עצובה להיות פה, שמחה שמצאתי אתכם.

עצובה להיות פה, שמחה שמצאתי אתכם.

שלום לכולם,
מקווה שהכוונה שלי הובנה.
מזה כמה שנים אנחנו מתמודדים במשפחה עם תהליך הולך ומתקדם של דימנציה של אבא. האמת שאת התמודדות האמיתית אמא חווה אבל כמובן התהליך לא פוסח על אף אחד במשפחה.
אז כפי שציינתי אבא עם דימנציה הולכת וגוברת, אם יש משהו שקצת "מקל" על הסיפור אבא תלוי לחלוטין בסיוע מהזולת: אינו הולך, ראייה מאוד לקוייה, ויד פעילה אחת, כך "שתאונות" בעיקבות המצב הדימנטי כמעט ולא יכולות להתרחש.

אשמח לרעיונות לפעילויות שאפשר לעשות איתו. היכולות שלו מותאמות לפעולות מאוד פשוטות, אבל אבא עדיין מרגיש שהוא יכול לעשות הכל ומורכב יותר ושהפעולות שניתנות לו אינן לכבודו.

איך מתמודדים עם שני העולמות האלו שקיימים בראשו - האדם בעל היכולות שהוא היה בעבר, והיכולות שקיימות היום?

על זה בדיוק דנים פה

תקראי קצת אחורנית ותלמדי. בעיקרון - זורמים עם החולה. אם הוא אומר משהו לעולם מסכימים איתו ועושים אחרת. משקרים לו בלי הכרה, אם הוא אומר שצריך עכשיו לעשות משהו אומרים לו "וודאי", עוד כמה דקות! קודם נגמור זה או אחר.

אין מה לעשות, כפי שהבנת המחלה הארורה הזאת כואבת למשפחת החולה הרבה יותר מאשר לחולה בעצמו...

ענתי44

New member
ברוכה הבאה

וברור שמבינים את הכוונה שלך
אהבתי מאוד את קו החשיבה שלך הרואה את "הטוב" שבמצב קשה. גם אני חשתי באיזה אופן הקלה, ביחד עם עצב גדול כשאמא עברה לכסא גלגלים ( והיו לנו כמה דקות חרדה כשהלכה לאיבוד יום אחד )
השאלה היא מה אבא עדיין אוהב וכמובן מה מסוגל. האם למשל הוא אוהב מוסיקה אפשר להשמיע לו, ולשיר איתו. אפשר לטייל איתו, כשהוא בכסא,אולי שווה להתייעץ עם מחלקת ריפוי ועיסוק בקופת חולים או במרכז יום, איזה פעילות נוספת ניתן להפעיל את אבא.
ההתמודדות היא קשה. היא סזיפית ויום יומית. כל יום, או דקה לבד. אבל בעיקרון צריך לזרום איתו, לא להתעמת איתו כשהוא ולנסות לזרום איתו. לנסות להבין מה מדבר אליו ( כמו שאמרתי אצל אמא שלי זה היה המוסיקה ופתירה משותפת של תשבצים ) בהצלחה

יקרה, איזו שאלה קשה!!!

קודם כל תשמחי שהוא עדיין רוצה לעשות, זה דבר מאד חיובי וצריך לשתף אותו במה שיכול אפילו קצת וגם אם לא יכול, בכאילו
כי אחת הבעיות היא חוסר רצון או יוזמה
לאט לאט תמצאו מה הוא ישמח לעשות וגם מסוגל קצת, גם אם זה לא יצא בדיוק מה שרצה או שרצוי, לתת לו להרגיש שותף, לספר לו כל מה שקורה בגלל הראייה.
אפשר להראות לו דברים במחשב או אם מסוגל לקרוא , אז להגדיל את האותיות אפילו אם יקרה כמה מילים או כותרות. כל דבר שיתן לו הרגשה שהוא עדיין מסוגל.
בהצלחה, בן כמה אבא?
חיבוק ענק, טובה

למעלה