עצוב לי מאד

קרמבו

New member
עצוב לי מאד../images/Emo7.gif

שלום לכם, פניתי אל הפורום לפני שנה וחצי בערך בבקשה למצוא בית לגורה מסוג סטף מעורב שקפצה עלי באמצע הלילה ברחוב ולקחתי אותה אל ביתי. היא כל כך מתוקה שאפילו למרות שקיבלתי המון הצעות מהפורום הזה ומפורומים אחרים לאמץ את הכלבה, החלטתי בסופו של דבר להשאיר אותה אצלי ולצרף אותה למשפחה ככלבה שניה (יש לי כלב לברדור מעורב שהיום הוא בן 4 שנים). עצוב לי בגלל שלמרות שאני נותן לכלבה את כל החום ואהבה היא פשוט הורסת לי את הבית (אני עדיין גר אצל ההורים) וכנראה שהשבוע אני אצטרך להיפרד ממני ולהעביר אותה לצער בעלי חיים. היא מקבלת המון אהבה כשהיא בסדר וכשהיא לא בסדר והיא אוכלת את הסלון, את הרהיטים ואת הבגדים והנעליים אנחנו צעקנו עליה וגם נתנו לה כמה מכות קטנות ולא הכי מכאיבות. אבל היום היא כבר בת שנתיים כמעט ועדיין היא לא מפסיקה להרוס לנו את הבית! מה לעשות? מצד אחד אנחנו מאד אוהבים אותה אבל מצד שני היא בת שנתיים ולא מראה סימנים שהיא הולכת להפסיק עם ההרס, פשוט לא מתבגרת! האם זה בגלל הגזע שלה - סטאף מעורב? מה שגורם לה להתקפי עצבים כשאנחנו לא בבית ולהרס בלתי נשלט? מה עושים? האם מאלף בגיל כזה יכול להיות אפקטיבי? כמה עולה אילוף בכלל? האם יש איזהשהוא סיכוי שאני אשאיר אותה אצלי והיא תהפוך לכלבת בית ולא למכונת הרס? אני צריך תשובה דחוף כי ההחלטה לגביה תתקבל היום או מחר אם היא נשארת אצלי או הולכת לצער בעלי חיים ששם את הסוף של הכלבים לצערנו כולנו יודעים. יוני

זיו25

New member
הי יוני,

אתה צריך לפנות איתה לטיפול התנהגותי, כדי לבדוק מדוע היא עושה את מה שהיא עושה. איך אפשר לותר על כלב שהיה איתך שנתיים? בברכה, זיו.

קרמבו

New member
שלום זיו ותודה על התשובה

באמת קשה ל"היפטר" מכלבה שהיתה איתי שנתיים, אבל לפעמים אין ברירה, למרות שאני מעדיף כל פתרון אחר. א. מה זה טיפול התנהגותי? איפה מטפלים בו? ב. יכול להיות שההתנהגות שלה היא בגלל הגזע? (סטאף מעורב)? שמעתי שיש להם בעיה בגולגולת שלוחצת על המוח וגורמת להם להתקפי עצבנות. כי רוב הזמן היא ממש מותק אבל עובדה שיש גם לה התקפים. אני אשמח לקבל עוד פרטים. יוני

natalyrst

New member
יוני יקר../images/Emo70.gif

לאחרונה אני נתקלת בהמון פניות של אנשים שללא ברירות מוותרים על הכלבים שלהם. אני לא ממש מבינה איך אפשר. הכלבה הזו אצלכם שנתיים. היא כבר חלק מהמשפחה, לא
עלך בן משפחה לא מוותרים
יהיה מה שיהיה... אולי היא הורסת את הבית כי היא לא מקבלת צומת לב
אולי משעמם לה
ניסיתם לקנות לה צעצועים
אולי, אם המקרה כבר ממש קיצוני, צריך לפנות למאלף, או לאיש שמתעסק בעניין לעזרה. אני מבינה שאתה במשפחה, וההורים לא אוהבים שהורסים להם את הבית, אבל אל תוותר
תעדכן

קרמבו

New member
יקירתי, אני לא יודע באיזה בית את

יקירתי, אני לא יודע באיזה בית את גדלת אבל להחליף 3 סלונים בגלל הכלבה כשכל סלון עולה קרוב ל 8000 שקל זו הוצאה ענקית מאד למשפחה.

קרמבו

New member
אגב אני עדיין מחפש תשובה

מה ניתן לעשות? האם זו עצבנות שבטבע של הגזע של הכלבה? האם צעצועים יעזרו? האם אילוף יעזור? האם הוא אפשרי בגיל שלה? מה זה טיפול התנהגותי? כמה צריך לעלות כל סוג של טיפול כזה?

Kiru

New member
אולי הגורם הוא

העובדה שהיא חיתה זמן מסויים ברחוב. אולי זה משהו בגזע (אמסטפים הם כלבים פעילים), ואולי משהו באופי של הכלבה הספציפית שלך... קשה לדעת בלי לבדוק לעומק. עוד סיבה נפוצה להתנהגות כזו היא הבעת מחאה, בדרך כלל על בדידות (כמה זמן היא נשארת לבד בבית?) או חוסר תשומת לב (יש עוד בעלי חיים בבית?) טיפול התנהגותי לכלבים הוא משהו חדש יחסית. מדובר באנשי מקצוע (בדר"כ וטרינרים) שמתמחים בטכניקות שונות לפתרון בעיות התנהגותיות של בעלי חיים. משהו כמו פסיכולוג של כלבים...
אומרים שיש לזה הצלחות לא רעות בכלל. צעצועים יעזרו במידה והבעיה נעוצה אך ורק ברצון להוצאת אגרסיות, אבל גם אז אחרי תקופה קצרה יימאס לה מזה והיא תחזור לרהיטים המעניינים בהרבה. במידה והבעיה נובעת ממקור עמוק יותר (בדידות למשל) הם לא יעזרו בכלל, כי במקרה זה המטרה היא לא הוצאת אגרסיות אלא משיכת תשומת לב (עם איזשהו מרכיב קטנטן של נקמה
). בקיצור - אם אתה לא מצליח להצביע על הבעיה, נסה לאתר מטפל התנהגותי (אפשר גם דרך הווטרינר שלך).

שמנתולה

New member
בטח שיש מה לעשות!

1. אין דבר כזה "טבע" של הגזע, יש חינוך ואילוף שלא עשית. 2. אילוף יעזור והוא אכן אפשרי בגילה ובכל גיל. 3. טיפול התנהגותי הוא אילוף עם דגש על טיפול בבעיות התנהגות להבדיל מאילוף לשמירה למשל. 4. אילוף / טיפול התנהגותי יעלה פחות ממה שעולים 3 סלונים חדשים... 5. כנס לאתרים של בעלי חיים באינטרנט, כמעט בכל אתר יש רשימה של מאלפים, להרבה מאלפים יש אתר משלהם ובחלק מהאתרים יש אפשרות לשלוח שאלות למאלף באי מייל, זה יתן לך יותר כיוון לגבי המחיר והתועלת של אילוף. בהצלחה!

Kiru

New member
אין דבר כזה טבע של הגזע?

נו באמת
ברור שיש אילוף ויש חינוך, אבל יש גם טבע ויש גם אופי.

sagi.exe

New member
תנסה להתיז על הרהיטים...

chew halt . זה חומר לא רע, טבעי, לא משאיר כתמים, ללא ריח, לא מוריד צבע. צריך לרסס הרבה. קנה לכלבה הרבה צעצועים !!! שים אותם ליד הרהיטים. ו.....קח אותה לטיפול היתנהגותי.

kasa

New member
הצעה,

אני מניחה שהכלבה הורסת בעיקר כאשר אתם אינכם בבית. אם היא הורסת משהו כאשר אתם בבית - הרי שאין שום בעיה לנזוף בה בתקיפות. וזה בוודאי ייפסק. הבעיה היא כאשר אינכם בבית, ואז גם אין לכם שום בקרה עליה. ולצעוק עליה בדיעכבד (כשאתם חוזרים) זה לא יעיל. מה שאני מציעה לך זה, שכאשר אתם יוצאים מהבית - תקשרו אותה במקום צר יחסית (מרפסת, מקלחת, וכד´), ואל תשאירו לה דברים שניתן להרוס, פרט למשחקים שלה עצמה. זה אולי נשמע נורא, אבל זה עדיף מאשר למסור אותה לצער בע"ח. תוןך זמן קצר היא תלמד שאתם בעלי הבית שלה, ותפסיק להרוס. אני יכולה לומר לך שחברה שלי עשתה את זה בדיוק עם כלבתה ההרסנית (קשרה אותה במקלחת) - וזה עבד יופי. הכלבה הפסיקה להרוס אחרי מס´ פעמים שהיא נשארה לבד במקלחת כשהם יצאו מהבית. תנסה את זה. אל תמהר למסור אותה.

../images/Emo91.gifבאם בחרת לסגור את הכלבה

בחדר אותו בחרת כחדר האידאלי לכלבה (אין בו רהיטי עץ וחפצים לעיסים ושבירים), חשוב שתסגור אותה תחילה לפרקי זמן קצרים (30-15 דקות) כשאתה בבית ורק אחרי שהכלבה תתרגל לרעיון שהיא ננעלת באותו חדר ללא קשר לעזיבתכם את הדירה. תמנע ממנה טראומת נטישה ונביחות בלתי מבוקרות שעלולות להפריע לשכנים.

חגינול

New member
התנהגות של בעלי חיים

אז ככה, אני מאמינה גדולה מאוד של יעוץ באנשים שההתמחות שלהם היא הפרעות התנהגות של בעלי חיים. יש כאלה לא הרבה בארץ אבל תעשה חיפוש דרך גוגל או משהו ותמצא יועץ. אני גם מציעה לך להסתכל ביום שבת בשעה 12:15 בתוכנית בערוץ ה-BBC PRIME יש שם תוכנית בדיוק על בעיות התנהגותיות של בעלי חיים שנקראת בעברית טרוף של חיות. אולי זה יתן לך כמה רעיונות מעניינים. אחרי הכל אתה לא יודע מה עבר על הכלבה עד שהיא הגיע אליכם יש בטח סיבה להתנהגות הבעיתית. אבל את תשלה את עצמך, אם אתה מוסר אותה לצער בעלי חיים היא תורדם הם לא כל כך מצטערים על בעלי החיים, אני אישית מעדיפה לקרוא להם בית מטבחים. תחשוב בצורה כזאת שהיא כמו תינוק בבית הרי לא תזרקו תינוק או ילד בגלל הפרעות התנהגות אלה תנסו למצוא לו פתרון, אותו הדבר. אמא של לולה ובלה

למעלה