עצוב לי פה. אפשר קצת עזרה?

michelle2113

New member
עצוב לי פה. אפשר קצת עזרה?

כתבתי פה לא מזמן על אחי שטס לאוסטרליה. רק כשהגיע לשם היה לו אומץ לספר לנו על הסמים שבהם השתמש בשלוש השנים האחרונות. הוא חוזר לארץ. השאלות הלי הן כאלה: אמי טוענת שהוא חש רדוף, כששאלתי אותה על סמך מה היא קבעה זאת, היא אמרה לי שעל סמך זה שהוא אמר ואומר לא מעט שאנשים מסתכלים עליו..שכולם דוחפים את האף שלהם לחיים שלו.. האם זה מרמז על תחושת רדיפה? עוד דבר שהיא טוענת זה שהוא לא מחובר אל עצמו. שהוא לא מסוגל להסתכל על עצמו מבפנים, אלא רק מבחוץ. היא מסבירה את זה בכל שהוא אומר שהמון אנשים אוהבים אותו ואכפת להם ממנו, וקשה לו עם זה. הוא לא מבין למה...הוא לא אוהב את זה. האם זה מצביע על סיכזופרניה? מודה לכם מאוד.

שטול1

New member
michelle2113 ../images/Emo24.gif

אין לי את הכישורים הנדרשים לאבחן פסיכולוגית מישהו שאני לא מכיר ונמצא באוסטרליה מה שברור מהשיתוף שלך שמדובר באדם שזקוק לעזרה מקצועית. למדתי בנקיון שבמקרים של שימוש בסמים ניתן לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו ואז החלמה אפשרית . הגם שמנסיון אישי זה לא פשוט ואפילו קשה. אבל, וזה חשוב בהחלט אפשרי . תודיעי כשהוא מגיע ונשתדל לעזור כמיטב יכולתינו אחד מהדברים שעזרו לי מאוד בתחילת הדרך ועד היום היא ההרגשה שאני לא לבד ויש המון אנשים שאת חלקם אפילו לא פגשתי אישית שכולם רוצים לעזור לי בהחלמתי כי לבד אני לא יכול. בנתיים כדי שלא תהיי עצובה אני מצרף את תפילת השלווה אלי תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם אומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים אוהבים שטול

michelle2113

New member
המון המון תודה על החיבוק החם!

האם יש סיכוי שהוא יחלים לגמרי מההפרעות האלה? האם יש סיכוי שהוא יוכל לחיות חיים עצמאיים במלואם, אם ירצה? מה הסיכויים להחלמה מלאה מהפגיעות שנעשות מהסמים?

שטול1

New member
תשובה ועוד ../images/Emo24.gif

מחלת ההתמכרות היא מחלה קשה שאין לה תרופה ידועה אבל ניתן לעצור אותה בנקודה מסוימת ואז ההחלמה אפשרית אני אישית השתמשתי בכל סוגי הסמים במשך שלושים וחמש שנים ארוכות מדי .העובדה היא שהיום אני נקי, ובעזרת תכנית אנ.אי. החברים וטיפול מקצועי אני חי חיים עצמאיים לחלוטין ומתפרנס בכבוד. זה אפשרי כל זמן שאני לא שוכח מאיפה באתי. כלומר אחרי שהפנמתי את העובדה שאני חולה במחלת ההתמכרות קבלתי גם את העובדה שאצטרך לטפל בזה לנצח .יתר על כן כשהתחלתי את התהליך הופתעתי לפגוש עוד אנשים שבאו מאותו מקום וגם הם מחלימים על בסיס יומיומי והצלחתם עודדה אותי להמשיך . כי כאמור אין זה עניין פשוט כלל וכלל . ואני לא יכול לעשות את זה לבד מקווה שהצלחתי להעביר את המסר שיש תקווה. וזה תלוי רק ברצונו של המכור להפסיק להשתמש אוהבים שטול

למעלה