עבודה נוספת אבל כאמור בעוד חודש כבר לא אוכל לפגוש את אותם אנשים שעד אז כבר ייסעו לחו"ל.

אכן

אותם אנשים נוסעים לחו"ל והם עושים זאת מתוקף העניינים שיש להם והבחירות שהם עושים בחיים. האם את מוכנה למשל לאבד את משרתך (למשל) ולו רק כדי לראות מישהו שלא יהיה שם מחר? או ההחלטות שלך. רק את קובעת מה יותר חשוב לך. ועם כל זאת שלפעמים ברור לך שיותר 'חשוב' משהו שלא ממש בא לך - עדיין ההחלטה בעניין זה היא שלך ושלך לבד. אם מטרתך בטווח הארוך היא להיות מורה ליוגה ולחסוך לשם כך כסף מעבודה אחרת - כמה חשוב לך בטווח הקצר להגיד שלום שלא יהיו כאן מחר ולסכן את משרתך? מה שאני מנסה לשאול אותך הוא: מהו באמת המניע להפסיד/להפסיק את עבודתך? - זה שלא בא לך להיות שם כי הרבה הרבה פחות נחמד שם מאשר ביוגה, או... - שיש אנשים שכל כך חשוב לך להיפרד מהם ביום ראשון, עד שאת מוכנה לספוג נסיגה זמנית בהתקדמות לקראת מטרתך לטווח ארוך ואולי אפילו לחפש עבודה אחרת כבר מעכשיו?

לקשמי

New member
אין לי כוונה לעזוב את העבודה

מעבר למטרה שלי להיות מורה ליוגה, יש לי גם הוצאות של שכ"ד ופרנסה כך שכמובן אני לא יכולה לעזוב את העבודה, אלא אם כן אאלץ לעשות את זה מסיבות שלא קשורות ליוגה אלא לעבודה עצמה (למשל כשיורידו לי את המשרה ל-3 משמרות בשבוע ואז לא אוכל להתפרנס מזה). רק שעכשיו זה עצוב כששואלים אותי למה אני לא באה לסטסנג וכו' ולכולם אני צריכה להסביר שאני עובדת. אגב: היום שמעתי במקרה שיחה בין שניים מאנשי הצוות של המרכז. אחד מהם אמר לשניה: כל פעם כשההכרה שלך רוצה להתלונן, במקום זה תאמרי תודה, כי אלוהים מכוון רק לטוב. (לא בדיוק במילים האלה אבל זאת היתה המשמעות). שמעתי את מה שהוא אמר לה והחלטתי לאמץ את זה גם לעצמי. יכול להיות שמה שקורה עכשיו קורה כי הוא צריך לקרות. אולי זה קורה דווקא כדי שאני לא אקשר יותר מדי לאותם אנשים שעומדים לעזוב, ואם לא אקשר אלהם יותר מדי, יהיה לי יותר קל להפרד מהם.

חשבתי על זה

אבל לא כתבתי לך קודם: שימי לב שאת 'נמשכת' לפספס את העבודה שלך לכבוד כאלו שהולכים - כלומר כאלה שזזים ועושים מה שנכון להם בחייהם, בלי קשר אליך. כמו שהם לא משנים שום דבר מהתכניות שלהם לכבודך, כך את לא חייבת לעצור את מחויבותיך כדי להגיע לכבודם... עם כל זה שהם אנשים מקסימים וכו'. וברור לי שלא התכוונת לעזוב - כתבתי כך כדי לחדד איזו קיצוניות ולהבהיר נקודה.

למעלה